Διεθνή
08-10-2019 | 08:14

Πέντε πράγματα που «ήρθαν» από το διάστημα και είχαν μεγάλη επιτυχία

Μοιράσου το
Πέντε πράγματα που «ήρθαν» από το διάστημα και είχαν μεγάλη επιτυχία

Από τις μπότες του φεγγαριού, μέχρι το «ξηρό» παγωτό, δείτε ποια είναι τα κορυφαία «διαστημικά» προϊόντα.

Κάθε χρόνο από τις 4 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ο πλανήτης γιορτάζει την «εβδομάδα διαστήματος» και το Business Insider... θυμήθηκε πέντε πράγματα που θυμίζουν σε όλους το διάστημα!

Ειδικά για όσους μεγάλωσαν στις δεκαετίες του '60, του '70 και του '80, στο απόγειο της διαστημικής «τρέλας», αυτά τα προϊόντα ήταν «τρέντι» και εξαιρετικά δημοφιλή.

Από τις μπότες του φεγγαριού, μέχρι το «ξηρό» παγωτό, δείτε ποια είναι τα κορυφαία «διαστημικά» προϊόντα:

Το Bowflex Revolution είναι ένα όργανο γυμναστικής που κυκλοφόρησε το 2005 και μοιάζει αρκετά... διαστημικό.

Στην πραγματικότητα είναι απόγονος της τεχνολογίας που δημιουργήθηκε για τη NASA, ώστε να γυμνάζονται οι αστροναύτες και να αποφεύγονται οι μυικές απώλειες, που συνηθίζονταν κατά τη διάρκεια των διαστημικών ταξιδιών.

Σήμερα μπορεί να το βρει κανείς σε πολλά γυμναστήρια ή να αγοράσει ένα τέτοιο όργανο γυμναστικής για το σπίτι του.

Σε αντίθεση με πολλά από τα προϊόντα σε αυτή τη λίστα, το στυλό Fisher Space Bullet δημιουργήθηκε ειδικά για τη NASA από μια ιδιωτική εταιρεία, για να «αντέχει» στις ειδικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας που επικρατούν στο διάστημα. 

Το «ντεμπούτο» του στο διάστημα έγινε το 1968, στην αποστολή του Apollo 7 και σύμφωνα με το Business Insider, η εταιρεία «πουλάει» σχεδόν 1 εκατ. στυλό κάθε χρόνο.

Τα φαγητά που έχουν υποστεί ψυχρή ξήρανση ζυγίζουν μόλις το 20% του αρχικού τους βάρους και είναι σαφώς λιγότερο γευστικά.

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 με τις αρχές της δεκαετίας του '80, αυτά που είχε γίνει εξαιρετικά δημοφιλή ήταν τα παγωτά ψυχρής ξήρανσης. Σήμερα, μπορεί να τα παραγγείλει κανείς διαδικτυακά (Amazon) ή να τα αγοράσει από μουσεία που έχουν σχέση με τη NASA και το διάστημα.

Οι Moon Boots σχεδιάστηκαν με πρότυπο τις πραγματικές μπότες που φορούσαν οι αστροναύτες του Apollo 11, όταν περπάτησαν στο Φεγγάρι και είχαν μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Η εταιρεία Tecnica είναι αυτή που τις δημιούργησε και τις έφερε στην... καθημερινότητα, ως υποδήματα για μετά το σκι.

Το Tang δεν δημιουργήθηκε για να το πίνουν οι αστροναύτες της δεκαετίας του '60 και όμως οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούσαν πως είχε δημιουργηθεί από ή για τη NASA.

Είναι αλήθεια, όμως, πως συνδέθηκε με τα ταξίδια στο διάστημα, όταν ο Αμερικανός αστροναύτης Τζον Γκλεν, πήρε τη σκόνη μαζί του σε τροχιά, το 1962, πάνω στο Friendship 7.

Μπορεί η... ιδιαίτερη πορτοκαλάδα να μην είναι κάτι που πίνει συχνά ο κόσμος σήμερα, όμως το προϊόν «ζει» και μάλιστα φέρνει έσοδα περί τα 900 εκατ. δολάρια ετησίως, στη Mondelez International. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ρόφημα είναι πολύ δημοφιλές σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή, οι Φιλιππίνες και η Σαουδική Αραβία.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.