Καπραβέλος: Αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού - Μετά το Μάρτιο θα δούμε αποτέλεσμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καπραβέλος: Αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού - Μετά το Μάρτιο θα δούμε αποτέλεσμα
«Αδύνατον» χαρακτήρισε το σενάριο να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού, ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

«Αδύνατον» χαρακτήρισε το σενάριο να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού, ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και εξέφρασε την άποψη ότι το εμβόλιο δε θα φέρει το τέλος της πανδημίας.

«Ο ιός θα μας απασχολήσει πολλούς μήνες. Το εμβόλιο και η ανοσία είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, δεν είναι το τέλος της πανδημίας, ούτε καν η αρχή του τέλους. Είναι αδύνατον να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι την άνοιξη. Πρώτον, δεν έχουμε αυτό τον αριθμό των εμβολίων και δεύτερον η κίνηση να πείσουμε όλο αυτόν τον κόσμο να εμβολιαστεί θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της Πολιτείας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι ο κορονοϊός μεταλάσσεται και μπορεί να καταστήσει αναποτελεσματικά τα εμβόλια. «Ο ιός μεταλλάσσεται και μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη ή και τρίτη γενιά εμβολίων. Είναι πιθανόν η μετάλλαξη να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ποτέ κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε με την πρώτη γενιά εμβολίων. Το αποτέλεσμα των εμβολίων θα το δούμε μετά τον Μάρτιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

Παράλληλα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το τέλος της πανδημίας τονίζοντας ότι είναι επικίνδυνο να το προαναγγείλουμε αυτή τι στιγμή. «Πλέον οι αριθμοί των διασωληνωμένων, η πληρότητα των ΜΕΘ και κυρίως οι θάνατοι αποτελούν το βαρόμετρο αυτής της πανδημίας και δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Ο ιός λειτουργεί με αστραπιαία ταχύτητα και δεν μπορεί κανείς να τον υπολογίσει. Η πανδημία είναι μπροστά μας, δεν είναι πίσω μας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider