Βρετανία: Πάνω από 18.000 κρούσματα και 80 θάνατοι σε 24 ώρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Πάνω από 18.000 κρούσματα και 80 θάνατοι σε 24 ώρες
Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε σύγκριση με τις 16.982 μολύνσεις που ανακοινώθηκαν χθες.

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταγράφηκαν άλλα 18.804 κρούσματα του νέου κορονοϊού μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τις 16.982 μολύνσεις που ανακοινώθηκαν χθες.

Άλλοι 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 28 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία ημερήσια στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια παγκοσμίως

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 παγκοσμίως ξεπέρασαν σήμερα τα 40 εκατομμύρια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, καθώς η έλευση του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο πυροδοτεί νέα αναζωπύρωση της εξάπλωσης του ιού και της νόσου που προκαλεί.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πρακτορείο, η εξάπλωση της πανδημίας συνεχίζει να επιταχύνεται. Χρειάστηκαν μόλις 32 ημέρες για να αυξηθούν τα κρούσματα από τα 30 εκατομμύρια στα 40 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ είχαν χρειαστεί 38 για να αυξηθούν από τα 20 στα 30 εκατομμύρια και τις 44 ημέρες που πέρασαν για να φθάσουν τα 10 εκατομμύρια αφότου εντοπίστηκαν τα πρώτα, στην πόλη Ουχάν της Κίνας, στις αρχές του Ιανουαρίου. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σημειώθηκαν ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων παγκοσμίως, καθώς οι νέες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 400.000 ημερησίως, κάτι που δεν είχε προηγούμενο.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider