48ωρη πανελλαδική απεργία στα πλοία στις 23-24 Φεβρουαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
48ωρη πανελλαδική απεργία στα πλοία στις 23-24 Φεβρουαρίου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, αποφάσισε το πρωί, σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), ζητώντας την κατάργηση του νόμου 4714/2020.

«Η κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλη έφερε και ψήφισε στη Βουλή τον νόμο 4714/2020, με τον οποίο επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία ενώ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος οι ρυθμίσεις αυτές να επεκταθούν σε όλους τους ναυτεργάτες και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΝΕΝ.

Tην κατάργηση του νόμου 4714 ζητούν οι εκπρόσωποι και των άλλων 12 ναυτεργατικών σωματείων, τα οποία αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ οι εκπρόσωποι και 13 ναυτεργατικών σωματείων θα πραγματοποιήσουν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα αναμένεται να ζητήσει τη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ και ο γγ της Ομοσπονδίας των Ναυτικών, Γιάννης Χαλά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΔΕΘ: Ανακοινώνεται η επαναφορά της «13ης σύνταξης» - Σενάριο και για «δώρο» στο Δημόσιο

Η «χρυσή τομή» του Τσίπρα - Ο Σαμαράς βρήκε… Βελόπουλο - Ποιοι «κλείνουν» στο ΠΑΣΟΚ

Αλλάζω Συσκευή: Δεύτερη ευκαιρία για 1.400 επιχειρήσεις και επιδότηση έως 10.000 ευρώ - Τι πρέπει να κάνουν

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider