Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή
20-12-2020 | 14:26

Ζαριφόπουλος: Ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού θα ξεκινήσει μέσα Ιανουαρίου

Newsroom
Μοιράσου το
Ζαριφόπουλος: Ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού θα ξεκινήσει μέσα Ιανουαρίου

Στον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Ο κ. Ζαριφόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» σημείωσε πως το σχέδιο για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας είναι μια σύνθετη άσκηση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα και θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου.

Αυτό θα γίνει μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Συγκεκριμένα, όσοι την έχουν ενεργοποιήσει, θα δεχθούν ένα μήνυμα στο κινητό τους με πληροφορίες για το προκαθορισμένο ραντεβού. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποδεχθούν το ραντεβού ή να τα επαναπρογραμματίσουν είτε σε κάποιο φαρμακείο είτε σε ΚΕΠ είτε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Για τους υγειονομικούς, υπάρχουν ήδη λίστες στα νοσοκομεία προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός, ενώ για τους υπόλοιπους τα πρώτα μηνύματα θα αποσταλούν το δεύτερο μισό του Γενάρη.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν με τα άτομα άνω των 85 ετών, ενώ για αυτούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν στο εμβολιαστικό κέντρο θα υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.