Ερντογάν: Η Τουρκία στο πλευρό των «καταπιεσμένων» στον Καύκασο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Η Τουρκία στο πλευρό των «καταπιεσμένων» στον Καύκασο
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Η Τουρκία υποστηρίζει τους «καταπιεσμένους» στον Καύκασο δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Να σημειωθεί ότι η Άγκυρα στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν στην επταήμερη σφοδρή μάχη του εναντίον αρμενικών δυνάμεων στον αποσχισθέντα θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Αγωνιζόμαστε μέρα και νύχτα για τη χώρα μας προκειμένου να πάρει τη θέση που της αξίζει στην συνολική παγκόσμια τάξη. Παραμένουμε στο πλευρό των καταπιεσμένων οπουδήποτε από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Καύκασο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μάλιστα η Αρμενία ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο άλλων 51 στρατιωτών του Ναγκόρνο Καραμπάχ στις συγκρούσεις όπου αντιπαρατίθενται, για έβδομη ημέρα, οι δυνάμεις της αυτόνομης περιοχής με εκείνες του Αζερμπαϊτζάν.

Ο κατάλογος των 51 στρατιωτών που σκοτώθηκαν δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της αρμενικής κυβέρνησης.

Ο επίσημος απολογισμός των εχθροπραξιών, που είναι ωστόσο μερικός, ξεπέρασε έτσι τους 242 θανάτους και από τις δύο πλευρές.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του αυτόνομου θυλάκου, Αραγίκ Χαρουτιουνιάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η «τελευταία μάχη» για το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει αρχίσει και πρόσθεσε, ντυμένος με στολή παραλλαγής, πως πηγαίνει στο μέτωπο για να πολεμήσει στο πλευρό των στρατιωτών του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider