Εκτός ΤΧΣ ο M. Czurda, παράλληλα με τις αλλαγές στον νόμο του Ταμείου

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτός ΤΧΣ ο M. Czurda, παράλληλα με τις αλλαγές στον νόμο του Ταμείου

Την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Martin Czurda. Οι πληροφορίες φέρουν ως επικρατέστερο για την αντικατάσταση του κ. Czurda τον κ. Ιορδάνη Αϊβάζη, μέχρι πρότινος μέλος του Δ.Σ. της Ελλάκτωρ. Από το 1980 έως το 2001 ο κ. Αϊβάζης είχε εργαστεί στον τραπεζικό τομέα όπου κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις. Από τον Φεβρουάριο του 2001 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της OTE Investments. Τον Μάρτιο του 2003 ανέλαβε υπεύθυνος Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του Ομίλου και τον Απρίλιο του 2004 τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ΟΤΕ. Από τον Ιούνιο του 2007 ο κ. Αϊβάζης ήταν Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι για την θέση του CEO του ΤΧΣ έχει ακουστεί και η αναπλήρωση εκ των έσω, από τον κ. Ηλία Ξηρουχάκη, νυν Αναπληρωτή CEO του ΤΧΣ.

H τριετής θητεία Czurda έληξε τον Μάιο του 2020 και είχε ανανεωθεί. Η παραίτηση του CEO του ΤΧΣ συνδέεται με τις αλλαγές που επίκεινται στο ΤΧΣ και οι οποίες έχουν δρομολογηθεί με την αλλαγή του νόμου για το ΤΧΣ. Η αλλαγή του νόμου συνδέεται με την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Η κυβέρνηση έχει αποστείλει ήδη στους Θεσμούς την αναθεώρηση του νόμου με την οποία το Ταμείο θα μπορεί να συμμετέχει στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, ενώ η αναθεώρηση αφορά επίσης την ευθύνη των μελών του Δ.Σ. του Ταμείου. Πέραν αυτού, όμως, στο τραπέζι βρίσκεται η επαύριον του ΤΧΣ, μετά το 2022, όταν εκπνέει η παράταση της ισχύος του και η οποία δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Βαδίζοντας προς την ημερομηνία αυτή, το ΤΧΣ πρέπει να εκπονήσει τη στρατηγική εξόδου του από τις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΤΧΣ έπρεπε να έχει ήδη υποβάλει σχέδιο στρατηγικής εξόδου, κάτι που δεν έχει γίνει. Επίσης, η κυβέρνηση φέρεται να έχει κρίνει ανεπαρκή την έως τώρα δράση του Ταμείου για τα θέματα που αφορούν στις τράπεζες και στην εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό τους, γεγονός που άφησε εκτεθειμένο τον επικεφαλής, κ. Czurda.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider