Κρίσιμη η κατάσταση για τα απορρίμματα - Μέχρι το τέλος του χρόνου αντέχει ο ΧΥΤΑ Φυλής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρίσιμη η κατάσταση για τα απορρίμματα - Μέχρι το τέλος του χρόνου αντέχει ο ΧΥΤΑ Φυλής
Ο αδειοδοτημένος χώρος στον ΧΥΤΑ Φυλής αντέχει ως το τέλος του έτους, δήλωσε ο πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής.

Κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ειδικά στην Αττική, ο πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής Γιώργος Ζαχαρόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Ζαχαρόπουλος τόνισε πως ο αδειοδοτημένος χώρος στον ΧΥΤΑ της Φυλής αντέχει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όπως σημείωσε, πρόσφατα, με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου, έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί νέα κατάσταση, με επέκταση του ΧΥΤΑ. Ωστόσο, «μέχρι τότε η νέα περιφερειακή Αρχή θα τρέχει και τα σκουπίδια θα την κυνηγούν» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι για αυτόν τον λόγο πρέπει να παραδοθεί άμεσα νέο τμήμα του ΧΥΤΑ όπου θα διεκπεραιώνεται η καθημερινή διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής, που φτάνουν τους 5.500 τόνους ημερησίως.

Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος σημείωσε ότι το πρόβλημα διογκώθηκε διότι τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έγιναν νέες χωροθετήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider