Η Βρετανία ανέφερε σχεδόν 40.000 νέες λοιμώξεις σήμερα, καθώς η μεταλλαγμένη παραλλαγή του κορονοϊού, η οποία θα μπορούσε να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική από την αρχική, έχει επιφέρει αύξηση κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων (744) ήταν επίσης ο υψηλότερος από τον Απρίλιο.

«Σε αυτό το πλαίσιο αυξανόμενων λοιμώξεων, νοσηλειών και αριθμού ανθρώπων που πεθαίνουν από κορονοϊό, είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να δράσουμε», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ σε ενημέρωση. «Απλώς δεν μπορούμε να έχουμε το είδος των Χριστουγέννων που όλοι λαχταρούμε.»

Το περασμένο Σάββατο, εισήχθησαν πιο σφιχτά μέτρα αναφορικά με τις κοινωνικές συναθροίσεις εισήχθησαν για το Λονδίνο, νοτιοανατολική Αγγλία και την Ουαλία, ενώ τα σχέδια για τη διευκόλυνση μετακινήσεων τα Χριστούγεννα σε όλη τη χώρα ανεστάλησαν.

Ο Χάνκοκ είπε ότι από τις 26 Δεκεμβρίου, πολλά περισσότερα μέρη της νότιας Αγγλίας θα πρέπει να προστεθούν στο υψηλότερο επίπεδο των περιορισμών κοινωνικής ανάμειξης, τη στιγμή που 16 εκατομμύρια Βρετανοί βρίσκονται ήδη στη βαθμίδα 4.

Οι κυβερνήσεις της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας έχουν ήδη ανακοινώσει ότι σχεδόν όλοι οι πολίτες τους θα υποστούν το υψηλότερο επίπεδο περιορισμών μετά τα Χριστούγεννα.

Ο Χάνκοκ δήλωσε ότι η Βρετανία κατέγραψε 1.909 εισαγωγές σε ΜΕΘ, ενώ ο συνολικός αριθμός των νοσηλευομένων έχει φτάσει στα 18.943 άτομα, νούμερα που έχουν να παρατηρηθούν στη χώρα από τον Απρίλιο.