Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 60-64 και τους 75-79

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 60-64 και τους 75-79

Σήμερα ανακοινώνουμε το άνοιγμα της πλατφόρμας για άλλες δύο ηλικιακές κατηγορίες, δήλωσε για το θέμα των εμβολιασμών ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα.

Ποιο συγκεκριμένα η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 60-64 θα ανοίξει την Τετάρτη 10/2, ενώ την Παρασκεύη 12/2 ραντεβού για εμβολιασμό θα μπορούν να κλείσουν και οι πολίτες ηλικίας 75-79.

«Έχουμε ξεπεράσει τους 410 χιλιάδες εμβολιασμούς και έχουμε πετύχει σαν χώρα ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης της τάξης του 3,9%.

Χθες παραλάβαμε τις πρώτες 45.000 από την εταιρεία AstraZeneca κι αναμένουμε περισσότερες παραλαβές τις επόμενες ημέρες, γνωστοποίησε ο κος Θεμιστοκλέους υπενθυμίζοντας πως το εμβόλιο της είναι εξαιρετικής αποτελεσματικότητας με την Εθνική επιτροπή εμβολιασμών όπως και άλλες χώρες της ΕΕ να έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν αυτό για εμβολιασμούς σε ηλικίες κάτω των 65 ετών.»

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των γιατρών, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι πάνω από το 73% έχει εμβολιαστεί σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες ενώ ψηλά είναι τα ποσοστά και στο υγειονομικό προσωπικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider