Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40 
Διασημότητες από διάφορους χώρους ανακάλυψαν μετά την ηλικία των 40 το «κλειδί» της επιτυχίας.

Η επιτυχία και η φήμη για κάποιους από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους στον κόσμο ήρθε μετά την ηλικία των 40 ετών.

Μέχρι τότε είτε απασχολούνταν σε ένα διαφορετικό κλάδο είτε δεν είχαν βρει ακόμη το «κλειδί» της επιτυχίας.

Από την άλλη πλευρά βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπως του Μάρκ Ζουκέμπεργκ και του Μπιλ Γκέιτς που πέτυχαν σε νεαρή ηλικία.

Άλλωστε όπως επισημαίνει το Business Ιnsider, η μέση ηλικία όσων προχωρούν στην ίδρυση μιας εταιρείας κυμαίνεται γύρω στις 40, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή του MIT, Pierre Azoulay.

Αυτοί είναι 7 διάσημοι που γνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία μετά τα 40.

Η Ελληνοαμερικανίδα Αριάννα Χάφινγκτον ίδρυσε τη Huffington Post τ0 2005 σε ηλικία 55 ετών. Ενώ προηγουμένως εργαζόταν ως πολιτική σχολιάστρια και συγγραφέας, η επιτυχία της ιστοσελίδας την έκανε ευρέως γνωστή. Το 2011 μάλιστα η Huffington Post εξαγοράστηκε από την ΑOL έναντι 315 εκατ. δολαρίων.

Ο διάσημος σήμερα ηθοποιός συμμετείχε σε ταινίες του Xόλιγουντ παίζοντας μικρούς ρόλους. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1991 όταν σε ηλικία 43 ετών πρωταγωνίστησε στην ταινία του Σπάικ Λι, «Ο πυρετός της Zούγκλας».

Ο θρύλος των κόμικς κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, δημιούργησε τους πιο γνωστούς υπερήρωες της Marvel. Ήταν ο «πατέρας»  χαρακτήρων όπως ο Spider-Man, ο Ant-Man, ο Iron Man, οι Fantastic Four, The Avengers, The X-Men, and Black Panther.

Η μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του ξεκίνησε το 1961, σε ηλικία 39 ετών με τη δημιουργία των Fantastic Four που άλλαξαν την ιστορία των κόμικς. 

Ο ιδρυτής της Ford ήταν ο εμπνευστής της «γραμμής παραγωγής» που επέτρεψε τη μαζική κατασκευή αυτοκινήτων.  Το 1908, σε ηλικία 45 ετών ο Χένρι Φορντ δημιούργησε το περίφημο Ford Model Τ αλλάζοντας ριζικά το τοπίο της αυτοκίνησης.

Ο ιδρυτής των McDonald’s, Ρέι Κροκ, ήταν πωλητής μηχανών μιλκσέικ όταν γνώρισε τα αδέρφια Dick και Mac McDonald που είχαν μαγαζί με μπεργκερ στην Καλιφόρνια.

Εκείνος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από το εστιατόριο που έγινε μάνατζέρ τους, έστησε μια ολόκληρη αλυσίδα και στη συνέχεια αγόρασε τα δικαιώματα του ονόματος. Σε ηλικία 52 ετών κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία μια εβληματικής αλυσίδας.

Η θρυλική σεφ που «δίδαξε» τη γαλλική κουζίνα στις ΗΠΑ είχε δουλέψει στον χώρο της διαφήμισης αλλά και για την αμερικανική κυβέρνηση προτού γράψει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής. Ήταν 50 ετών όταν ξεκίνησε την καριέρα της ως διάσημη σεφ το 1961.

Ο Ντόναλντ Φίσερ ήταν 40 ετών όταν μαζί με τη γυναίκα του, Ντόρις άνοιξαν το 1969 το πρώτο κατάστημα Gap στο Σαν Φρανσίσκο. Μέχρι τότε δεν είχε σχέση με εμπόριο. Tα Gap έγιναν στη συνέχεια ένα από τα αγαπημένα brand των ΗΠΑ και εμβληματικό κομμάτι της αμερικανικής μόδας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Συρία: Εντολή για απομακρύνσεις κατοίκων λόγω σφοδρών μαχών σε κουρδικές περιοχές του Χαλεπίου

23:45

Κάλας: Η Ευρώπη συζητάει την απάντηση στην αμερικανική απειλή για τη Γροιλανδία

23:35

Η Ρωσία απελευθέρωσε τον ερευνητή Λοράν Βινατιέ σε ανταλλαγή κρατουμένων με τη Γαλλία

23:25

ΗΠΑ: Η απελευθέρωση κρατουμένων στη Βενεζουέλα είναι «ένα παράδειγμα της επιρροής» του Τραμπ

23:11

Μικτά πρόσημα στη Wall Street - Πιέσεις από την τεχνολογία, ώθηση από τις αμυντικές μετοχές

23:05

Προειδοποίηση Βανς: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να πάρουν «στα σοβαρά» τον Τραμπ

22:46

Αγρότες: Σταδιακή άρση των αποκλεισμών ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό

22:32

ΣΑΤΑ: 48ωρη απεργία για τις 13 και 14 Ιανουαρίου αποφάσισαν τα ταξί στην Αττική

22:09

Κέρδη άνω του 3% για το πετρέλαιο με φόντο τη Βενεζουέλα

21:48

Λευκός Οίκος: Καταγγέλλει μια «οργανωμένη επίθεση» εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου

21:31

Σχεδόν αμετάβλητες οι τιμές του χρυσού - Πτώση 3,2% για το ασήμι

21:24

Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια – Κανονικά οι απόπλοι για Κρήτη από τον Πειραιά

21:16

Επίθεση Τραμπ κατά των Ρεπουμπλικανών που μπλοκάρουν τις στρατιωτικές εξουσίες του στη Βενεζουέλα

21:08

Ιράν: Διακοπή του διαδικτύου σε εθνική κλίμακα – Έκκληση για αυτοσυγκράτηση απευθύνει ο Πεζεσκιάν

21:01

Λευκωσία: «Κακόβουλο και προϊόν μοντάζ» το βίντεο που κυκλοφορεί με ισχυρισμούς για χρηματισμό του Χριστοδουλίδη

20:51

Μακρόν: Η Γαλλία θα ψηφίσει κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur

20:26

Ουκρανία: Χωρίς νερό περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια νοικοκυριά μετά από ρωσική επίθεση

20:11

Βενεζουέλα: Θα απελευθερωθεί σημαντικός αριθμός κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών

20:00

Αγροτικό Ζήτημα και Mercosur: Πώς το κενό στο χωράφι θα αδειάσει τις τσέπες μας;

19:53

Ιράν: Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές νεκροί από την έναρξη των κινητοποιήσεων - Πάνω από 2.000 συλλήψεις

19:51

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη αυριανή μετάβαση του Κ. Μητσοτάκη στο Μάιντς

19:49

Ηγέτης αντιπολίτευσης Γροιλανδίας: Πρέπει να διεξάγουμε συνομιλίες με τις ΗΠΑ χωρίς τη Δανία

19:46

ΗΠΑ: Ψήφισμα της Γερουσίας μπλοκάρει περαιτέρω επιθέσεις στη Βενεζουέλα

19:25

Όμιλος Antenna: Επένδυση 30 εκατ. δολαρίων στην αμερικανική Semafor

19:12

Σε μικτό έδαφος οι ευρωαγορές με στήριξη από τις μετοχές άμυνας

19:07

Συρία: Οι μάχες στο Χαλέπι «υπονομεύουν τις πιθανότητες» μιας συμφωνίας με την κεντρική εξουσία

18:58

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για φθηνό ρεύμα για όλους

18:53

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

18:42

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Κανονικά από αύριο τα δρομολόγια προς Αθήνα

18:41

Η Alphabet κατακτά τη 2η θέση σε κεφαλαιοποίηση πίσω από την Nvidia - Ξεπέρασε την Apple

gazzetta
gazzetta reader insider insider