Οι 4 αποκαλύψεις για τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ στο βιβλίο της ανιψιάς του

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 4 αποκαλύψεις για τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ στο βιβλίο της ανιψιάς του
Μέσω ενός βιβλίου η Μέρι Τραμπ, ανιψιά του Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλύπτει πτυχές της ζωής του Αμερικανού προέδρου.

Σε μια σειρά νέων ισχυρισμών για την οικογένεια Τραμπ και συγκεκριμένα για τον Ντόναλντ Τραμπ προβαίνει μέσω του βιβλίου της η Μέρι Τραμπ, ανιψιά του Αμερικανού προέδρου, στο βιβλίο «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man».

«Ο Ντόναλντ κατέστρεψε τον πατέρα μου. Δεν μπορώ να τον αφήσω να καταστρέψει τη χώρα μου», γράφει μεταξύ άλλων η Μέρι Τραμπ κλινική ψυχολόγος, στο βιβλίο της. Ο Λευκός Οίκος έσπευσε να απαντήσει μπροστά στην έκδοση του βιβλίου ισχυριζόμενος ότι η Μέρι Τραμπ το έγραψε για να κερδίσει, παρά για το δημόσιο συμφέρον, ενώ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της ότι ο πατέρας του προέδρου, Φρεντ Τραμπ, ήταν καταχρηστικός.

Ποιες είναι ωστόσο σύμφωνα με το Business Insider οι 4 αποκαλύψεις στις οποίες προβαίνει η Μέρι Τραμπ:

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει η Μέρι Τραμπ τις σχέσεις του πλανητάρχη με τον πατέρα του. Όπως περιγράφει η ίδια στο βιβλίο της, η προσωπικότητα του Ντόναλντ Τραμπ είναι σημαδεμένη από παιδικά τραύματα που απορρέουν από τον τρόπο με τον οποίο ο Φρεντ (πατέρας του) αντιμετώπιζε τα παιδιά του.

Ο περιορισμένος συναισθηματικός κόσμος που διαμόρφωσε ο Φρεντ στον Ντόναλντ, κατέστρεψαν ουσιαστικά την ικανότητά του να ζει σε αυτό τον κόσμο.

Για τον Φρέντι (αδερφό του Τραμπ), «το ψέμα είχε μια αμυντική σημασία και ερμηνεία, καθώς αποτελούσε έναν τρόπο ώστε να γλιτώσει την αποδοκιμασία του πατέρα του ή να αποφύγει την τιμωρία».

Ωστόσο, για τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τη Μέρι, «το ψέμα ήταν κατά κύριο λόγο ένας τρόπος αυτο-επιδείνωσης που είχε σκοπό να πείσει άλλους ανθρώπους ότι ήταν καλύτερος από ό, τι ήταν στην πραγματικότητα». Με τον τρόπο αυτό ο Τραμπ έπλασε ένα μύθο γύρω από το όνομά του.

Η έρευνα των New York Times αποκάλυψε μέσω της βοήθειας της Μέρι Τραμπ ότι ο πρόεδρος δεν είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος, αλλά είχε τον πατέρα του για να ενισχύει τις αποτυχημένες επιχειρηματικές του προσπάθειες από τη δεκαετία του 1990, με «ενέσεις» ρευστότητας άνω των 400 εκατ. δολαρίων.

Μέσω της αποκάλυψης αυτής, «γκρεμίζεται» συθέμελα το αφήγημα του Αμερικανού προέδρου πως είναι ένας αυτοδημιούργητος μεγιστάνας.

Η Μέρι Τραμπ ήταν μια από τις πιο σημαντικές πηγές για αυτήν την έρευνα, λέει στο βιβλίο.

Καθώς ο μεγαλύτερος αδερφός του Τραμπ πέθανε, ο Ντόναλντ πήγε να δει ταινία, όπως αναφέρει το βιβλίο.

Η Μέρι Τραμπ ισχυρίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε να δει μια ταινία, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός του, Φρεντ Τζούνιορ, πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Η Μέρι αναφέρει πως ο Φρεντ και ο Ντόναλντ κακοποιήθηκαν από τον πατέρα τους, Φρεντ Τραμπ, ο οποίος ευνόησε τον νυν πλανητάρχη στη συνέχεια της ζωής του.

Όπως ισχυρίζεται μέσω του βιβλίου της η Μέρι Τραμπ, ο Ντόναλτ Τραμπ εξαπάτησε το SAT για να μπει στο Wharton. Το SAT είναι ένα τυποποιημένο τεστ που χρησιμοποιείται ευρέως για τις εισαγωγές στο κολέγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Όπως ισχυρίζεται η ίδια, ο Τραμπ χρησιμοποιεί την «εξαπάτηση ως τρόπο ζωής», σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές των New York Times. Ένα απόσπασμα αποκαλύπτει ότι ο Τραμπ πλήρωσε κάποιον για να μπορέσει να εισαχθεί στο κολέγιο, μέσω του SAT, εκ μέρους του και κέρδισε υψηλό σκορ.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τον ισχυρισμό ότι ο Τραμπ εξαπάτησε το SAT «παράλογο» και «εντελώς ψευδή» σε δήλωση προς το Business Insider.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:54

Γκεοργκίεβα: Η ενεργειακή κρίση δείχνει χαμηλότερη ανάπτυξη, υψηλότερο πληθωρισμό

19:36

Παπαθανάσης: Η πολιτική μας έχει πυξίδα τις δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες και απόδειξη το έργο μας

19:21

Η Αθήνα έστησε νέο μέτωπο για τον Κάθετο Διάδρομο και το LNG των Βαλκανίων

19:05

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον Παύλο Πολάκη

19:02

Μητσοτάκης: Η ΤΝ και το «έξυπνο κράτος» προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία

18:47

Πούτιν: Συζήτησε την πολεμική διαμάχη στο Ιράν με τον ομόλογό του των ΗΑΕ

18:42

Διάρρηξη τα ξημερώματα σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ακρόπολης

18:41

Συνελήφθη 68χρονη καταζητούμενη για απάτη άνω των 272.000 ευρώ

18:21

Samsung: Επαναλαμβάνονται οι διαπραγματεύσεις με το σωματείο της Ν. Κορέας για τις αποδοχές

18:11

Γεραπετρίτης στο 16ο συνέδριο της ΝΔ: Η Ελλάδα δείχνει τη δύναμή της παντού

17:50

Μιχαηλίδου: Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που πήρε την κοινωνική πολιτική στα σοβαρά

17:23

Μαρινάκης: Η σταθερότητα, που σε πολλές χώρες είναι ζητούμενο, στην Ελλάδα πλέον θεωρείται δεδομένη

17:00

Ιχθυοκαλλιέργειες: Η «δεύτερη ευκαιρία» για την Avramar, οι προοπτικές και το μεγάλο αγκάθι

16:56

Δένδιας: Την πρότασή του για το υπόδειγμα διακυβέρνησης ενόψει του 2030 διατύπωσε ο υπ. Εθνικής Άμυνας

16:51

Σκέρτσος: Το σύγχρονο αποτελεσματικό κράτος δεν είναι ένας απλός διοικητικός μηχανισμός - Είναι ο συνολικός μας καθρέφτης

16:46

Παπασταύρου: Ισχυρή ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα

16:34

Παπαστεργίου: Η Ελλάδα από το 2019 μέχρι σήμερα έχει αλλάξει ουσιαστικά

16:19

ΑΑΔΕ-ΔΕΟΣ: Εντόπισε δίκτυο με 34.000 μη εγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής και φοροδιαφυγή

16:10

Χρυσοχοΐδης: Να απαγορευτούν πατίνια στους ανήλικους και «γουρούνες» στα νησιά

16:04

Πιερρακάκης: Σε έναν κόσμο αστάθειας η χώρα μας είναι νησίδα σταθερότητας

15:43

Μασκ: Δεν πρόκειται να πουλήσει καμία μετοχή της SpaceX ενόψει IPO

15:28

Bloomberg: Η Ευρώπη στερείται όλων όσων χρειάζονται για να καταστήσουν την χρηματιστηριακή της αγορά νικήτρια

15:09

OpenAI: Υπέγραψε συμφωνία με τη Μάλτα για παροχή του ChatGPT Plus

14:55

Η Κρήτη στο επίκεντρο νέων τουριστικών επενδύσεων υψηλών προδιαγραφών

14:36

DW: Πλησιάζει στο τέλος ο πόλεμος στην Ουκρανία;

14:26

Θεοδωρικάκος: Η εμβληματική επένδυση για το γάλλιο γεωστρατηγικό «όπλο» για την Ελλάδα

14:16

Ιράκ: Εξήγαγε μόλις 10 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου τον Απρίλιο μέσω των Στενών του Ορμούζ

14:07

Γάζα: Νεκρός ο επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς

13:39

Χατζηδάκης: Αναγκαία μια εθνική συμμαχία κοινής λογικής

13:26

Γεωργιάδης: Το δίλημμα είναι «Μητσοτάκης ή η Ελλάδα να γυρίσει πίσω στην παρακμή»

gazzetta
gazzetta reader insider insider