Ειδήσεις | Διεθνή
01-05-2020 | 11:30

Πέντε τρόποι βελτίωσης της παραγωγικότητας εν μέσω τηλεργασίας

Μοιράσου το
Πέντε τρόποι βελτίωσης της παραγωγικότητας εν μέσω τηλεργασίας

Η διατήρηση της παραγωγικότητας ενός εργαζόμενου σε συνθήκες τηλεργασίας μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με πέντε μεθόδους που προτείνει το Forbes μπορεί να αυξηθεί.

Η καραντίνα ελέω κορονοϊού έχει οδηγήσει εκατομμύρια εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι, προσπαθώντας να τηρήσουν τα μέτρα προφύλαξης.

Η διατήρηση της παραγωγικότητας ενός εργαζόμενου σε συνθήκες τηλεργασίας μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με πέντε μεθόδους που προτείνει το Forbes μπορεί να αυξηθεί.

Οι 5 τρόποι αύξησης της παραγωγικότητας εν μέσω καραντίνας που προτείνει το Forbes:

Όπως αναφέρει το Forbes, η εργασία από το σπίτι προσφέρει μεγαλύτερο χρόνο ξεκούρασης καθώς μπορεί κάποιος να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο από τη μετακίνηση, κατανέμοντας καλύτερα το χρόνο του.

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αθλήστε περισσότερο, ή να ξεκουράζεστε, χωρίς να κάνετε πράγματα απλά για να τα κάνετε ενώ είστε εξαντλημένοι.

Τα πράγματα που βρίσκει πιο χρήσιμα για τη βελτίωση της παραγωγικότητάς στο σπίτι αναφέρει άλλος συντάκτης του Forbes είναι τα γρήγορα και ευχάριστα διαλλείματα.

Μερικά από αυτά είναι μια γρήγορη απόδραση στη φύση, η ενασχόληση με κάποιο μουσικό όργανο, λίγη γυμναστική και άλλα. Αυτά τονώσουν τον οργανισμό και θα δώσουν ώθηση σε κάποιον να εργαστεί καλύτερα.

Για να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας όσο εργάζεστε από το σπίτι, ακολουθήστε ένα αυστηρό πρόγραμμα.

Μία ώρα θα ήταν καλό να αφιερώνεται για συγκεκριμένη ενασχόληση, όπως η σκέψη και ο προγραμματισμός.

Θα σας κρατήσει παραγωγικούς και θα ελαχιστοποιήσει την απόσπαση προσοχής.

Συντάκτης του Forbes προτείνει να μην καθόμαστε με τις πυτζάμες στο σπίτι όσο εργαζόμαστε, όσο και αν σε κάποιους ακούγεται περίεργο.

Όπως επισημαίνει, θα πρέπει κανείς να ακολουθεί το ίδιο μοτίβο ντυσίματος που είχε όσο πήγαινε στο γραφείο του, καθώς αυτό θα αυξήσει την παραγωγικότητά του και την όρεξή του για δουλειά.

Εάν το σπίτι σας είναι αρκετά μεγάλο ή εάν έχετε κάποιο κενό δωμάτιο, δημιουργήστε ένα χώρο για να τον χρησιμοποιήσετε μόνο ως γραφείο.

Μην τοποθετείτε καν τηλεόραση. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όταν βρίσκεστε στο χώρο του γραφείου σας θα εργάζεστε μόνο και δεν θα αποσπούν την προσοχή σας άλλα καθημερινά πράγματα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.