Οι 4 αποκαλύψεις για τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ στο βιβλίο της ανιψιάς του

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 4 αποκαλύψεις για τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ στο βιβλίο της ανιψιάς του
Μέσω ενός βιβλίου η Μέρι Τραμπ, ανιψιά του Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλύπτει πτυχές της ζωής του Αμερικανού προέδρου.

Σε μια σειρά νέων ισχυρισμών για την οικογένεια Τραμπ και συγκεκριμένα για τον Ντόναλντ Τραμπ προβαίνει μέσω του βιβλίου της η Μέρι Τραμπ, ανιψιά του Αμερικανού προέδρου, στο βιβλίο «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man».

«Ο Ντόναλντ κατέστρεψε τον πατέρα μου. Δεν μπορώ να τον αφήσω να καταστρέψει τη χώρα μου», γράφει μεταξύ άλλων η Μέρι Τραμπ κλινική ψυχολόγος, στο βιβλίο της. Ο Λευκός Οίκος έσπευσε να απαντήσει μπροστά στην έκδοση του βιβλίου ισχυριζόμενος ότι η Μέρι Τραμπ το έγραψε για να κερδίσει, παρά για το δημόσιο συμφέρον, ενώ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της ότι ο πατέρας του προέδρου, Φρεντ Τραμπ, ήταν καταχρηστικός.

Ποιες είναι ωστόσο σύμφωνα με το Business Insider οι 4 αποκαλύψεις στις οποίες προβαίνει η Μέρι Τραμπ:

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει η Μέρι Τραμπ τις σχέσεις του πλανητάρχη με τον πατέρα του. Όπως περιγράφει η ίδια στο βιβλίο της, η προσωπικότητα του Ντόναλντ Τραμπ είναι σημαδεμένη από παιδικά τραύματα που απορρέουν από τον τρόπο με τον οποίο ο Φρεντ (πατέρας του) αντιμετώπιζε τα παιδιά του.

Ο περιορισμένος συναισθηματικός κόσμος που διαμόρφωσε ο Φρεντ στον Ντόναλντ, κατέστρεψαν ουσιαστικά την ικανότητά του να ζει σε αυτό τον κόσμο.

Για τον Φρέντι (αδερφό του Τραμπ), «το ψέμα είχε μια αμυντική σημασία και ερμηνεία, καθώς αποτελούσε έναν τρόπο ώστε να γλιτώσει την αποδοκιμασία του πατέρα του ή να αποφύγει την τιμωρία».

Ωστόσο, για τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τη Μέρι, «το ψέμα ήταν κατά κύριο λόγο ένας τρόπος αυτο-επιδείνωσης που είχε σκοπό να πείσει άλλους ανθρώπους ότι ήταν καλύτερος από ό, τι ήταν στην πραγματικότητα». Με τον τρόπο αυτό ο Τραμπ έπλασε ένα μύθο γύρω από το όνομά του.

Η έρευνα των New York Times αποκάλυψε μέσω της βοήθειας της Μέρι Τραμπ ότι ο πρόεδρος δεν είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος, αλλά είχε τον πατέρα του για να ενισχύει τις αποτυχημένες επιχειρηματικές του προσπάθειες από τη δεκαετία του 1990, με «ενέσεις» ρευστότητας άνω των 400 εκατ. δολαρίων.

Μέσω της αποκάλυψης αυτής, «γκρεμίζεται» συθέμελα το αφήγημα του Αμερικανού προέδρου πως είναι ένας αυτοδημιούργητος μεγιστάνας.

Η Μέρι Τραμπ ήταν μια από τις πιο σημαντικές πηγές για αυτήν την έρευνα, λέει στο βιβλίο.

Καθώς ο μεγαλύτερος αδερφός του Τραμπ πέθανε, ο Ντόναλντ πήγε να δει ταινία, όπως αναφέρει το βιβλίο.

Η Μέρι Τραμπ ισχυρίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε να δει μια ταινία, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός του, Φρεντ Τζούνιορ, πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Η Μέρι αναφέρει πως ο Φρεντ και ο Ντόναλντ κακοποιήθηκαν από τον πατέρα τους, Φρεντ Τραμπ, ο οποίος ευνόησε τον νυν πλανητάρχη στη συνέχεια της ζωής του.

Όπως ισχυρίζεται μέσω του βιβλίου της η Μέρι Τραμπ, ο Ντόναλτ Τραμπ εξαπάτησε το SAT για να μπει στο Wharton. Το SAT είναι ένα τυποποιημένο τεστ που χρησιμοποιείται ευρέως για τις εισαγωγές στο κολέγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Όπως ισχυρίζεται η ίδια, ο Τραμπ χρησιμοποιεί την «εξαπάτηση ως τρόπο ζωής», σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές των New York Times. Ένα απόσπασμα αποκαλύπτει ότι ο Τραμπ πλήρωσε κάποιον για να μπορέσει να εισαχθεί στο κολέγιο, μέσω του SAT, εκ μέρους του και κέρδισε υψηλό σκορ.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τον ισχυρισμό ότι ο Τραμπ εξαπάτησε το SAT «παράλογο» και «εντελώς ψευδή» σε δήλωση προς το Business Insider.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:04

Κυπαρίσσης (Optima): Στο 30% των κερδών το μέρισμα - Στόχος για πάνω από 195 εκατ. καθαρά κέρδη

12:02

Το Ιράν προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο

12:01

Πληθωρισμός Φεβρουαρίου: Άνοδος 3% για τον εναρμονισμένο δείκτη

12:00

Ισχυρή η παρουσία της ThermicSol στη Climatherm 2026

11:50

Politico: Το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα, όσο κι αν το ήθελε ο Τραμπ

11:49

Το «Δίκτυο Δημοσίου Τομέα Σύζευξις ΙΙ» ως καταλύτης για την κυβερνοασφάλεια στο Δημόσιο

11:44

Κίνα: Σέβεται το «νόμιμο δικαίωμα του Ιράν για ειρηνική χρήση πυρηνικής ενέργειας»

11:40

BYD: Βουτιά στις πωλήσεις τον Φεβρουάριο - Η μεγαλύτερη πτώση από την πανδημία

11:40

Θέρμανση: Πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε ανοδική τροχιά - Πώς πρέπει να κινηθούν τα νοικοκυριά

11:30

Μέση Ανατολή: Νέο άλμα άνω του 30% στo ευρωπαϊκό LNG

11:23

Επικοινωνία Τασούλα με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

11:23

Παπασταύρου: Λάθος η εκτίμηση του κ. Σαμαρά για τη Chevron

11:20

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ψήφο αποδήμων – Την Πέμπτη η ψηφοφορία

11:20

Παπαθανάσης: Δημιουργία πολυχώρου πολιτιστικής κληρονομιάς στα Γρεβενά, 2,5 εκατ. ευρώ

10:58

Νέα «βουτιά» στο Χρηματιστήριο της Αθήνας - Εξαϋλώθηκαν τα φετινά κέρδη του Γενικού Δείκτη

10:56

Τσίπρας: Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν κανένα λόγο να γίνονται μέρος αυτού του πολέμου

10:52

ΙΟΒΕ: Βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο, ήπια ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

10:50

Υπό κράτηση βρίσκεται ο 36χρονος που προσήχθη ως ύποτος κατασκοπείας στη Σούδα

10:48

Ο Χρυσός και η μεγάλη λογιστική αλήθεια

10:41

Τραμπ: «Είναι λυπηρό να βλέπεις» τη σχέση Ουάσινγκτον-Λονδίνου να μην είναι όπως πριν

10:40

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα κινείται με βάση το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες που έχει χτίσει η κυβέρνηση

10:34

Ευρωαγορές: Σταθερά σε ρυθμούς sell off με φόντο τη Μέση Ανατολή

10:19

Αντιπυραυλικά συστήματα, συστήματα anti-drone και μια φρεγάτα στέλνει η Γαλλία στην Κύπρο

10:13

Παπαστεργίου: Στις 13 Μαρτίου ο «οδικός χάρτης» ανάπτυξης data centers - Στα σκαριά χρηματοδοτικά εργαλεία για AI

10:01

Νέοι ΚΑΔ: Δέκα ερωτήσεις - απαντήσεις για τη διαδικασία μετάβασης

09:58

Πετρέλαιο: 20 εκατ. βαρέλια την ημέρα διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ - Το χειρότερο σενάριο

09:35

Apple: Από πότε είναι διαθέσιμα το νέο iPhone 17e και το νέο iPad Air με Μ4 chip

09:29

Διπλασιάστηκαν οι ναύλοι των τάνκερ που μεταφέρουν LNG σε λιγότερο από 24 ώρες

09:22

Ρούμπιο: Επιτεθήκαμε στο Ιράν προληπτικά αφού το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί πρώτο

09:06

Η Huawei εντυπωσίασε στην MWC 2026, παρουσιάζοντας νέες συσκευές και καινοτομίες για έναν έξυπνο τρόπο ζωής

gazzetta
gazzetta reader insider insider