Σουηδία: Η κυβέρνηση προτείνει να κλείνουν τα εστιατόρια στις 20.30

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σουηδία: Η κυβέρνηση προτείνει να κλείνουν τα εστιατόρια στις 20.30

Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περιοριστεί το ωράριο λειτουργίας σε όλα τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα μπαρ, ενώ ταυτόχρονα θα τεθούν και πιο αυστηρά όρια στον αριθμό των πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στα καταστήματα, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Οι αρχές προτείνουν να κλείνουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες στις 20.30, από την 1η Μαρτίου. Μέχρι σήμερα οι χώροι εστίασης επιτρεπόταν να λειτουργούν κανονικά, αλλά απαγορευόταν να πωλούν αλκοόλ μετά τις 8 το βράδυ.

Όσον αφορά τον αριθμό των πελατών που θα επιτρέπονται στα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, η κυβέρνηση ανέφερε ότι σύντομα θα δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το θέμα αυτό.

«Δεν είναι τώρα η ώρα να χαλαρώσουμε», είπε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Μπορούμε να αποφύγουμε το τρίτο κύμα αν τηρούμε τις αποστάσεις», πρόσθεσε.

Οι αρχές στη Σουηδία ανησυχούν ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 και εξαπλώνονται οι νέες παραλλαγές του κορονοϊού. Η κεντροαριστερή κυβέρνηση σταδιακά, από τα τέλη του περασμένου έτους, ενίσχυσε τους περιορισμούς, αφού μέχρι τότε άφησε ανοιχτά τα περισσότερα σχολεία, τα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις, βασιζόμενη κυρίως στην εθελοντική εφαρμογή των μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider