Ελλάδα
01-07-2020 | 09:32

Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Προβληματισμός για τις κάμερες σε δημόσιους χώρους

Μοιράσου το
Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Προβληματισμός για τις κάμερες σε δημόσιους χώρους

Προβληματισμό για τη διασφάλισει της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών εκφράζει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία πραγματοποιεί μεγάλο αριθμό παρατηρήσεων επί του περιεχομένου του διατάγματος, για τη χρήση συστηµάτων βιντεοεπιτήρησης από δηµόσιες αρχές σε Δηµόσιους χώρους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε γνωμοδότησή της επί του σχεδίου Προεδρικού ∆ιατάγµατος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη χρήση συστηµάτων βιντεοεπιτήρησης από δηµόσιες αρχές σε Δηµόσιους χώρους, πραγματοποιεί μεγάλο αριθμό παρατηρήσεων επί του περιεχομένου του εν λόγω διατάγματος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην υπ΄ αριθμ. 3/2020 γνωμοδότηση των 46 σελίδων αφού αναλύει τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά νομοθετικά και νομολογιακά δεδομένα στο τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, κάνει ένα μεγάλο αριθμό παρατηρήσεων, ενώ ζητεί «να υπάρξουν πρόσθετες διασφαλίσεις» για τους πολίτες. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν για πρώτη φορά προβλέπεται η χρήση μη σταθερών καμερών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.