Ελλάδα
14-12-2020 | 12:31

Πέτσας: Ανοίγουν αύριο τα καταστήματα μανικιούρ - πεντικιούρ

Μοιράσου το
Πέτσας: Ανοίγουν αύριο τα καταστήματα μανικιούρ - πεντικιούρ

Το «άνοιγμα» των κέντρων αισθητικής για μανικιούρ - πεντικιούρ ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση του προς του κυβερνητικούς συντάκτες.

Ο κυβερνητικός αντιπρόσωπος επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ότι πίσω από αυτή την απόφαση υπάρχει η άποψη ότι πολλές γυναίκες προκειμένου να φτιάξουν τα νύχια τους καταφεύγουν στη λύση να καλέσουν τις επαγγελματίες του μανικιούρ και του πεντικιούρ στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα και να είναι ανεξέλεγκτο το ενδεχόμενο διασποράς.

Με το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής, στόχος είναι η προσέλευση των πελατών να γίνει με αυστηρά πρωτόκολλα και λιγότερο κίνδυνο διασποράς.

Το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή

Εξαίρεση αποτελούν η λειτουργία και μόνον της παραλαβής εκτός του καταστήματος click away που άρχισε χθες, καθώς και η επαναλειτουργία των βιβλιοπωλείων, των κομμωτηρίων και των ΚΤΕΟ, που άρχισε σήμερα.

Πάντοτε βέβαια με την αποστολή SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Και με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται στο ακέραιο οι όροι και οι προϋποθέσεις που τέθηκαν για να αποτραπούν άσκοπες μετακινήσεις και κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού. Υπενθυμίζεται ότι για τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία ισχύει ανώτατο όριο επιτρεπόμενων πελατών εντός του καταστήματος, ενώ για το click away δεν επιτρέπεται είσοδος εντός του καταστήματος ούτε πληρωμή με μετρητά, ούτε ουρά άνω των 9 ατόμων στην είσοδο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο υφυπουργός επανέλαβε εκ νέου την προτροπή να μη γίνουν η παραμονή και η ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αφορμή για συγχρωτισμό. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι τις συγκεκριμένες ημέρες δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις περισσότερων των εννέα ατόνων σε σπίτια προερχόμενων από δύο οικογένειες, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει για το διάστημα από 22:00-05:00.

Για τις εκκλησίες ενημέρωσε πως σήμερα θα έχουν νέα επικοινωνία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κι ο αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος.

Κώδωνας κινδύνου για τα αυξημένα κρούσματα

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού εξακολουθεί να χτυπά δυστυχώς ολόκληρη την Ευρώπη. Τα σταθερά υψηλά ποσοστά μόλυνσης του ιού υποχρεώνουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όχι μόνο να διατηρήσουν αλλά να ενισχύσουν τους περιορισμούς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ αποστάσεων ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία επεκτείνουν τα μέτρα και επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς για το διάστημα των εορτών», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η Γερμανία, «η χώρα με το ισχυρότερο σύστημα υγείας και τον υψηλότερο αριθμό κατά κεφαλήν ΜΕΘ, στην ΕΕ, που δεν κατάφερε να περιορίσει το φονικό αυτό κύμα παρά τα περιοριστικά που έλαβε από τις αρχές Νοεμβρίου. Και τώρα προχωράει αναγκαστικά στην επιβολή ενός γενικού απαγορευτικού lockdown τρεισήμισι εβδομάδων έως τις 10 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία στο πρώτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη είχε καλύτερες επιδόσεις από τους περισσότερους γείτονές της ενώ σήμερα αντιμετωπίζει μία από τις σοβαρότερες απειλές από το δεύτερο κύμα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Το γεγονός αυτό κρούει μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε «το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει βαρύ. Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κι ακόμη περισσότερο στις ΜΕΘ καθώς οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας χθες ήταν 552».

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.