Οι 5 πιο «γενναιόδωροι» δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 πιο «γενναιόδωροι» δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ
Αυτοί είναι οι 5 δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ που έδωσαν τα περισσότερα χρήματα σε φιλανθρωπίες την τελευταία πενταετία.

Τους δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ με το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο την τελευταία πενταετία κατέγραψαν σε λίστα, το Forbes και η SHOOK Research.

Στη λίστα με τους 25 δισεκατομμυριούχους, αναφέρεται το ύψος των δωρεών, η συνολική περιουσία τους καθώς και οι δράσεις τις οποίες έχουν αναπτύξει.

Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της Berkshire Hathaway βρίσκεται στην κορυφή λίστας, δίνοντας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τα περισσότερα χρήματα, την περίοδο 2014 - 2018.

Αυτοί είναι οι 5 δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ που έδωσαν τα περισσότερα χρήματα σε φιλανθρωπίες την τελευταία πενταετία.

Σχεδόν 15 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία έδωσε μέσα σε 5 χρόνια για φιλανθρωπίες ο Γουόρεν Μπάφετ. Συγκεκριμένα προσέφερε 14,7 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 16,3% της περιουσίας του.

Υπενθυμίζεται ότι το 2006 «υποσχέθηκε» να δώσει σταδιακά  σε φιλανθρωπικούς σκοπούς το 99% της περιουσίας του, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 90 δισ. δολάρια. 

Το ζευγάρι έχει το μεγαλύτερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο, με περιουσιακά στοιχεία 46,8 δισ. δολάρια το οποίο επικεντρώνεται ι στην παγκόσμια φτώχεια, την οικονομική ανάπτυξη, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.

Μέσα σε μία πενταετία ο Μπιλ και η Μελίντα Γκειτς προχώρησαν σε φιλανθρωπίες ύψους 9,9 δισ. δολαρίων, διαθέτοντας σχεδόν το 9% της περιουσίας τους.

Σε φιλανθρωπίες ύψους 3,1 δισ. δολαρίων προχώρησε μέσα σε μία πενταετία ο Τζορτζ Σόρος δίνοντας ουσιαστικά το 37,4% της περιουσίας του.

Παράλληλα μέσω του ιδρύματος Open Society Foundations αναπτύσσει δράσεις μεταξύ άλλων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την οικονομική ανάπτυξη.

 

Έχει προσφέρει συνολικά 3 δισ. δολάρια μέσα σε μία πενταετία, δηλαδή το 5% της περιουσία του. Μέσω του ιδρύματος Bloomberg Philanthropies που έχει ιδρύσει, αναλαμβάνει δράσεις που αφορούν στην υγεία και την κλιματική αλλαγή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ίδρυμα έχει δαπανήσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για να περιορίσει τη χρήση καπνού κατά την τελευταία δεκαετία.

Μέσα σε μία πενταετία έχουν προσφέρει 2,3 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπίες, που αντιστοιχούν στο 1,3% της περιουσίας τους. Το Walton Family Foundation χρηματοδοτεί δράσεις σχετικά με την εκπαίδευση ενώ σημαντικές είναι και οι πρωτοβουλίες του για την προστασία του περιβάλλοντος.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:46

Αραγτσί: Οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαχείριση των Στενών του Ορμούζ θέτει τον κίνδυνο αύξησης της έντασης

14:39

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πευκάλι Κορινθίας -Μήνυμα από το 112

14:32

Χατζηδάκης: Δεν θα μπούμε σε διαγωνισμό παροχολογίας με την αντιπολίτευση

14:19

Γερμανία: Ο καύσωνας φεύγει - Καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι έρχονται

14:12

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικό πλήγμα στον νότο

14:00

ΠΟΜΙΔΑ για τον νέο Αυτοδιοικητικό Κώδικα: Οι βασικές αλλαγές που αφορούν τα ακίνητα και τους ιδιοκτήτες

13:46

Σκέρτσος: Δεύτερη Φορά Αριστερά - Δεύτερη φορά «ηθικό πλεονέκτημα»

13:38

Θεσσαλονίκη: Εικοσάχρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να κλέβει ρεύμα από στύλο ηλεκτροδότησης

13:30

Οι καύσωνες στην Ευρώπη δημιουργούν ευκαιρίες για τους επενδυτές

13:00

Ακίνητα - ΤτΕ: «Κόβει» ρυθμό η δυναμική - Επενδύσεις μισό δισ. στις αρχές 2026 και στεγαστικό πρόβλημα

12:53

Γεωργιάδης: Καλύφθηκαν οι 962 από τις 1171 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί για το ΕΣΥ

12:35

Καύσωνας στην Ευρώπη: Επηρεάστηκαν τουλάχιστον 193 εκατομμύρια άνθρωποι

12:16

Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Ερυθραία

12:11

Τσουκαλάς: Μια επταετία, μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα και τον λαό

12:04

Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, παρουσία του ΥΦΥΠΕΞ Χάρη Θεοχάρη

11:56

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για υπερβολική ταχύτητα και μέθη στην περιφερειακή οδό

11:49

Αντίστροφη μέτρηση για την απογραφή των ανελκυστήρων

11:38

Κίνα: Δηλώνει ότι μπορεί να αντέξει επιδείνωση ή και πάγωμα εμπορικών σχέσεων με την ΕΕ

11:27

Διώρυγα Κορίνθου: Η επιστροφή του στρατηγικού περάσματος της Μεσογείου

11:13

Η Google επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση του Gemini από τη Meta

10:58

Μητσοτάκης: Επιλέγουμε τη σύγκριση αντί για τη σύγκρουση

10:54

Ιράν: Οι αμερικανικές επιθέσεις συνιστούν παραβίαση της εκεχειρίας

10:49

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητές της Χεζμπολάχ στη Ναμπατίγε

10:26

Χάλκη: Το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης σε ένα μικρό νησί με μεγάλες προσδοκίες

10:10

Enaon EDA: φυσικό αέριο σε 7 πόλεις μέχρι το Μάρτιο του 2027

10:01

Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: «Φρένο» στη διαφθορά σε διπλώματα και εξετάσεις

09:53

Η κλιματική κρίση επαναπροσδιορίζει το ευρωπαϊκό καλοκαίρι

09:42

Ελληνικές τράπεζες: Σε τροχιά σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές

09:28

Τερκενλής: Αύξηση πωλήσεων και κερδών για τα διάσημα τσουρέκια της Θεσσαλονίκης

09:21

Κλειδί για την ελληνική οικονομία η διασύνδεση ναυτιλίας και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider