Διεθνή
10-10-2019 | 09:11

Αυτές είναι οι 5 καλύτερες χώρες για να ζήσεις

Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 καλύτερες χώρες για να ζήσεις

Το Business Insider παρουσιάζει τις χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής και εργασίας για κάποιον που επιλέγει να μεταναστεύσει.

Η επιλογή της  χώρας στην οποία θα μεταναστεύσει κάποιος, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το κόστος ζωής, η καλή δουλειά, η ιατρική περίθαλψη, η ευκολία να κάνεις νέους φίλους είναι μερικοί παράγοντες που μετράνε στο πόσο ικανοποιημένος είναι κάποιος από τη ζωή του σε άλλη χώρα.

Στην έρευνα της InterNations, περισσότεροι από 20.000 μετανάστες που ζουν σε 187 χώρες κλήθηκαν να αξιολογήσουν διάφορους τομείς της ζωής τους, στις χώρες που ζουν, μακριά από τις πατρίδες τους.  

Το Business Insider παρουσιάζει τις χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής και εργασίας για κάποιον που επιλέγει να μεταναστεύσει.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την ποιότητα ζωής, το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης, την ασφάλεια και τις επαγγελματικές προοπτικές στη χώρα.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, επισημαίνουν ότι δυσκολεύονται να μάθουν τη γλώσσα.

Η ζωή στη χώρα θεωρείται προσιτή και το εισόδημα των μεταναστών που εργάζονται εκεί υπερκαλύπτει τις δαπάνες τους. Παράλληλα οι ερωτηθέντες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις ευκαιρίες καριέρας τους ενώ όπως λένε, οι κάτοικοι της χώρας είναι φιλόξενοι.

Από την άλλη πλευρά, η χώρα υστερεί στην ψηφιακή τεχνολογία και την περιβαλλοντική προστασία.

Όσοι μεταναστεύουν στην Πορτογαλία δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον καιρό και το σχετικά χαμηλό κόστος ζωής.

Επίσης λένε ότι είναι εύκολο να εγκατασταθείς στη χώρα και να κοινωνικοποιηθείς. Ωστόσο μόνο οι μισοί ερωτηθέντες απάντησαν θετικά σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει η χώρα.

Οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι οι κάτοικοι της χώρας είναι φιλικοί καθώς και ότι η  ποιότητα, όσον αφορά στην παιδική μέριμνα και την εκπαίδευση είναι υψηλή.

Αρκετοί είπαν ωστόσο, ότι ανησυχούν για την προσωπική τους ασφάλεια όσο και για εκείνη των παιδιών τους.

Η υγειονομική περίθαλψη στη χώρα θεωρείται προσιτή και υψηλής ποιότητας ενώ οι Ισπανοί είναι φιλόξενοι και φιλικοί προς τις οικογένειες που πηγαίνουν να ζήσουν εκεί. Παράλληλα οι μετανάστες εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το κλίμα και τις δραστηριότητες για αναψυχή που βρίσκουν στην Ισπανία.

Από την άλλη πλευρά, ανησυχούν για την οικονομία και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.