Μπάιντεν: Αισθάνομαι τιμή για την εμπιστοσύνη που έδειξε ο αμερικανικός λαός

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Αισθάνομαι τιμή για την εμπιστοσύνη που έδειξε ο αμερικανικός λαός
Ο Τζο Μπάιντεν θα στεφθεί 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Ο Τζo Μπάιντεν είναι όπως όλα δείχνουν ο νικητής των αμερικανικών εκλογών ο οποίος θα στεφθεί 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία, ο οποίος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος υπό τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα συγκέντρωσε σύμφωνα με τα διεθνή μέσα 273 εκλέκτορες μετά και την καταμέτρηση των ψήφων στην Πενσιλβάνια, κερδίζοντας έτσι τη νίκη.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο μεγαλύτερος γερουσιαστής του Ντέλαγουερ, ανέφερε ότι «αισθάνεται τιμή που οι Αμερικανοί τον επέλεξαν ως πρόεδρό τους και είπε πως τώρα είναι καιρός να επουλωθεί ο διχασμός που άφησε η προεκλογική εκστρατεία και η χώρα να ενωθεί».

«Αισθάνομαι τιμή για την εμπιστοσύνη που έδειξε ο αμερικανικός λαός σε εμένα και στην εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. Απέναντι σε πρωτόγνωρα εμπόδια, αριθμός ρεκόρ Αμερικανών ψήφισαν», έγραψε ο Μπάιντεν στο Twitter. «Τώρα που η εκστρατεία έχει τελειώσει, είναι ο καιρός να αφήσουμε τον θυμό και τη σκληρή ρητορική πίσω μας και να ενωθούμε ως έθνος. Είναι ο καιρός να ενωθεί η Αμερική».

Τα διεθνή μέσα έδιναν το προβάδισμα στο Μπάιντεν από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Αντίστοιχα τη νίκη του Μπάιντεν πριν την ολοκλήρωση της καταμέτρησης η οποία διαρκεί πέντε ημέρες, προέβλεψε και το ινστιτούτο Edison Research. Σύμφωνα με τις προβολές του Edison Research και μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων, ο Μπάιντεν θα εξασφαλίσει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Παρότι σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών μέσω ο κ. Μπάιντεν δε θα σπεύσει αμέσως να απευθύνει μήνυμα στον αμερικανικό λαό, αλλά θα αφήσει λίγο χρόνο στον Πρόεδρο Τραμπ μήπως επιθυμεί να παραδεχθεί δημοσίως την ήττα του, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι «αυτές οι αμερικανικές εκλογές δεν έχουν τελειώσει». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το επιτελείο του θα αρχίσει να προσβάλλει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στα δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα . «Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να προσποιηθεί ανυπόστατα ότι είναι ο νικητής, και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο πολύ τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να γίνει γνωστή η αλήθεια», ανέφερε σε μια δήλωση. «Το απλό γεγονός είναι πως αυτές οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

Σε twitter του μάλιστα λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανέφερε ότι κέρδισε τις εκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Να σημειωθεί ότι παρά την πανδημία του κορονοϊού, με μια συγχορδία κλάξον και επευφημιών, ένα πλήθος συρρέει στο κέντρο της Ουάσινγκτον, στην περιοχή του Λευκού Οϊκου, προκειμένου να γιορτάσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν θα μιλήσει στις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου τοπική ώρα (03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής ώρα Ελλάδας) από την έδρα του στο Ουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, μετά τη νίκη του που ανακοίνωσαν μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο «εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί στο αμερικανικό έθνος από το Ουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, και θα έχει στο πλευρό του την Τζιλ Μπάιντεν, την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τον Νταγκ Έμχοφ», τον σύζυγό της, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το επιτελείο του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider