Οι 5 πιο «γενναιόδωροι» δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 πιο «γενναιόδωροι» δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ
Αυτοί είναι οι 5 δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ που έδωσαν τα περισσότερα χρήματα σε φιλανθρωπίες την τελευταία πενταετία.

Τους δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ με το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο την τελευταία πενταετία κατέγραψαν σε λίστα, το Forbes και η SHOOK Research.

Στη λίστα με τους 25 δισεκατομμυριούχους, αναφέρεται το ύψος των δωρεών, η συνολική περιουσία τους καθώς και οι δράσεις τις οποίες έχουν αναπτύξει.

Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της Berkshire Hathaway βρίσκεται στην κορυφή λίστας, δίνοντας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τα περισσότερα χρήματα, την περίοδο 2014 - 2018.

Αυτοί είναι οι 5 δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ που έδωσαν τα περισσότερα χρήματα σε φιλανθρωπίες την τελευταία πενταετία.

Σχεδόν 15 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία έδωσε μέσα σε 5 χρόνια για φιλανθρωπίες ο Γουόρεν Μπάφετ. Συγκεκριμένα προσέφερε 14,7 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 16,3% της περιουσίας του.

Υπενθυμίζεται ότι το 2006 «υποσχέθηκε» να δώσει σταδιακά  σε φιλανθρωπικούς σκοπούς το 99% της περιουσίας του, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 90 δισ. δολάρια. 

Το ζευγάρι έχει το μεγαλύτερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο, με περιουσιακά στοιχεία 46,8 δισ. δολάρια το οποίο επικεντρώνεται ι στην παγκόσμια φτώχεια, την οικονομική ανάπτυξη, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.

Μέσα σε μία πενταετία ο Μπιλ και η Μελίντα Γκειτς προχώρησαν σε φιλανθρωπίες ύψους 9,9 δισ. δολαρίων, διαθέτοντας σχεδόν το 9% της περιουσίας τους.

Σε φιλανθρωπίες ύψους 3,1 δισ. δολαρίων προχώρησε μέσα σε μία πενταετία ο Τζορτζ Σόρος δίνοντας ουσιαστικά το 37,4% της περιουσίας του.

Παράλληλα μέσω του ιδρύματος Open Society Foundations αναπτύσσει δράσεις μεταξύ άλλων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την οικονομική ανάπτυξη.

 

Έχει προσφέρει συνολικά 3 δισ. δολάρια μέσα σε μία πενταετία, δηλαδή το 5% της περιουσία του. Μέσω του ιδρύματος Bloomberg Philanthropies που έχει ιδρύσει, αναλαμβάνει δράσεις που αφορούν στην υγεία και την κλιματική αλλαγή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ίδρυμα έχει δαπανήσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για να περιορίσει τη χρήση καπνού κατά την τελευταία δεκαετία.

Μέσα σε μία πενταετία έχουν προσφέρει 2,3 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπίες, που αντιστοιχούν στο 1,3% της περιουσίας τους. Το Walton Family Foundation χρηματοδοτεί δράσεις σχετικά με την εκπαίδευση ενώ σημαντικές είναι και οι πρωτοβουλίες του για την προστασία του περιβάλλοντος.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:12

ΟΗΕ: Το ξέσπασμα του Έμπολα μπορεί να στοιχίσει στην Αφρική έως 3,6 δισ. δολάρια

15:03

Καφούνης: «Στόχος δεν είναι ο περιορισμός του εμπορίου, αλλά η διασφάλιση ισότιμων κανόνων για όλους»

14:55

ΑΒ Βασιλόπουλος: Λαμβάνει το Σήμα Διαφορετικότητας από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

14:55

Τι είναι το smartphone zombie και γιατί διώκεται με πρόστιμα στην Ευρώπη

14:51

Χατζηδάκης: Η παραβατικότητα στις αντλίες καυσίμων μειώθηκε μέσα σε δύο χρόνια

14:50

Κρι-Κρι: Με το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» του ΣΕΒΕ τιμήθηκε ο Παναγιώτης Τσινάβος

14:41

ΕΛΕΤΑΕΝ: Τρεις συνθήκες για τη συνέχιση της ενεργειακής μετάβασης με βιώσιμο τρόπο

14:40

Νίσυρος: Περπατώντας στους κρατήρες του ηφαιστείου

14:33

Πίνδος: «Ψήνει» deal με τον συνεταιρισμό Άρτας - Οι στόχοι

14:31

Βενεζουέλα: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για ενδεχόμενο ξεσπάσματος επιδημιών μετά τον διπλό σεισμό

14:31

Η Ελλάδα και πάλι πρώτη στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική

14:29

Υπουργικό Συμβούλιο: Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος – Νέος εισαγγελέας ο Ευάγγελος Μπακέλας

14:26

Θεμιστοκλέους: Εξετάζουμε νέες παρεμβάσεις για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

14:25

Προκήρυξη για 600 θέσεις επταετούς θητείας στην Πυροσβεστική - Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις

14:24

Νέος ΚΟΚ: Πάνω από 2.310 παραβάσεις μετά από χιλιάδες ελέγχους για μη χρήση κράνους

14:20

Ινδία: Ο πέμπτος ξηρότερος Ιούνιος από το 1901, λόγω καθυστέρησης μουσώνων

14:13

Γιατί προκαλείται υπνηλία μετά το φαγητό και πότε σχετίζεται με τον διαβήτη

14:11

Ελλάκτωρ: Προχωρά ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός

14:08

Κατάρ: Δεν προβλέπονται απευθείας συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ στην Ντόχα

14:06

Ελλάδα, Τουρκία και ΕΕ: Γρίφος για δυνατούς λύτες

13:59

Εγκρίθηκε η συμφωνία Ελλάδας - Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για γραφείο στην Αθήνα

13:54

Ο Πολάκης ζητά την παραίτηση του Φάμελλου από τον ΣΥΡΙΖΑ

13:47

Bain & Company - Altagamma: Η παγκόσμια αγορά ειδών πολυτελείας σταθεροποιείται παρά τις διαδοχικές προκλήσεις

13:41

Eurobank Equities: Νέα εποχή για τα ελληνικά διυλιστήρια – Αυξάνει τιμές στόχους για HelleniQ Energy και Motor Oil

13:38

ΟΛΠ: Εγκρίθηκε η διανομή μεικτού μερίσματος 1,896 ευρώ ανά μετοχή

13:37

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα - Σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης - Πέντε προσαγωγές

13:33

Δήμας: Η ανθεκτικότητα των εφοδιαστικών αλυσίδων αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της Ευρώπης

13:33

Δίκη για τα Τέμπη: Επιφυλάχθηκε η εισαγγελέας για τα αιτήματα αναβάθμισης των κατηγοριών

13:31

«Καμπανάκι» Νάγκελ: Ο πληθωρισμός πιθανότατα θα παραμείνει «σημαντικά πάνω από τον στόχο»

13:25

ΕΤΕ: Οι αεροπορικές συνδέσεις, ο αδύναμος κρίκος του ελληνικού τουρισμού


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider