Ιμάμογλου: Αντιλαμβάνομαι τους Έλληνες ως γειτονικό λαό

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιμάμογλου: Αντιλαμβάνομαι τους Έλληνες ως γειτονικό λαό
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος σημείωσε πως αντιλαμβάνεται τους Έλληνες ως γειτονικό λαό με τον οποίο θα αναπτυχθούν «σχέσεις φιλίας» και στενοί πολιτισμικοί δεσμοί.

«Δεν έχει σημασία εάν κάποιος είναι Τούρκος, Έλληνας ή Πόντιος, σημασία έχει πως είναι άνθρωπος, δήλωσε ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνουπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης εξέφρασε την ελπίδα για σύσφιξη της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Ο Ιμάμογλου σημείωσε πως παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν σε ορισμένα ζητήματα έχει την αίσθηση ότι «ανάμεσα στους ανθρώπους δεν υπάρχουν τέτοιες διαφορές».

Ανέφερε πως ενδεικτικό παράδειγμα τις σχέσεις ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους που έχουν μεταναστεύσει στην Γερμανία, σημειώνοντας πως οι δύο ξενιτεμένες κοινότητες έχουν αναπτύξει τις «καλύτερες φιλίες» «Αυτό είναι σημαντικό. Διότι έχουν τον ίδιο χαρακτήρα, την ίδια κουζίνα. Έχουν σχεδόν τα ίδια τραγούδια, τις ίδιες νότες. Αυτό είναι σημαντικό», είπε.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος σημείωσε πως αντιλαμβάνεται τους Έλληνες ως γειτονικό λαό με τον οποίο θα αναπτυχθούν «σχέσεις φιλίας» και στενοί πολιτισμικοί δεσμοί.

Απέφυγε ωστόσο να προβεί σε ουσιαστικότερη τοποθέτηση για τα προβλήματα στο Αιγαίο ή ανοιχτά της Κύπρου, ούτε μίλησε πέρα της δημαρχιακής του θέσης. «Στο παρελθόν, έχουν υπάρξει πολιτικοί που το κατάφεραν, ευελπιστώ πως θα το καταφέρουμε κι εμείς μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε.

Σημείωσε πως μετά τις πρώτες δύσκολες ημέρες της θητείας του θέλει να ταξιδεύσει στην Ελλάδα, ειδικά στην Θεσσαλονίκη, όπου στο παρελθόν έχει επισκεφτεί το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το ραντεβού Μητσοτάκη με τους βουλευτές -Γιατί είναι ο Γερουλάνος στο ραντάρ -Τα αλληλοφαγώματα στην αριστερή πολυκατοικία

Αποταμιεύσεις και επενδύσεις - Ανοδος επιτοκίων από Φθινόπωρο - Τα 4 καμπανάκια

Εξοικονομώ: Ανάσα έως τις 30 Νοεμβρίου για έργα που κινδύνευαν να μείνουν ημιτελή - Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider