Τα κρούσματα κορονοϊού του τελευταίου 24ώρου στην Ιταλία είναι 978 και 8 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες, οι νεκροί ήταν 996, με 6 νεκρούς.
Συνολικά, σε όλη την Ιταλία, 107 άνθρωπΙτοι με σοβαρά συμπτώματα του ιού, έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στις 29 Ιουλίου ήταν μόλις 38. Παράλληλα, 1.380 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και 25.267 βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.
Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, σήμερα καταγράφηκαν διακόσια σαράντα δύο κρούσματα, σε εκείνη της Ρώμης εκατόν είκοσι πέντε και στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη, εκατόν δύο.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, συνολικά, πραγματοποιήθηκαν πάνω από ογδόντα χιλιάδες τεστ για την ανίχνευση του ιού, ενώ χθες ήταν πενήντα οκτώ χιλιάδες.