Εγκρίθηκε και στην Ελβετία το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκρίθηκε και στην Ελβετία το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Η χρήση του εμβολίου των εργαστηρίων Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού εγκρίθηκε στην Ελβετία, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική ρυθμιστική αρχή υγείας Swissmedic.

«Έπειτα από μια σχολαστική εξέταση των διαθέσιμων πληροφοριών, η Swissmedic κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech είναι ασφαλές και τα πλεονεκτήματά του υπερτερούν των κινδύνων», επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.

«Έπρεπε να πάρουμε αυτήν την απόφαση σύντομα, εγγυώμενοι τον σεβασμό σε τρεις βασικές προϋποθέσεις: την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα», δήλωσε ο διευθυντής της Swissmedic Ράιμουντ Μπρούχιν.

Η Ελβετία, με πληθυσμό 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, διασφάλισε την πρόσβαση σε 15,8 εκατομμύρια δόσεις, τις οποίες έχει διαπραγματευτεί με τρία διαφορετικά εργαστήρια: 3 εκατομμύρια με τις Pfizer-BioNTech, 7,5 εκατομμύρια με τη Moderna και 5,3 εκατομμύρια με την AstraZeneca.

Χθες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας ανακοίνωσε νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιδημία Covid-19.

Η Ελβετία καταγράφει καθημερινά περισσότερα από 4000 κρούσματα και περισσότερους από 100 νεκρούς. Συνολικά, η χώρα μετρά 400.000 μολύνσεις και 6.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.

Από την 22α Δεκεμβρίου, τα εστιατόρια, οι πολιτιστικοί, αθλητικοί χώροι και οι χώροι αναψυχής θα κλείσουν τις πόρτες τους για το κοινό. Αντιθέτως, τα καταστήματα θα μπορούν να μείνουν ανοικτά, με περιορισμένη, ωστόσο, χωρητικότητα, διευκρίνισε η πρόεδρος της χώρας Σιμονέτα Σομαρούγκα.

Οι περιορισμοί θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider