Οι διπλωματικές κινήσεις της Τουρκίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι διπλωματικές κινήσεις της Τουρκίας

Το ευρωπαϊκό της προσωπείο επιχειρεί να φορέσει η Τουρκία υπό την απειλή της διεθνούς απομόνωσης αλλά και των κυρώσεων στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είχαν νωρίτερα τηλεδιάσκεψη ενώ προγραμματίζονται συναντήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με Ζοζέπ Μπορέλ και Σαρλ Μισέλ στα τέλη του μήνα.

Την ίδια ώρα, ο Έντι Ράμα που συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, μετέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, μήνυμα του τούρκου προέδρου για επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

«Κοιτάξτε, ο Ερντογάν είναι προβλέψιμος. Προσπαθεί να αποκαταστήσει σχέσεις με τους Γάλλους, τους Ισραηλινούς, με τους Άραβες, και βεβαίως να δείξει ένα πρόσωπο. Και προς τους Ευρωπαίους ενόψει του Μαρτίου και προς τους Αμερικάνους, μετά τις κυρώσεις και με την ανάληψη της νέας προεδρίας» λέει ο Βουλευτής ΝΔ – Διεθνολόγος, Δημήτρης Καιρίδης και μεταδίδει το ΣΚΑΙ.

Άρωμα διερευνητικών επαφών είχαν και οι πρόσφατες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την Άγκυρα να επιχειρεί στροφή 180 μοιρών μετά το προκλητικό περιστατικό στα Ίμια.

«Βλέπουμε διπλή γλώσσα από τους αξιωματούχους της γειτονικής χώρας, οι οποίοι εντός Τουρκίας επιτίθενται ρητορικά στην Αθήνα, αλλά στις διεθνείς επαφές τους δείχνουν έτοιμοι για διάλογο. Εφόσον λοιπόν το επιθυμούν, το πλαίσιο είναι σαφές, η διαφορά μας είναι μία, υφαλοκρηπίδα. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν μονομερείς απαιτήσεις» λέει ο Βουλευτής ΝΔ – Διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασιλείου

Μήνυμα στην Τουρκία στέλνει ο Νίκος Δένδιας με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής την ώρα που η Αθήνα περιμένει από την Άγκυρα να αποδείξει στην πράξη ότι επιθυμεί την αποκλιμάκωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider