Οι 10 πιο πλούσιοι μπασκετμπολίστες του κόσμου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 πιο πλούσιοι μπασκετμπολίστες του κόσμου
To νούμερο 1 δεν προκαλεί καμία έκπληξη.

Δεν είναι λίγοι οι παίχτες του NBA που ολοκλήρωσαν τις καριέρες τους πολυεκατομμυριούχοι.

Δεν είναι μόνο τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια με τις ομάδες. Οι επιτυχημένοι αθλητές κερδίζουν πολλά χρήματα για την προώθηση προϊόντων, ενώ οι πιο επιχειρηματικά ευφυείς χτίζουν επιχειρήσεις που συνεχίζουν να τους αποφέρουν κέρδη για πολλά χρόνια μετά από την συνταξιοδότηση.

Δείτε τους 10 πλουσιότερους παίχτες του NBA:

Ο πιο διάσημος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών είναι και ο πιο πλούσιος. Χωρίς να προκαλεί καμία έκπληξη ο Μάικλ Τζόρνταν βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων. Τα χρήματα δεν προέρχονται μόνο από τα συμβόλαια της 15χρόνης καριέρας του αλλά και από συμφωνίες προώθησης με πολλές εταιρείες όλα αυτά τα χρόνια. 

Ο Τζούνιορ Μπρίτζμαν αγωνίστηκε στο NBA για περίπου 15 χρόνια  με τη φανέλα των Lakers. Αφού εγκατέλειψε τα παρκέ ασχολήθηκε ενεργά με τον κλάδο των εστιατορίων και του γρήγορου φαγητού. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 600 εκατ. δολάρια. 

Ο Μάτζικ Τζόνσον δεν άφησε το αποτύπωμα του μόνο στο παρκέ. Υπήρξε πέντε φορές πρωταθλητής με τους LA Lakers (1980, 1982, 1985, 1987, 1988). Θεωρείται ένας από τους 50 καλύτερους παίχτες στην ιστορία του ΝΒΑ. Το 1991 ανακοίνωσε δημόσια ότι ήταν φορέας του AIDS και από τότε ξεκίνησε μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το HIV. Έχει αναπτύξει πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ υπήρξε και μέτοχος των Lakers. H περιουσία του υπολογίζεται στα 600 εκατ. δολάρια. 

Ο «Βασιλιάς ΛεΜπρόν» είναι ο μόνος εν ενεργεία παίχτης του NBA που περιλαμβάνεται στους 10 πλουσιότερους του πρωταθλήματος. Ξεκίνησε την πορεία του στο NBA από τους Cleveland Cavaliers, έπαιξε για τέσσερα χρόνια για τους Miami Heat και στη συνέχεια επέστρεψε για ακόμη τέσσερα χρόνια στους Cavaliers. Από το 2018 αγωνίζεται με τους Los Angeles Lakers. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίχτες της τελευταίας 10ετίας. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 400 εκατ. δολάρια. 

Ο Σακίλ Ο’ Νιλ ξεκίνησε την καριέρα του στους Orlando Magic το 1992. Ακολούθησαν οι LA Lakers με τους οποίους κατέκτησε 3 πρωταθλήματα ΝΒΑ (2000-2002), ενώ και τις τρεις αυτές χρονιές αναδείχθηκε MVP των τελικών. Κατέκτησε άλλο ένα πρωτάθλημα το 2006 με τους Miami Heat και ολοκλήρωσε την πλούσια καριέρα του στους Βoston Celtics (2010-2011). Ο «Shaq» είναι και ράπερ έχοντας κυκλοφορήσεις τέσσερα άλμπουμ. Σήμερα είναι αναλυτής για το τηλεοπτικό πρόγραμμα Inside the NBA. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 400 εκατ. δολάρια. 

O Κόμπι Μπράιαντ θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίχτες του ΝΒΑ της γενιάς του. Έπαιξε για το σύνολο της καριέρας του με τη φανέλα των Los Angeles Lakers. Ο Μπράιαντ είναι ο 3ος σκόρερ στην ιστορία του NBA με 33.643 πόντους συνολικά έχοντας. Κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 1 βραβείο MVP της Regular Season (2008), 2 βραβεία MVP των τελικών του NBA (το 2009 και το 2010) και 5 βραβεία MVP σε All-Star Game. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 350 εκατ. δολάρια. 

Ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον ξεκίνησε και τελείωσε την καριέρα του στους San Antonio Spurs. Είχε το παρατσούκλι «Ο Ναύαρχος» καθώς είχε υπηρετήσει στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.  Κέρδισε δύο πρωταθλήματα ΝΒΑ (το 1999 και το 2003) καθώς και δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια με τις ΗΠΑ (1992 και 1996). Η περιουσία του υπολογίζεται στα 200 εκατ. δολάρια με πολλές επενδύσεις στην αγορά ακινήτων. 

Η επαγγελματική καριέρα του Νιγηριανού Χακίμ Ολάζουον  ξεκίνησε το 1984 με τους Houston Rockets όπου έμεινε για 17 χρόνια μέχρι το 2001. Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε για τους Toronto Raptors και στη συνέχεια αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Το 2016 μπήκε στο FIBA Hall of Fame. Η περιουσία υπολογίζεται στα 200 εκατ. δολάρια, μεγάλο κομμάτι της οποίας προέρχεται από επενδύσεις στο real estate. 

O Γκαρνέτ ξεκίνησε την καριέρα του στο ΝΒΑ από τους Minnesota Timberwolves. Έμεινε στην ομάδα της Μινεσότα για 10 χρόνια και στη συνέχεια πήγε στους Boston Celtics όπου έμεινα για έξι χρόνια. Επόμενος σταθμός οι Brooklyn Nets και μετά πίσω στους Timberwolves για μικρό χρονικό διάστημα. Είναι από τους λίγους παίκτες του NBA που έχει κερδίσει τον τίτλο του Most Valuable Player καθώς αυτό του Defensive Player of the Year. Η περιουσία του Γκαρνέτ υπολογίζεται στα 190 εκατ. δολάρια. 

Ο Γκραντ Χιλ είχε μια γεμάτη καριέρα: Ξεκίνησε με τους Detroit Pistons το 1994, έξι χρόνια αργότερα πήγε στους Orlando Magic και στη συνέχεια στους Phoenix Suns μέχρι το 2012. Έκλεισε την καριέρα του στους Los Angeles Clippers και μετά την συνταξιοδότηση του από τα παρκέ συνέχισε ως σχολιαστής και αναλυτής του ΝΒΑ. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 180 εκατ. δολάρια. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:40

Ουκρανία: Έρευνες σε δεκάδες στρατιωτικούς αξιωματούχους που θεωρούνται ύποπτοι για διαφθορά

22:27

«Άλμα» 6% για το πετρέλαιο μετά το ιρανικό χτύπημα στα ΗΑΕ

22:12

Χρυσοχοΐδης: «Να διαμορφώσουμε όλοι μαζί την κουλτούρα οδικής ασφάλειας»

21:58

Νάγκελ για επιτόκια: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης τον Ιούνιο λόγω πληθωρισμού

21:51

Αυστρία: Διαρροή χημικών από αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σάλτσμπουργκ

21:36

Απώλειες 2% για τον χρυσό λόγω ισχυρού δολαρίου και Μέσης Ανατολής

21:28

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα ταξιδέψει στο Βατικανό και την Ιταλία 6-8 Μαΐου

21:15

Ο Τραμπ καλεί την Νότια Κορέα να συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ελευθερία»

21:11

Οι Ρώσοι έχασαν έδαφος στην Ουκρανία για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2023

20:57

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ - Πότε πρέπει να γίνουν εκλογές

20:49

Τραμπ: Το Ιράν θα σβηστεί από τον χάρτη αν επιτεθεί σε αμερικανικά πλοία

20:49

Ο Πούτιν ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία για τις 8 και 9 Μαΐου

20:39

Αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν ιρανικά σκάφη, αναχαίτισαν drones και πυραύλους

20:30

Πρόεδρος Λιβάνου: «Συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ πριν οποιαδήποτε συνάντηση με Νετανιάχου»

20:16

Οι υψηλές τιμές πετρελαίου δεν θα σώσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας

20:07

Κυρανάκης: Επιδοτούμενη εκπαίδευση σε σχολή της ΟΣΥ για να αυξηθεί ο αριθμός των οδηγών λεωφορείων

20:00

Τραμπ: Από την επίδειξη ισχύος στη φθορά - Πόλεμος και κατάρρευση δημοτικότητας

19:53

Στο 96% η αποκατάσταση για το παγκόσμιο δίκτυο της Emirates

19:38

Γαλλία: Πρόστιμα σε Novo Nordisk και Eli Lilly για διαφημίσεις φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

19:32

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις στα προγράμματα διακοπών και πολιτισμού της Αγροτικής Εστίας

19:20

Πτώση στις ευρωαγορές - Ισχυρό «πλήγμα» στα αυτοκίνητα

19:17

ΗΑΕ: Ιρανική επίθεση σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα - Αναχαιτίστηκαν τρεις πύραυλοι

19:13

Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας η Αστυπάλαια - Παράταση για Πάτμο

19:06

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ζητά να κηρυχθεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο πρέσβης των ΗΠΑ

18:52

Γερμανία: Αυτοκίνητο παρέσυρε πλήθος πεζών στη Λειψία - Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες

18:44

Στο «κόκκινο» η ένταση στο Ορμούζ: «Κανένα πλοίο δεν πέρασε τα Στενά» λένε οι Φρουροί

18:43

Η Trastor προχωρά σε ΑΜΚ 75 εκατ. ευρώ

18:24

«Προσωρινή παρέκκλιση» η υψηλή τιμή του πετρελαίου, λέει ο Μπέσεντ

18:11

Χανταϊός: Τα Κανάρια «εξετάζονται» για την αποβίβαση των 149 επιβατών του κρουαζιερόπλοιου

18:08

Κακλαμάνης: «Καθοριστικός ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην πολιτισμική κληρονομιά»

gazzetta
gazzetta reader insider insider