Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα
25-02-2021 | 21:59

ECDC: Παραμένει στο «πορτοκαλί» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

Newsroom
Μοιράσου το
ECDC: Παραμένει στο «πορτοκαλί» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης είναι «κόκκινο», που σημαίνει ότι ανά 100.000 πληθυσμού καταγράφονται 150 κρούσματα, σύμφωνα με το ECDC. Όσον αφορά την Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος της είναι πορτοκαλί. 

Για την περίοδο 11-25 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τα δεδομένα που αποτυπώνονται στους χάρτες στη χώρα μας έχει εξαπλωθεί το βαθύ πορτοκαλί χρώμα. Με πορτοκαλί χαρακτηριζόνται όλες οι Περιφερειακές Ενότητες με εξαίρεση την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αττική που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Τα νούμερα συνεχίζουν να μην είναι τόσο καλά για την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς αρκετά κράτη όπως η Πορτογαλία και μέρος της Γαλλίας και της Ιταλίας παραμένουν στο σκούρο κόκκινο χρώμα, δηλαδή με περισσότερα από 500 κρούσματα ανά 100.000 άτομα.

insider

Δείκτης θετικότητας

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει ολόκληρη στο «πράσινο», την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να βρίσκεται στο «κίτρινο».

Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού

Όσον αφορά τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές στη χώρα μας βρίσκονται στο πορτοκαλί χώρα.

Σημειώνεται πως Στερεά Ελλάδα και κομμάτι της Πελοποννήσου και σε αυτό τον χάρτη έχουν βαφτεί με σκούρο πορτοκαλί.

Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης -όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη- βρίσκεται στην πορτοκαλί ζώνη που σημαίνει πως έχει 150 ή περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Όσες περιοχές έχουν βαφτεί με σκούρο κόκκινο χρώμα, τότε έχουν 500 ή περισσότερα κρούσματα στον ίδιο πληθυσμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.