Αυτές είναι 5 φορές που οι Simpsons «προέβλεψαν» το μέλλον

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι 5 φορές που οι Simpsons «προέβλεψαν» το μέλλον
Το τελευταίο περιστατικό που ήρθε να προστεθεί σε αυτή τη μεγάλη λίστα των «προφητικών» επεισοδίων αφορά στον κοροναϊό.

Για ακόμη μία φορά ένα επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς Simpsons, βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων, καθώς θεωρείται ότι… πρόβλεψε το μέλλον.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που γεγονότα τα οποία συμβαίνουν στην πραγματική ζωή, μοιάζουν σε απίστευτο βαθμό με αντίστοιχα που έχουν προβληθεί στη σειρά σχεδόν μία 20ετία πριν, το τελευταίο που ήρθε να προστεθεί σε αυτή τη μεγάλη λίστα των «προφητικών» επεισοδίων αφορά στον κοροναϊό.

Αυτές είναι σύμφωνα με το Business Insider, 5 φορές που οι Simpsons «προέβλεψαν» το μέλλον.

*Πηγή φωτογραφιών: 20th Century Fox

Σε ένα επεισόδιο της τέταρτης σεζόν που προβλήθηκε το 1993 κάποια δέματα αποστέλλονται στο Σπρίνγκφιλντ από την Οσάκα.

Ο Χόμερ στη συνέχεια του επεισοδίου γεμίζει με μικρόβια από έναν εργάτη, ο οποίος έβηξε μέσα στο δέμα ενώ η  «γρίπη Οσάκα» μολύνει τελικά ολόκληρη την πόλη. Αρκετοί βρίσκουν ομοιότητες στα συμπτώματα της γρίπης του συγκεκριμένου επεισοδίου με εκείνα του κοροναϊού.

Τον Μάρτιο του 2000 οι Simpsons «προέβλεψαν» τον μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το επεισόδιο, ο Τραμπ ήταν  πρόεδρος των ΗΠΑ και στο τέλος της θητείας του άφησε τη χώρα χρεοκοπημένη.

Στο επεισόδιο «Bart To The Future», ο Mπαρτ Σίμπσον βλέπει τη ζωή του στο μέλλον και μαθαίνει από την αδελφή του Λίσα, η οποία γίνεται πρόεδρος των ΗΠΑ, ότι έχει να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή κρίση χρέους. Μεταξύ άλλων ακούγεται η Λίσα να λέει: «Κληρονόμησα μια μεγάλη κρίση προϋπολογισμού από τον πρόεδρο Τραμπ».

Σχεδόν 20 χρόνια προτού κυκλοφορήσει το Apple Watch, οι Simpsons είχαν παρουσιάσει σε επεισόδιό τους το 1995, την ιδέα ενός ρολογιού που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως τηλέφωνο.

Το 2008 σε ένα επεισόδιο της σειράς ο Homer προσπάθησε να ψηφίσει τον Obama, αλλά το μηχάνημα παρουσιάζει πρόβλημα και του αλλάζει την ψήφο.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην πραγματικότητα το 2012 κατά τη διάρκεια των εκλογών, με ένα μηχάνημα σε εκλογικό κέντρο στην Πενσυλβάνια.  

Σε ένα επεισόδιο του 1994, η μαγείρισσα στο δημοτικό σχολείο των Simpsons εμφανιζόταν να βάζει στο φαγητό, διάφορα συστατικά μεταξύ των οποίων και κρέας αλόγου.

Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, το 2013 ξέσπασε στην Ευρώπη το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Ισπανία: Ο Θαπατέρο δηλώνει ότι «πάντα» ενεργούσε «με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα»

23:47

Δένδιας: Οι ευρωπαϊκές χώρες ανακαλύπτουν ξανά την αξία της συνεργασίας, της εμπιστοσύνης και των κοινών αξιών

23:42

ΗΠΑ: Η έρευνα για τον βομβαρδισμό του σχολείου στη Μινάμπ του Ιράν είναι περίπλοκη και φθάνει στο τέλος της

23:40

Ισραήλ: Tο ΔΠΔ κατέθεσε «μυστικό ένταλμα σύλληψης» του ΥΠΟΙΚ Σμότριτς

23:30

Σουδάν: 28 νεκροί από επίθεση με drone σε κεντρική αγορά

23:23

Πιερρακάκης: «Χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ισχύς - Να δημιουργήσουμε τη SiliconValley της Ευρώπης»

23:18

Wall Street: Τρίτη ημέρα πτώσης για τον S&P με φόντο το sell off στα ομόλογα

23:02

Αθώωση Κασσελάκη στην υπόθεση της δήλωσης «πόθεν έσχες» για συμμετοχή του σε εταιρείες

22:48

WSJ: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν τάνκερ στον Ινδικό Ωκεανό που συνδέεται με το Ιράν

22:38

ΗΠΑ: Πτώση 35% στη δημοτικότητα του Τραμπ - Δύο στους δέκα Ρεπουμπλικάνους αποδοκιμάζουν το έργο του

22:35

Ρωσία: Σχεδιάζει την επιστροφή του προσωπικού στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ

22:24

Απώλειες άνω του 1% για τον χρυσό

22:15

Φον ντερ Λάιεν προς Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι βασικός εταίρος σε μια περιοχή που βρίσκεται σε αναταραχή»

21:58

Πετρέλαιο: Υποχώρησαν οι τιμές εν μέσω μπερδεμένων μηνυμάτων για το Ιράν

21:48

ΝΑΤΟ: Οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταστήσουν προς το παρόν πυραύλους Tomahawk στη Γερμανία

21:37

Γεωργιάδης: Ανάπτυξη στην περιφέρεια χωρίς αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας δεν γίνεται

21:25

Αγροτικές κινητοποιήσεις στο Στρασβούργο με φόντο το σχέδιο ττης Κομισιόν για τα λιπάσματα

21:13

Βανς: Οι ΗΠΑ και το Ιράν έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στις συνομιλίες τους

20:58

Οι Έλληνες είναι δεύτεροι στην καθιστική ζωή στην Ευρώπη - Οι «πρωταθλητές» στην ακινησία

20:50

Γερμανία: Νέα άνοδος της AfD - Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τον καγκελάριο

20:37

Βρετανία: Ο αναπληρωτής υπ. Εμπορίου ελπίζει να δει τη χώρα να επανεντάσσεται στην ΕΕ

20:29

e-ΕΦΚΑ: Στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

20:15

Τραμπ: «Θα αφήσω τον Γουόρς να κάνει ό,τι θέλει με τα επιτόκια»

20:04

ΗΠΑ: «Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ»

19:53

Ζανιάς (Eurobank): «Οι τράπεζες κάνουν πρωταθλητισμό στη χρηματοδότηση της οικονομίας»

19:49

Χέγκσεθ: «Οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη Πολωνία»

19:43

BriQ Properties: Αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη για το α' τρίμηνο

19:33

Βερνίκος (ΙΝΣΕΤΕ): «Δυστοπικό το περιβάλλον στις ΜμΕ παρά τη βελτίωση σε ορισμένους οικονομικούς δείκτες»

19:24

Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές περιμένοντας το Ιράν

19:04

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη στάσης εργασίας αύριο Τετάρτη (20/5)

reader insider