Αυτές είναι οι 10 πιο πλούσιες ομάδες του NBA

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 10 πιο πλούσιες ομάδες του NBA
Όταν μιλάμε για μπάσκετ σε επίπεδο NBA, τότε μιλάμε για πραγματικά πάρα πολλά χρήματα.

Το μπάσκετ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ομαδικά αθλήματα στην Αμερική και μπορεί να ήταν πάντα αγαπητό, τα τελευταία χρόνια όμως έχει αγγίξει αστρονομικά επίπεδα. Ειδικά αν μιλάμε για το επίπεδο της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ ή National Basketball Association (NBA) όπως την ξέρουν οι περισσότεροι.

Παίκτες μπάσκετ από όλο τον κόσμο ονειρεύονται να «μπουν» σε μια από τις κορυφαίες ομάδες και να υπογράψουν ένα συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων. Ζωντανό παράδειγμα είναι άλλωστε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μπήκε στους Milwaukee Bucks και διαγράφει λαμπρή πορεία, σε αθλητικό και οικονομικό επίπεδο.

Με τόσες χορηγίες και διαφημίσεις από εμπορικές εταιρείες δεν προκαλεί καμία έκπληξη πως οι πλουσιότερες ομάδες μπάσκετ στον κόσμο ανήκουν όλες στο NBA!

Δείτε ποιες είναι οι 10 πλουσιότερες σύμφωνα με το TheRichest:

Στην πρώτη θέση των πλουσιότερων ομάδων μπάσκετ του κόσμου βρίσκονται οι New York Knicks, με την αξία της ομάδας να εκτιμάται στα 4 δισ. δολάρια. Οι επενδύσεις από την Madison Square Garden Company αύξησε την αξία της κατά 10% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με το TheRichest, σχεδόν 19.000 θεατές παρακολουθούν κάθε παιχνίδι της ομάδας. Παράλληλα, τα εισιτήρια για τους αγώνες τους κοστολογούνται σχεδόν στο διπλάσιο από τη μέση τιμή των εισιτηρίων μπάσκετ, φέρνοντας ακόμα περισσότερα έσοδα στην ομάδα.

 

Όταν έχεις τη δυνατότητα να «κλείσεις» τον Λεμπρόν Τζέιμς, σημαίνει πως είσαι ένας από τους πραγματικά κορυφαίους. Για του λόγου το αληθές, οι Los Angeles Lakers βρίσκονται στη δεύτερη θέση στη λίστα των πλουσιότερων ομάδων μπάσκετ του κόσμου, με εκτιμώμενη αξία τα 3,7 δισ. δολάρια. Παράλληλα, βέβαια, είναι και μια από τις πιο επιτυχημένες αθλητικά, καθώς η ομάδα έχει στην κατοχή της 16 τίτλους.

Μερικά από τα πιο ιστορικά ονόματα που πέρασαν από τα αποδυτήρια της ομάδας είναι ο Σακίλ Ο'Νιλ, ο Έρβιν 'Magic' Τζόνσον, ο Τζέρι Γουέστ και ο Κόμπι Μπράιντ.

Οι Chicago Bulls μπορεί να μην θεωρούνταν «φαβορί» για τον τίτλο του πρωταθλήματος τις τελευταίες σεζόν, όμως παραμένουν στο top 5 των πλουσιότερων ομάδων μπάσκετ του κόσμου.

Ακόμα και αν έχουν μειωθεί τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων, εξαιτίας της απόδοσης της ομάδας στο γήπεδο, η αξία των Chicago Bulls εκτιμάται πως ξεπερνά τα 2,9 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 10% σε σχέση με την εκτιμώμενη αξία του 2018.

Σύμφωνα με το TheRichest, με την απόκτηση του Κόμπι Γουάιτ και του Τόμας Σατοράνσκι, ίσως και να έχουν μια ελπίδα να παίξουν στα playoffs αυτή τη σεζόν.

 

Η επένδυση που έκαναν τα τελευταία χρόνια οι «ομαδάρχες» Τζο Λέικομπ και Πίτερ Γκούμπερ φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς, αφού πλέον οι San Francisco Golden State Warriors είναι διεκδικητές του πρωταθλήματος. Και όπως είναι γνωστό, με τις νίκες έρχονται και τα χρήματα.

Αυτή τη στιγμή, η αξία της ομάδας εκτιμάται στα 3,5 δισ. δολάρια. Η ομάδα είναι μια από τις πιο επιτυχημένες στη σύγχρονη ιστορία του NBA και σίγουρα διαθέτει την οικονομική επιφάνεια να κρατήσει superstars, όπως ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμσον στο δυναμικό τους.

Οι Boston Celtics παραμένουν σταθεροί στην 5η θέση των πλουσιότερων ομάδων μπάσκετ του NBA. Η αξία της ομάδας αυτή τη στιγμή εκτιμάται στα 2,8 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση κατά 12% σε σχέση με την εκτιμώμενη αξία τους το 2018.

Με το budget που φέτος έχουν οι Boston Celtics στρέφονται προς την «αναδόμηση» της ομάδας, μετά την απώλεια ορισμένων σημαντικών παικτών.

Η αξία των Brooklyn Nets εκτιμάται στα 2,35 δισ. δολάρια. Το καλοκαίρι η ομάδα απέκτησε τον Κάιρι Ίρβινγκ και τον Κέβιν Ντουράντ. Όμως από την επόμενη χρονιά τα πράγματα αναμένονται ακόμα καλύτερα, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της ομάδας στο συνιδρυτή της Alibaba, Τζο Τσάι.

Η ομάδα των Houston Rockets το 2017 βγήκε «στο σφυρί» για 2,2 δισ. δολάρια. Μόλις 2 χρόνια μετά έχουν ανακάμψει πλήρως και εκτιμάται πως αξίζουν περί τα 2,3 δισ. δολάρια, καταλαμβάνοντας την 8η θέση των πλουσιότερων ομάδων του NBA.

Από τη στιγμή της ίδρυσης τους, οι Dallas Mavericks έχουν κερδίσει μόνο ένα πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα να βελτιώσει την αξία της. Για την ακρίβεια τον τελευταίο χρόνο οι Mavs ανέβασαν την αξία τους κατά 18% φτάνοντας τα 2,3 δισ. δολάρια.

Οι Los Angeles Clippers το 2015 άξιζαν 1 δισ. δολάρια και μόλις 4 χρόνια μετά έχουν υπερδιπλασιάσει την αξία τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το TheRichest, η αξία της ομάδας εκτιμάται πως ξεπερνά τα 2,2 δισ. δολάρια και τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμα καλύτερα, καθώς ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Στιβ Μπάλμερ, ετοιμάζεται να φέρει στο ρόστερ του τον Πολ Τζόρτζ και τον Καουάι Λέοναρντ.

Μπορεί σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, η Miami Heat να μην είναι στα καλύτερα τους, όμως όσον αφορά στα οικονομικά τους, κατάφεραν να βρεθούν στο top 10 των πλουσιότερων ομάδων του NBA. Η αξία της Miami Heat το 2019 εκτιμάται πως φτάνει τα 1,7 δισ. δολάρια.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:02

Οδηγίες προστασίας από τον καπνό των πυρκαγιών

23:39

Συντριβή μαχητικού F-35 κοντά σε στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια

23:35

Θετικό κλείσιμο στην Wall Street με χείρα βοηθείας από την Amazon

23:17

Η αγορά διάλεξε: Alphabet, Amazon και Microsoft πρόσθεσαν 1,5 τρισ. δολάρια

22:52

Γαλλία – πυρκαγιά στη Ζιρόντ: Σχεδόν 200.000 εκτοπισμένοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους

22:45

Παίρνει φόρα λίγο πριν το φίνις η Wall Street

22:35

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 90 δολάρια το Brent - Ξεπέρασαν το +20% τα μηνιαία κέρδη

22:20

Πορτογαλία: Ενισχύονται οι έλεγχοι στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, με αφορμή τα γεγονότα στη Θέουτα

22:03

Δύσκολη μάχη στη Βοιωτία για την πυροσβεστική

21:44

Γερμανία: Νέα παράταση των συνοριακών ελέγχων μετά τα γεγονότα στη Θέουτα

21:28

Ισπανία: Ένα χωριό ενώθηκε για να σώσει μια καστανιά 500 ετών από τις φλόγες

21:19

Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus για τις πυρκαγιές στους δήμους Θηβαίων και Μάνδρας - Ειδυλλίας

20:57

Η Ελλάδα στις χώρες που διεκδικούν τα AI gigafactories της ΕΕ

20:54

Dimand: Συμφωνία με ΔΕΔΔΗΕ για πώληση ακινήτου στον Ελαιώνα έναντι 134,7 εκατ. ευρώ

20:36

Ιταλία: Αναστέλλει τη συμφωνία Σένγκεν για την Ισπανία

20:28

3+1 ερωτήσεις για τους βρεφονηπιακούς - Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται

20:20

Ο Μπερνάρ Αρνό περνά στην αντεπίθεση μετά την έρευνα της Le Monde

20:05

Τραμπ: Το Ισραήλ είναι «πολύ ικανοποιημένο» από τη συμφωνία με τη Χαμάς

20:02

Στο ραντάρ της Αθήνας το εκλογικό θρίλερ του Ισραήλ

20:01

Ευρωαγορές: «Ξεφούσκωσαν» στο τέλος της ημέρας

19:49

ΑΑΔΕ: Συνελήφθη ελεγχόμενος για λαθρεμπόριο, μετά από απειλή σε ελεγκτές ότι θα στείλει «μπράβους»

19:26

Ελβετία: Μυστηριώδης ασθένεια πλήττει τις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής

19:23

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ισπανία για «εσκεμμένες προσπάθειες» διευκόλυνσης της παράτυπης μετανάστευσης

19:14

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων

19:09

Mermeren: Πτώση 41% στα καθαρά κέρδη το α΄ εξάμηνο

18:56

Αγορά εξοχικής κατοικίας: Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές

18:50

Θέουτα: Περισσότεροι από 37.500 μετανάστες επέστρεψαν στο Μαρόκο σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές

18:48

Κίνηση - ματ από ΔΕΗ με χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 277,3 MW στην Πολωνία

18:42

Alpha Bank: Ξεκινά πρόγραμμα αγοράς έως 205 εκατ. ιδίων μετοχών - Από €0,29 έως €7 το εύρος τιμής αγοράς

18:31

Αlpha Trust: Εγκρίθηκε το squeeze out από Alpha Bank - Εκτός ταμπλό στις 18/8


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider