Βολιβία: Έφτασε η πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βολιβία: Έφτασε η πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Μια πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό, του Sputnik V, παρέλαβε χθες Πέμπτη η Βολιβία, η οποία θα αξιοποιηθεί για την ανοσοποίηση μελών του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Βολιβιανό αεροσκάφος πήγε για να παραλάβει το φορτίο στο Μπουένος Άιρες, όπου είχε φθάσει από τη Μόσχα, διευκρίνισε η κυβέρνηση του προέδρου Λουίς Άρσε. Η διανομή των εμβολίων αυτών σε όλη τη χώρα θα αρχίσει σήμερα Παρασκευή, ενημέρωσε ο Χόρχε Ρίχτερ, εκπρόσωπος του προέδρου.

Αυτές οι πρώτες 20.000 δόσεις είναι μέρος της ποσότητας 5,2 εκατ. δόσεων που η Λα Πας συμφώνησε με τη Μόσχα να αγοραστούν τον Δεκέμβριο και αναμένεται να παραδοθεί κατά φάσεις μέχρι τον Μάρτιο.

Η Βολιβία έχει επίσης παραγγείλει κάπου πέντε εκατ. δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και παράγεται στην Ινδία από το Serum Institute.

Ακόμη, η Λα Πας αναμένει πέντε εκατ. επιπλέον δόσεις αυτού του τελευταίου εμβολίου μέσω του μηχανισμού COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η χώρα των 11,5 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει ως εδώ 10.160 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 208.070 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider