Διεθνή
09-02-2020 | 09:21

Αυτές είναι 5 φορές που οι Simpsons «προέβλεψαν» το μέλλον

Μοιράσου το
Αυτές είναι 5 φορές που οι Simpsons «προέβλεψαν» το μέλλον

Το τελευταίο περιστατικό που ήρθε να προστεθεί σε αυτή τη μεγάλη λίστα των «προφητικών» επεισοδίων αφορά στον κοροναϊό.

Για ακόμη μία φορά ένα επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς Simpsons, βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων, καθώς θεωρείται ότι… πρόβλεψε το μέλλον.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που γεγονότα τα οποία συμβαίνουν στην πραγματική ζωή, μοιάζουν σε απίστευτο βαθμό με αντίστοιχα που έχουν προβληθεί στη σειρά σχεδόν μία 20ετία πριν, το τελευταίο που ήρθε να προστεθεί σε αυτή τη μεγάλη λίστα των «προφητικών» επεισοδίων αφορά στον κοροναϊό.

Αυτές είναι σύμφωνα  με το Business Insider, 5 φορές που οι Simpsons «προέβλεψαν» το μέλλον.

*Πηγή φωτογραφιών: 20th Century Fox

Σε ένα επεισόδιο της τέταρτης σεζόν που προβλήθηκε το 1993 κάποια δέματα αποστέλλονται στο Σπρίνγκφιλντ από την Οσάκα.

Ο Χόμερ στη συνέχεια του επεισοδίου γεμίζει με μικρόβια από έναν εργάτη, ο οποίος έβηξε μέσα στο δέμα ενώ η  «γρίπη Οσάκα» μολύνει τελικά ολόκληρη την πόλη. Αρκετοί βρίσκουν ομοιότητες στα συμπτώματα της γρίπης του συγκεκριμένου επεισοδίου με εκείνα του κοροναϊού.

Τον Μάρτιο του 2000 οι Simpsons «προέβλεψαν» τον μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το επεισόδιο, ο Τραμπ ήταν  πρόεδρος των ΗΠΑ και στο τέλος της θητείας του άφησε τη χώρα χρεοκοπημένη.

Στο επεισόδιο «Bart To The Future», ο Mπαρτ Σίμπσον βλέπει τη ζωή του στο μέλλον και μαθαίνει από την αδελφή του Λίσα, η οποία γίνεται πρόεδρος των ΗΠΑ, ότι έχει να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή κρίση χρέους. Μεταξύ άλλων ακούγεται η Λίσα να λέει: «Κληρονόμησα μια μεγάλη κρίση προϋπολογισμού από τον πρόεδρο Τραμπ».

Σχεδόν 20 χρόνια προτού κυκλοφορήσει το Apple Watch, οι Simpsons είχαν παρουσιάσει σε επεισόδιό τους το 1995, την ιδέα ενός ρολογιού που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως τηλέφωνο.

Το 2008 σε ένα επεισόδιο της σειράς ο Homer προσπάθησε να ψηφίσει τον Obama, αλλά το μηχάνημα παρουσιάζει πρόβλημα και του αλλάζει την ψήφο.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην πραγματικότητα το 2012 κατά τη διάρκεια των εκλογών, με ένα μηχάνημα σε εκλογικό κέντρο στην Πενσυλβάνια.  

Σε ένα επεισόδιο του 1994, η μαγείρισσα στο δημοτικό σχολείο των Simpsons εμφανιζόταν να βάζει στο φαγητό, διάφορα συστατικά μεταξύ των οποίων και κρέας αλόγου.

Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, το 2013 ξέσπασε στην Ευρώπη το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.