Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα
14-02-2021 | 10:06

Θωμαΐδης: Θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες παράταση του lockdown στην Αττική

Newsroom
Μοιράσου το
Θωμαΐδης: Θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες παράταση του lockdown στην Αττική

Επιβαρυμένη εξακολουθεί να είναι η Αττική από τον κορονοϊό, όπως φαίνεται από τα λύματα και πιθανόν θα χρειαστεί παράταση του lockdown, σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, εκτίμησε ότι για να «πέσει» το ιικό φορτίο θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 εβδομάδες παράταση.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής που μελετά καθημερινά το ιικό φορτίο τα λύματα της Αττικής, η μείωση που καταγράφηκε αυτή την εβδομάδα ήταν μικρή. «Η εβδομάδα έκλεισε με 9% μείωση, μη σημαντική στατιστική. Υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο, είναι επιβαρυμένη η Αττική, υπάρχει μεγάλη διασπορά» τόνισε.

Αυξήθηκε η χρήση ουσιών

Επιπλέον, στις χημικές αναλύσεις που πραγματοποιεί ο κ. Θωμαΐδης με την ομάδα του, διαφαίνεται εν γένει η χρήση χημικών και ουσιών. «Συνεχίζουμε χημικές αναλύσεις. Θα ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Θα δούμε πώς αλλάζει, αν αλλάζει κάτι, σε σχέση με τη κατανάλωση και τη χρήση ψυχοφαρμάκων, φαρμακευτικών ουσιών ή ναρκωτικών. Έως τον Δεκέμβριο υψηλή η χρήση αυτόν των ουσιών» επισήμανε, προσθέτοντας ότι οι χρήστες κοκαΐνης αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.