Οι 5 πιο «γενναιόδωροι» δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 πιο «γενναιόδωροι» δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ
Αυτοί είναι οι 5 δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ που έδωσαν τα περισσότερα χρήματα σε φιλανθρωπίες την τελευταία πενταετία.

Τους δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ με το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο την τελευταία πενταετία κατέγραψαν σε λίστα, το Forbes και η SHOOK Research.

Στη λίστα με τους 25 δισεκατομμυριούχους, αναφέρεται το ύψος των δωρεών, η συνολική περιουσία τους καθώς και οι δράσεις τις οποίες έχουν αναπτύξει.

Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της Berkshire Hathaway βρίσκεται στην κορυφή λίστας, δίνοντας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τα περισσότερα χρήματα, την περίοδο 2014 - 2018.

Αυτοί είναι οι 5 δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ που έδωσαν τα περισσότερα χρήματα σε φιλανθρωπίες την τελευταία πενταετία.

Σχεδόν 15 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία έδωσε μέσα σε 5 χρόνια για φιλανθρωπίες ο Γουόρεν Μπάφετ. Συγκεκριμένα προσέφερε 14,7 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 16,3% της περιουσίας του.

Υπενθυμίζεται ότι το 2006 «υποσχέθηκε» να δώσει σταδιακά  σε φιλανθρωπικούς σκοπούς το 99% της περιουσίας του, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 90 δισ. δολάρια. 

Το ζευγάρι έχει το μεγαλύτερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο, με περιουσιακά στοιχεία 46,8 δισ. δολάρια το οποίο επικεντρώνεται ι στην παγκόσμια φτώχεια, την οικονομική ανάπτυξη, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.

Μέσα σε μία πενταετία ο Μπιλ και η Μελίντα Γκειτς προχώρησαν σε φιλανθρωπίες ύψους 9,9 δισ. δολαρίων, διαθέτοντας σχεδόν το 9% της περιουσίας τους.

Σε φιλανθρωπίες ύψους 3,1 δισ. δολαρίων προχώρησε μέσα σε μία πενταετία ο Τζορτζ Σόρος δίνοντας ουσιαστικά το 37,4% της περιουσίας του.

Παράλληλα μέσω του ιδρύματος Open Society Foundations αναπτύσσει δράσεις μεταξύ άλλων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την οικονομική ανάπτυξη.

 

Έχει προσφέρει συνολικά 3 δισ. δολάρια μέσα σε μία πενταετία, δηλαδή το 5% της περιουσία του. Μέσω του ιδρύματος Bloomberg Philanthropies που έχει ιδρύσει, αναλαμβάνει δράσεις που αφορούν στην υγεία και την κλιματική αλλαγή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ίδρυμα έχει δαπανήσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για να περιορίσει τη χρήση καπνού κατά την τελευταία δεκαετία.

Μέσα σε μία πενταετία έχουν προσφέρει 2,3 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπίες, που αντιστοιχούν στο 1,3% της περιουσίας τους. Το Walton Family Foundation χρηματοδοτεί δράσεις σχετικά με την εκπαίδευση ενώ σημαντικές είναι και οι πρωτοβουλίες του για την προστασία του περιβάλλοντος.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Θάνατος Μάθιου Πέρι: Κάθειρξη 15 ετών στη «Βασίλισσα της κεταμίνης»

23:44

Τέμπη: Δεκτό το πρώτο αίτημα συγγενών για εξετάσεις σε εργαστήρια του εξωτερικού

23:31

Η Ουγγαρία θα αγοράσει έως και 10 μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες από τις ΗΠΑ

23:18

Relief rally στη Wall Street - Η καλύτερη ημέρα του Dow Jones εδώ και 1 έτος

23:05

Πετρέλαιο: Ημερήσιες απώλειες εξαετίας για WTΙ με φόντο τα «σύννεφα» στα Στενά του Ορμούζ

22:52

Το Μ. Σάββατο ο πρώτος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ με Ιράν - «Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ»

22:39

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 4,1 εκατ. ευρώ

22:26

Δένδιας: Προγραμματική συμφωνία με ΕΤΕπ για ενεργειακή αναβάθμιση στρατοπέδων

22:13

Πρόεδρος κοινοβουλίου Ιράν: 3 από τα 10 σημεία της συμφωνίας έχουν ήδη παραβιαστεί

22:00

«Πυρά» Τραμπ στο NATO και νέο ζήτημα αποχώρησης - «Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν»

21:47

Shell: «Ρίχνει» τις προβλέψεις για παραγωγή LNG, αλλά τα κέρδη από το πετρέλαιο θα είναι «σημαντικά υψηλότερα» το Q1

21:34

Σε υψηλό σχεδόν τριών εβδομάδων ο χρυσός με βλέμμα στην εκεχειρία

21:21

Πρακτικά Fed: Επιβεβαίωση για μία μείωση επιτοκίων φέτος - Η ανάγνωση για πόλεμο και δασμούς

21:08

Νετανιάχου: «Δεν είναι το τέλος του πολέμου - Το δάχτυλο παραμένει στη σκανδάλη»

20:55

Μητσοτάκης στο CNN: Η διεθνής κοινότητα δεν θα δεχτεί διόδια στα Στενά του Ορμούζ

20:42

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει μετά την εκεχειρία με το Ιράν»

20:26

Λευκός Οίκος: Tο σχέδιο 10 σημείων που δημοσίευσε το Ιράν δεν είναι αυτό που διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ

20:13

Παγκόσμιος αντίκτυπος για το ελληνικό «Age Ban» στα social media: Τα διεθνή δίκτυα για την πρωτοβουλία της Αθήνας

20:00

Μέση Ανατολή: Εκεχειρία σε «τεντωμένο σχοινί» - Η διαμεσολάβηση του Πακιστάν και το παρασκήνιο

19:56

Στην πλατφόρμα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου τα διαγωνίσματα Προσομοίωσης Πανελλαδικών Εξετάσεων

19:45

Νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης από Meta - Στην κούρσα απέναντι σε Google και OpenAI

19:36

Prodea: Εκτίναξη για Adjusted EBITDA το 2025 - Πρόταση για συνολικό μέρισμα 420 εκατ. ευρώ

19:34

«Πάρτι» λόγω εκεχειρίας στις ευρωαγορές - Στο +7% ο ταξιδιωτικός κλάδος

19:19

Ουγγαρία: Ο Βανς καταδικάζει τα «σκανδαλώδη» σχόλια Ζελένσκι για τον Όρμπαν

19:13

Τραμπ: Ο Λίβανος δεν περιλαμβάνεται στην συμφωνία εκεχειρίας ΗΠΑ-Ιράν

19:03

Κουβέιτ: Καταστροφές σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς

18:52

Επικοινωνία Ερντογάν-Τραμπ: «Το παράθυρο ευκαιρίας δύο εβδομάδων πρέπει να αξιοποιηθεί»

18:45

Αυξήσεις φόρων 80% στα τσιγάρα με πάνω από 6 ευρώ το πακέτο στην Ελλάδα ίσως φέρει οδηγία της ΕΕ

18:32

Bwin: Πασχαλινές δράσεις με νόημα

18:19

Premia: Από 9 Απριλίου αρχίζει η διαπραγμάτευση των 150.000 νέων ομολογιών στο ΧΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider