Ανοίγει η συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας – Τι είπε ο καθηγητής Γώγος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγει η συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας – Τι είπε ο καθηγητής Γώγος

Ανοίγει, όπως όλα δείχνουν, η συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας ως επιπλέον μέτρου προστασίας από τον κορονοϊό.

Όπως είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ»: «θα μπορούσε λοιπόν να συστήσει κανείς τη χρήση αυτής της λεγόμενης διπλής μάσκας, μια χειρουργική μάσκα από μέσα και απ’ έξω μια υφασμάτινη, ούτως ώστε να καλύπτει πλήρως και να εμποδίσει την είσοδο των σταγονιδίων».

Πού θα συστήνεται η χρήση διπλης μάσκας

Ο κ. Γώγος είπε ότι έχει αρχίσει να γίνεται συζήτηση για τη διπλή μάσκα, εδώ και δύο βδομάδες, με δεδομένο το θέμα της μεταδοτικότητας.

«Έχει αρχίσει και συζητιέται το θέμα της διπλής μάσκας και όχι μόνο στους κλειστούς χώρους, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και λοιπά. Σε αυτούς τους χώρους μια πιο έξυπνη τακτική στη χρήση μάσκας συζητιέται και παγκοσμίως. Θα μπορούσε λοιπόν να συστήσει κανείς τη χρήση αυτής της λεγόμενης διπλής μάσκας, δηλαδή μια χειρουργική μάσκα από μέσα και απ’ έξω μια υφασμάτινη, ούτως ώστε να καλύπτει πλήρως και να εμποδίσει την είσοδο των σταγονιδίων. Σε αυτούς τους κλειστούς χώρους η χρήση τέτοιου είδους μάσκας είναι χρήσιμη και προφυλάσσει σε ένα ποσοστό. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να ελαττώσουμε την πιθανότητα μετάδοσης» εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider