Να μπει στο «κόκκινο» η Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι - Τι θα γίνει με το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Να μπει στο «κόκκινο» η Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι - Τι θα γίνει με το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή από την ολομέλεια της επιτροπής, η εισήγηση της οποίας θα κατευθυνθεί προς τον πρωθυπουργό. Αμφίβολη η λειτουργία των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Να χαρακτηριστεί "κόκκινη" ολόκληρη η Αττική (πλην των νησιών του Αργοσαρωνικού) και όχι μόνο ο Δυτικός τομέας της, εισηγήθηκε η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων στην έκτακτη σημερινή της συνεδρίαση.

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική προκάλεσε ανησυχία στους ειδικούς, με αποτέλεσμα το απόγευμα οι επιδημιολόγοι να εξετάσουν όλα τα δεδομένα και να προχωρήσουν σε αυτή την εισήγηση.

Εκτός του λεκανοπεδίου, ανάλογη εισήγηση υπήρξε και για Μύκονο, Σαντορίνη Χαλκιδική, Σπάρτη, Εορδαία, Τανάγρα και Χαλκίδα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως μερίδα των ειδικών προτείνει την λήψη άμεσων, προληπτικών μέτρων, προκειμένου να μην «ξεφύγει» η επιδημία στα επίπεδα του περασμένου Νοεμβρίου.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή από την ολομέλεια της επιτροπής, η εισήγηση της οποίας θα κατευθυνθεί προς τον πρωθυπουργό.

Ο προσδιορισμός μιας περιοχής ως "κόκκινης" συνεπάγεται μια σειρά από μέτρα τα οποία αναμένεται να αποφασιστούν οριστικά αύριο. Στις περιοχές που βρίσκονται στο "κόκκινο" δεν λειτουργούν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το λιανέμποριο λειτουργεί με click away και υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Τα μέτρα που ισχύουν στις κόκκινες περιοχές της Ελλάδας είναι συγκεκριμένα και μένει να φανεί αν θα ισχύσουν τα ίδια και στην Αττική.

Με βάση όσα ισχύουν στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές της χώρας, τα μέτρα στο επίπεδο αυξημένου συναγερμού είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση κυκλοφορίας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Συνεπώς, ενδεχομένως και εδώ έχουμε αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων μέχρι τις 17:00 έστω και με τη μέθοδο click away.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Τα καταστήματα του λιανεμπορίου λειτουργούν με click away.

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: Στα 716 τα νέα κρούσματα - 268 διασωληνωμένοι και 18 θάνατοι

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider