Οι 5 πιο «γενναιόδωροι» δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 πιο «γενναιόδωροι» δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ
Αυτοί είναι οι 5 δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ που έδωσαν τα περισσότερα χρήματα σε φιλανθρωπίες την τελευταία πενταετία.

Τους δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ με το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο την τελευταία πενταετία κατέγραψαν σε λίστα, το Forbes και η SHOOK Research.

Στη λίστα με τους 25 δισεκατομμυριούχους, αναφέρεται το ύψος των δωρεών, η συνολική περιουσία τους καθώς και οι δράσεις τις οποίες έχουν αναπτύξει.

Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της Berkshire Hathaway βρίσκεται στην κορυφή λίστας, δίνοντας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τα περισσότερα χρήματα, την περίοδο 2014 - 2018.

Αυτοί είναι οι 5 δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ που έδωσαν τα περισσότερα χρήματα σε φιλανθρωπίες την τελευταία πενταετία.

Σχεδόν 15 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία έδωσε μέσα σε 5 χρόνια για φιλανθρωπίες ο Γουόρεν Μπάφετ. Συγκεκριμένα προσέφερε 14,7 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 16,3% της περιουσίας του.

Υπενθυμίζεται ότι το 2006 «υποσχέθηκε» να δώσει σταδιακά  σε φιλανθρωπικούς σκοπούς το 99% της περιουσίας του, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 90 δισ. δολάρια. 

Το ζευγάρι έχει το μεγαλύτερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο, με περιουσιακά στοιχεία 46,8 δισ. δολάρια το οποίο επικεντρώνεται ι στην παγκόσμια φτώχεια, την οικονομική ανάπτυξη, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.

Μέσα σε μία πενταετία ο Μπιλ και η Μελίντα Γκειτς προχώρησαν σε φιλανθρωπίες ύψους 9,9 δισ. δολαρίων, διαθέτοντας σχεδόν το 9% της περιουσίας τους.

Σε φιλανθρωπίες ύψους 3,1 δισ. δολαρίων προχώρησε μέσα σε μία πενταετία ο Τζορτζ Σόρος δίνοντας ουσιαστικά το 37,4% της περιουσίας του.

Παράλληλα μέσω του ιδρύματος Open Society Foundations αναπτύσσει δράσεις μεταξύ άλλων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την οικονομική ανάπτυξη.

 

Έχει προσφέρει συνολικά 3 δισ. δολάρια μέσα σε μία πενταετία, δηλαδή το 5% της περιουσία του. Μέσω του ιδρύματος Bloomberg Philanthropies που έχει ιδρύσει, αναλαμβάνει δράσεις που αφορούν στην υγεία και την κλιματική αλλαγή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ίδρυμα έχει δαπανήσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για να περιορίσει τη χρήση καπνού κατά την τελευταία δεκαετία.

Μέσα σε μία πενταετία έχουν προσφέρει 2,3 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπίες, που αντιστοιχούν στο 1,3% της περιουσίας τους. Το Walton Family Foundation χρηματοδοτεί δράσεις σχετικά με την εκπαίδευση ενώ σημαντικές είναι και οι πρωτοβουλίες του για την προστασία του περιβάλλοντος.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:38

Η άνοδος του τουρισμού χτυπά καμπανάκι για επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ στα νησιά

09:35

Εκατοντάδες τρακτέρ αγροτών στους δρόμους των Βρυξελλών ενόψει της Συνόδου Κορυφής

09:27

Ενοίκια: Από την 1η Απριλίου 2026 οι πληρωμές μέσω τραπεζικού λογαριασμού

09:11

Νέα συμφωνία Metlen και KNDS για σύγχρονα άρματα μάχης Leopard 2A8

09:05

Έως 19/12 το Δώρο Χριστουγέννων: Τι ισχύει με συντάξεις, επιδόματα

08:56

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας στο Μαϊάμι το Σαββατοκύριακο

08:41

Έσοδα ρεκόρ στον Παναμά εισέφερε η Διώρυγα το 2025

08:40

Αγρότες: Κομβική πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στις Σέρρες - Προς νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

08:30

Τι σηματοδοτεί η αλλαγή στη διοικητική πυραμίδα της PepsiCo

08:19

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Κρίσιμες αποφάσεις για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

08:09

Έρχονται ανακοινώσεις για τον πρώτο διοικητή της νέας Ανεξάρτητης Αρχής για την εποπτεία της αγοράς

08:05

Η BP αποκτά την πρώτη γυναίκα CEO στην ιστορία της

07:53

Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

07:41

Λιμάνι Λαυρίου: Έρχονται νέες προσφυγές στον διαγωνισμό για την πώληση του 50%;

07:38

Θέρμανση με τζάκι: Η παραδοσιακή επιλογή που μπορεί να καταστεί ακριβή και αναποτελεσματική

07:31

Ακίνητα: Οι ξένοι αγοράζουν εξοχικές κατοικίες από 500.000 έως 1 εκατ. ευρώ - Οι hot προορισμοί

07:28

Τραμπ: Υπόσχεται στις ΗΠΑ «οικονομικό μπουμ που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος»

07:23

Κοινωνική Συμφωνία: Συστήνεται Ψηφιακό Μητρώο με όλες τις συλλογικές συμβάσεις - Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους από το 2026

07:19

Νέο Αεροδρόμιο Κρήτης: «Πράσινο» για τον κρίσιμο διαγωνισμό προμήθειας/εγκατάστασης εξοπλισμού Αεροναυτιλίας - Τα χρονοδιαγράμματα

07:15

Φθηνό ρεύμα στους κοινωνικά ευάλωτους: Στην αφετηρία η νέα εκδοχή του «Απόλλων»

07:11

Έρχονται φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

07:08

Alpha Bank: Ανοίγει τη «βεντάλια» των διεθνών εργασιών και «χτίζει» το νέο private banking

07:03

Πέρασ' ο θυμός - Με ελπίδα θα ψηφίσουν - Πού βάζει τον πήχη η Άννα για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

07:00

Στόχος στις ασφαλιστικές - Οι εξαγγελίες έφεραν πίεση - Στο κυνήγι των «ορφανών» παροχών

23:55

Βρετανίδα εξερευνήτρια έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε περπατώντας τη Σαουδική Αραβία

23:45

Χάρβαρντ: Πρώην διευθυντής του νεκροτομείου της ιατρικής σχολής καταδικάστηκε για εμπόριο οργάνων

23:35

Κεφαλογιάννη: Το 2025 θα είναι ένα ακόμη ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό

23:22

Μήνυση και αγωγή κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανήγγειλε ο Άκης Σκέρτσος

23:12

Απώλειες στη Wall Street με «βαρίδι» τις tech μετοχές - «4x4» πτωτικό σερί για τον S&P 500

22:56

Γαλλία: Στόχος χάκερ το υπουργείο Εσωτερικών – Συνελήφθη ένας ύποπτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider