Απόφαση-σταθμός στην Κίνα: Άνδρας θα αποζημιώσει την πρώην σύζυγο για τις δουλειές του σπιτιού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απόφαση-σταθμός στην Κίνα: Άνδρας θα αποζημιώσει την πρώην σύζυγο για τις δουλειές του σπιτιού
Να αποζημιώσει τη σύζυγό του για τις δουλειές του σπιτιού που έκανε στη διάρκεια του γάμου τους διέταξε έναν άντρα ένα δικαστήριο του Πεκίνου, σε μια απόφαση-σταθμό, μεταδίδει το BBC.

Να αποζημιώσει την πρώην σύζυγό του για τις δουλειές του σπιτιού που έκανε στη διάρκεια του γάμου τους διέταξε έναν άντρα ένα δικαστήριο του Πεκίνου, σε μια απόφαση-σταθμό, μεταδίδει το BBC.

Η πρώην σύζυγος θα λάβει συγκεκριμένα το ποσό των 50.000 γουάν (7.700 δολάρια) για πέντε χρόνια απλήρωτης εργασίας.

Η υπόθεση έχει πυροδοτήσει ένα τεράστιο διαδικτυακό debate για την αξία της οικιακής εργασίας, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι το ποσό της αποζημίωσης είναι μικρό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο άντρας με το επώνυμο Chen είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου πέρυσι, από τη γυναίκα του, με επώνυμο Wang, με την οποία ήταν παντρεμένος από το 2015. Η Wang δίσταζε αρχικά να συναινέσει στο διαζύγιο, αλλά στη συνέχεια ζήτησε αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι ο Chen δεν είχε συνεισφέρει στις δουλειές του σπιτιού ή στην ανατροφή του γιου τους.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο Fangshan του Πεκίνου αποφάσισε υπέρ της, ζητώντας από τον Chen να πληρώνει μηνιαία διατροφή 2.000 γουάν, καθώς και εφάπαξ αποζημίωση 50.000 γουάν για τις δουλειές σπιτιού.

Ο δικαστής που προήδρευε είπε στους δημοσιογράφους πως ο διαχωρισμός της περιουσίας ενός ζευγαριού μετά το γάμο περιλαμβάνει το διαχωρισμό των υλικών περιουσιακών στοιχείων. «Ωστόσο, οι δουλειές του σπιτιού αποτελούν άυλο περιουσιακό στοιχείο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider