Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με το μεγαλύτερο ρίσκο έκθεσης στον κορονοϊό

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με το μεγαλύτερο ρίσκο έκθεσης στον κορονοϊό
Δείτε ποια είναι τα 5 επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από το νέο κορονοϊό ConVid-19, σύμφωνα με το Business Insider.

Τον όρο της πανδημίας έχει πλέον και επίσημα ο νέος κορονοϊός ConVid-19 που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν στην Κίνα.

Τα περισσότερα κράτη παγκοσμίως έχουν λάβει ισχυρά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία. Το ίδιο παράδειγμα έχουν ακολουθήσει και πλήθος ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες έχουν συστήσει στους εργαζομένους τους να δουλεύουν από το σπίτι, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού και να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων τους.

Όμως υπάρχουν και επαγγέλματα που εμφανίζουν μεγαλύτερο ποσοστό κινδύνου, είτε γιατί οι εργαζόμενοι έρχονται συνεχώς σε επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, είτε γιατί το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται είναι υψηλού κινδύνου.

Δείτε ποια είναι τα 5 επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από το νέο κορονοϊό ConVid-19, σύμφωνα με το Business Insider:

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Πρώτοι ανταποκριτές θεωρούνται οι πυροσβέστες, το ιατρικό προσωπικό, οι οδηγοί ασθενοφόρων και οι αστυνομικοί, καθώς είναι οι πρώτοι που ανταποκρίνονται στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και είναι οι πρώτοι που θα κληθούν σε περίπτωση κρουσμάτων.

Μεγαλύτερο ρίσκο έχει και η υγεία των ανθρώπων που εργάζονται σε χώρους εστίασης ή στο λιανικό εμπόριο, καθώς και οι διανομείς.

Παράλληλα, το ίδιο ρίσκο υπάρχει και για όσους εργαζόμενους δουλεύουν σε χώρους που υποδέχονται μεγάλο αριθμό ανθρώπων, όπως γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής κτλ.

Αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ήδη πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού.

Τις τελευταίες ημέρες πολλές είναι οι εταιρείες που συνιστούν στους εργαζομένους τους να δουλέψουν από το σπίτι, όμως δεν έχουν όλοι την ίδια ευελιξία.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν από το σπίτι ή πληρώνονται με την ώρα, θα έχουν σημαντική επιβάρυνση είτε της προσωπικής τους υγείας, είτε της οικονομικής τους κατάστασης.

Τα αεροπλάνα είναι κλειστοί χώροι που συνήθως «φιλοξενούν» μεγάλο αριθμό επιβατών. «Θύμα» των πτήσεων είναι οι εργαζόμενοι, πιλότοι και αεροσυνοδοί που βρίσκονται μέσα στο αεροπλάνο, ενώ αντίστοιχο «ρίσκο» στη δουλειά του έχει και το προσωπικό των αεροδρομίων. 

Οι χορογράφοι, οι χορευτές, οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές και λοιποί περφόρμερς συνηθίζεται να δουλεύουν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, ενώ κίνδυνο αποτελεί και η συχνή επαφή με το ευρύτερο κοινό και τους θαυμαστές. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:23

Ferrari: Άνοδος 9% για τα καθαρά κέρδη β' τριμήνου στα 463 εκατ. ευρώ - Αναβάθμιση guidance

16:21

Μητσοτάκης στο τέλος του υπουργικού: «Ήρθε η ώρα να δράσουμε ακόμη περισσότερο, στο πλαίσιο ενός συλλογικού πολιτικού κέντρου»

16:14

Yum Brands: Κέρδισαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη τριμήνου - «Οι πωλήσεις βελτιώνονται» μετά την λοίμωξη στα Taco Bell

16:00

Χαρδαλιάς: Σε εξέλιξη εκτεταμένα έργα οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Αττικής στην Πεντέλη

16:00

Υψηλό τριμήνου για τον γερμανικό πληθωρισμό τον Ιούλιο - Επιτάχυνση στο 2,8%

15:56

Λ. Οίκος: Ακόμα πέντε παιδιά ουκρανικής και ρωσικής καταγωγής επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους

15:56

ΗΠΑ: Ο PCE υποχώρησε για πρώτη φορά από την πανδημία

15:53

ΗΠΑ: Επιβραδύνθηκε στο 1,5% ο ρυθμός ανάπτυξης το β' τρίμηνο

15:51

Ρωσικός πύραυλος στην Πολωνία: Νέα «απαράδεκτη παραβίαση» του εναέριου χώρου της ΕΕ καταγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

15:39

Χάρης Πολίτης: Η επιχειρηματική διαδρομή πίσω από τον «Καθρέφτη» και η ανάπτυξη ενός πολυσχιδούς ομίλου

15:32

Eurostat: Στο 8% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο - «Τσίμπησε» το ποσοστό στους νέους

15:27

Πυρκαγιές: Εκκενώσεις χωριών σε Άνδρο και Πάρο, θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή

15:23

Κεραμέως: «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα για συμπληρωματική σύνταξη μέσω του νομοσχεδίου για την επαγγελματική ασφάλιση»

15:22

Εγκρίθηκε η απόκτηση κοινού ελέγχου επί της «Θ. Νιτσιάκος» από την Perutnina

15:19

ΓΣΕΕ: Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των 170 εργαζομένων της αλυσίδας MERE

15:18

Πυρκαγιές: Νέο μέτωπο στο Ρέθυμνο, διαδοχικά μηνύματα 112 για εκκενώσεις περιοχών

15:15

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν τον θάνατο τριών στρατιωτών τους από επίθεση των ΗΠΑ

15:11

Πορτογαλία: Περίπου 800 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα της χώρας

15:10

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο αλλάζει: Νέα αυτοτελής χρηματοδότηση 260.000 ευρώ για την πυροπροστασία

15:06

Αντίθετες πορείες για τις μετοχές των Microsoft και Meta μετά τα μεγέθη τριμήνου

15:04

ENDLESS EC: Δυναμική Ανάπτυξη με επίκεντρο τη Βιωσιμότητα

15:01

Στις κορυφαίες επιλογές της Optima η Metlen - Έρχεται ισχυρό εξάμηνο

14:55

ΕΕ: Κυρώσεις σε 7 πρόσωπα και 3 οντότητες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νοτιοανατολική Ασία

14:51

Κοντογεώργης: Η ΔΕΘ τον Σεπτέμβρη, ορόσημο για την Ελλάδα του 2030

14:40

Ισπανία - πυρκαγιές: Αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

14:38

Στη Blackstone περνά η Skroutz - Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

14:35

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο σε ορισμένες περιοχές

14:28

Σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα τα νερά του Ρήνου – Εκτοξεύεται το κόστος μεταφοράς φορτίων

14:23

Επιτόκια: Πάτησε το κουμπί της «παύσης» η BoE - Στο 3,75%

14:22

ΕΕ: Εκταμίευση 3,47 δισ. ευρώ στην Ουκρανία για αγορά μαχητικών, drones και συστημάτων αεράμυνας


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider