Διεθνή
14-03-2020 | 09:23

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με το μεγαλύτερο ρίσκο έκθεσης στον κορονοϊό

Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με το μεγαλύτερο ρίσκο έκθεσης στον κορονοϊό

Δείτε ποια είναι τα 5 επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από το νέο κορονοϊό ConVid-19, σύμφωνα με το Business Insider.

Τον όρο της πανδημίας έχει πλέον και επίσημα ο νέος κορονοϊός ConVid-19 που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν στην Κίνα.

Τα περισσότερα κράτη παγκοσμίως έχουν λάβει ισχυρά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία. Το ίδιο παράδειγμα έχουν ακολουθήσει και πλήθος ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες έχουν συστήσει στους εργαζομένους τους να δουλεύουν από το σπίτι, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού και να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων τους.

Όμως υπάρχουν και επαγγέλματα που εμφανίζουν μεγαλύτερο ποσοστό κινδύνου, είτε γιατί οι εργαζόμενοι έρχονται συνεχώς σε επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, είτε γιατί το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται είναι υψηλού κινδύνου.

Δείτε ποια είναι τα 5 επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από το νέο κορονοϊό ConVid-19, σύμφωνα με το Business Insider:

 

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

 

Πρώτοι ανταποκριτές θεωρούνται οι πυροσβέστες, το ιατρικό προσωπικό, οι οδηγοί ασθενοφόρων και οι αστυνομικοί, καθώς είναι οι πρώτοι που ανταποκρίνονται στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και είναι οι πρώτοι που θα κληθούν σε περίπτωση κρουσμάτων.

Μεγαλύτερο ρίσκο έχει και η υγεία των ανθρώπων που εργάζονται σε χώρους εστίασης ή στο λιανικό εμπόριο, καθώς και οι διανομείς.

Παράλληλα, το ίδιο ρίσκο υπάρχει και για όσους εργαζόμενους δουλεύουν σε χώρους που υποδέχονται μεγάλο αριθμό ανθρώπων, όπως γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής κτλ.

Αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ήδη πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού.

Τις τελευταίες ημέρες πολλές είναι οι εταιρείες που συνιστούν στους εργαζομένους τους να δουλέψουν από το σπίτι, όμως δεν έχουν όλοι την ίδια ευελιξία.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν από το σπίτι ή πληρώνονται με την ώρα, θα έχουν σημαντική επιβάρυνση είτε της προσωπικής τους υγείας, είτε της οικονομικής τους κατάστασης.

Τα αεροπλάνα είναι κλειστοί χώροι που συνήθως «φιλοξενούν» μεγάλο αριθμό επιβατών. «Θύμα» των πτήσεων είναι οι εργαζόμενοι, πιλότοι και αεροσυνοδοί που βρίσκονται μέσα στο αεροπλάνο, ενώ αντίστοιχο «ρίσκο» στη δουλειά του έχει και το προσωπικό των αεροδρομίων. 

Οι χορογράφοι, οι χορευτές, οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές και λοιποί περφόρμερς συνηθίζεται να δουλεύουν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, ενώ κίνδυνο αποτελεί και η συχνή επαφή με το ευρύτερο κοινό και τους θαυμαστές. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.