Ο Τραμπ ήταν πιο άρρωστος από κορονοϊό από ότι άφησε να γίνει δημόσια γνωστό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ ήταν πιο άρρωστος από κορονοϊό από ότι άφησε να γίνει δημόσια γνωστό

O πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήταν πιο άρρωστος από κορονοϊό, από ότι είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο, σύμφωνα με αναφορές media των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ, αφού μολύνθηκε με Covid-19, είχε «εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σε κάποιο σημείο και ένα πρόβλημα στον πνεύμονα σχετιζόμενο με την πνευμονία που του προκάλεσε ο κορονοϊός», ανέφεραν οι New York Times, με πληροφορίες από τέσσερις ανθρώπους που γνώριζαν την κατάσταση του.

Η κατάσταση του ήταν τόσο κακή, έγραψαν οι Times, που «οι αξιωματούχοι πίστευαν πως θα του έβαζαν αναπνευστήρα» πριν μεταφερθεί από τον Λευκό Οίκο στο Walter Reed National Military Center.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, άτομο από το στενό περιβάλλον του πρώην προέδρου αρνήθηκε ότι ήταν σοβαρά άρρωστος, επικαλούμενος σχόλια που ο ίδιος ο Τραμπ έκανε όταν αρρώστησε.

Οι Times σημείωσαν πως όταν ο Τραμπ μπήκε στο νοσοκομείο στις αρχές Οκτώβρη –ένα μήνα πριν την προεδρική εκλογή- το ιατρικό του επιτελείο προσπάθησε να υποβαθμίσει στο κοινό τη σοβαρότητα της κατάστασης του.

Ο Τραμπ αποχώρησε από το νοσοκομείο τρεις ημέρες μετά, αφού δέχτηκε πειραματικές θεραπείες.

Συμμετείχε στο ένας προς έναν debate με το Δημοκρατικό υποψήφιο (τότε) πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, μόλις δύο ημέρες αφότου ανακοίνωσε πως είχε Covid.

O τελευταίος νίκησε εύκολα στις εκλογές, οι οποίες διενεργήθηκαν με τον Τραμπ να υποβαθμίζει επί μήνες την σοβαρότητα της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider