Οι 5 πιο «γενναιόδωροι» δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 πιο «γενναιόδωροι» δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ
Αυτοί είναι οι 5 δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ που έδωσαν τα περισσότερα χρήματα σε φιλανθρωπίες την τελευταία πενταετία.

Τους δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ με το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο την τελευταία πενταετία κατέγραψαν σε λίστα, το Forbes και η SHOOK Research.

Στη λίστα με τους 25 δισεκατομμυριούχους, αναφέρεται το ύψος των δωρεών, η συνολική περιουσία τους καθώς και οι δράσεις τις οποίες έχουν αναπτύξει.

Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της Berkshire Hathaway βρίσκεται στην κορυφή λίστας, δίνοντας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τα περισσότερα χρήματα, την περίοδο 2014 - 2018.

Αυτοί είναι οι 5 δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ που έδωσαν τα περισσότερα χρήματα σε φιλανθρωπίες την τελευταία πενταετία.

Σχεδόν 15 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία έδωσε μέσα σε 5 χρόνια για φιλανθρωπίες ο Γουόρεν Μπάφετ. Συγκεκριμένα προσέφερε 14,7 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 16,3% της περιουσίας του.

Υπενθυμίζεται ότι το 2006 «υποσχέθηκε» να δώσει σταδιακά  σε φιλανθρωπικούς σκοπούς το 99% της περιουσίας του, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 90 δισ. δολάρια. 

Το ζευγάρι έχει το μεγαλύτερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο, με περιουσιακά στοιχεία 46,8 δισ. δολάρια το οποίο επικεντρώνεται ι στην παγκόσμια φτώχεια, την οικονομική ανάπτυξη, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.

Μέσα σε μία πενταετία ο Μπιλ και η Μελίντα Γκειτς προχώρησαν σε φιλανθρωπίες ύψους 9,9 δισ. δολαρίων, διαθέτοντας σχεδόν το 9% της περιουσίας τους.

Σε φιλανθρωπίες ύψους 3,1 δισ. δολαρίων προχώρησε μέσα σε μία πενταετία ο Τζορτζ Σόρος δίνοντας ουσιαστικά το 37,4% της περιουσίας του.

Παράλληλα μέσω του ιδρύματος Open Society Foundations αναπτύσσει δράσεις μεταξύ άλλων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την οικονομική ανάπτυξη.

 

Έχει προσφέρει συνολικά 3 δισ. δολάρια μέσα σε μία πενταετία, δηλαδή το 5% της περιουσία του. Μέσω του ιδρύματος Bloomberg Philanthropies που έχει ιδρύσει, αναλαμβάνει δράσεις που αφορούν στην υγεία και την κλιματική αλλαγή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ίδρυμα έχει δαπανήσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για να περιορίσει τη χρήση καπνού κατά την τελευταία δεκαετία.

Μέσα σε μία πενταετία έχουν προσφέρει 2,3 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπίες, που αντιστοιχούν στο 1,3% της περιουσίας τους. Το Walton Family Foundation χρηματοδοτεί δράσεις σχετικά με την εκπαίδευση ενώ σημαντικές είναι και οι πρωτοβουλίες του για την προστασία του περιβάλλοντος.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Τραμπ: Έχουμε πρόταση για ειρήνη στην Ουκρανία – Υπάρχει καλη πιθανότητα συμφωνίας

23:47

Μελόνι: Η αποδοχή μας από τον κόσμο είναι υψηλότερη από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης

23:38

Τραμπ: Θα διαθέσει 400 έως 500 εκατ. δολ. από το ταμείο της MAGA Inc. για τις ενδιάμεσες εκλογές

23:29

Υπ. Παιδείας: «Τα βιβλία δεν αποτελούν επιλογές πολιτικής ηγεσίας»

23:22

Wall Street: Πτώση στον απόηχο της απασχόλησης και της «αντίδρασης» Fed

23:04

DBRS: Αμετάβλητη η αξιoλόγηση ΒΒΒ για την Ελλάδα, αναβαθμίζει το outlook

22:58

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 6,5% για το Brent, πάνω από 8% το WTI

22:49

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ

22:46

Μητσοτάκης: Στη Δυτική Θεσσαλονίκη πια μιλάμε με έργα, όχι με λόγια

22:35

Πόσα χρήματα παίρνει ο Καραλής για το πρώτο του διαμάντι

22:34

Δύο νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο

22:20

Γαλλία: Αντιδράσεις μετά τις απειλές της ακροδεξιάς να «κλείσει τη στρόφιγγα» της βοήθειας στην Ουκρανία

22:10

Τραμπ: Απειλεί ότι θα πλήξει «πολύ σύντομα» το «Βουνό της Αξίνας»

22:00

Πορεία ενστόλων στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ

21:48

Τζιτζικώστας: «Καμία σοβαρή ευρωπαϊκή πολιτική για τη θάλασσα χωρίς την Ελλάδα στο τραπέζι»

21:37

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό με πτώση σχεδόν 1,5%

21:31

Χατζηδάκης: Τα 20 δισ. ευρώ της νέας ΚΑΠ να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις

21:23

Μερτς: Δεν θα παραστεί στη διεθνή σύνοδο για το διάστημα στο Παρίσι

21:15

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 23 εκατ. ευρώ

21:08

Μετρό Αθήνας: Συνεχίζονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών στη Γραμμή 3 – Προσωρινές αλλαγές στα δρομολόγια

21:00

Πέμπτη εβδομάδα πτώσης στις ευρωαγορές - «Έλαμψε» η VW

20:56

Η Ιαπωνία ανοίγει την αμυντική της βιομηχανία στις διεθνείς αγορές

20:47

Πόσα χρήματα παίρνει ο Τεντόγλου για τη δεύτερη θέση στο Diamond League

20:39

Γεραπετρίτης: «Αυτονόητο ότι η Ευρώπη θα παράσχει τη στήριξή της προς την Ελλάδα σε οποιαδήποτε απειλή»

20:30

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 11 Σεπτεμβρίου

20:12

Κων. Μιτζάλης (ΑΒΑΞ): «Διατήρηση του ανεκτέλεστου σε υψηλά επίπεδα (κοντά στα 2,8 δισ.), με νέα έργα 700 εκατ. ευρώ»

20:07

Μητσοτάκης από «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο στα Βαλκάνια

19:56

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση «Ανώμαλη Προσγείωση» για εταιρείες ελικοπτέρων που έκαναν φοροδιαφυγή»

19:46

Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: Ανακαινίσεις σχολείων και εγκαίνια νέων μονάδων στη Θεσσαλονίκη

19:34

Ζελένσκι: Την Κυριακή στο Κιέβο οι Αμερικανοί διαπραγματευτές Κούσνερ και Γουίτκοφ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider