Ποιος είναι ο Χασάν Τζαμίλ, ο δισεκατομμυριούχος σύντροφος της Ριάνα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιος είναι ο Χασάν Τζαμίλ, ο δισεκατομμυριούχος σύντροφος της Ριάνα
Η οικογένεια του Χασάν Τζαμίλ κατατάσσεται στη 12η θέση των πλουσιότερων οικογενειών του αραβικού κόσμου.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως η Ριάνα είναι η πλουσιότερη τραγουδίστρια του κόσμου, με τα έσοδα της να προκύπτουν τόσο από τις δραστηριότητές της στο μουσικό χώρο, όσο και από τις επιχειρηματικές της απόπειρες στον χώρο των καλλυντικών και των γυναικείων εσωρούχων.

Όμως, όπως φαίνεται, τα πράγματα δεν της πάνε καλά μόνο στον επαγγελματικό τομέα. Στο πλευρό της βρίσκεται από το 2017, ένας από τους πιο πετυχημένους... Άραβες κληρονόμους.

Οι δυο τους ζουν στο Λονδίνο, όμως τι ξέρουμε για τον πάμπλουτο Άραβα επιχειρηματία; Δείτε τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε παρακάτω:

Με τη Ριάνα, την πλουσιότερη γυναίκα τραγουδίστρια στον κόσμο φέτος, είναι μαζί από το 2017, ενώ έχει αναφερθεί για εκείνον ότι είχε και ένα σύντομο ειδύλλιο με τη Ναόμι Κάμπελ. Μιλάει άπταιστα Αραβικά, Αγγλικά και Γιαπωνέζικα, ενώ φημίζεται ως συλλέκτης Τέχνης και άνθρωπος που υποστηρίζει τους καλλιτέχνες. 

Πέρασε τα σχολικά του χρόνια στην Ιαπωνία, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Sophia University του Τόκιο, από όπου και πήρε το πτυχίο του στις οικονομικές επιστήμες. Στη συνέχεια πήρε MBA από το London Business School.

Συμμετέχει σε φιλανθρωπικό έργο που προάγει την υγεία και την ασφάλεια και βοηθά τους αναζητούντες εργασία, αλλά και όσους έχουν ανάγκη στη Σαουδική Αραβία. Παράλληλα, είναι πρόεδρος της Abdul Latif Jameel Co.'s Community Jameel Saudi Arabia, της κοινοπραξίας φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που συντονίζει προγράμματα για την κοινωνική, πολιτιστική, εκπαιδευτική και οικονομική ανάπτυξη ατόμων και κοινοτήτων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο ίδιος είναι Αντιπρόεδρος του οικογενειακού ομίλου Abdul Latif Jameel με διαφόρων ειδών εταιρείες, όπου μεταξύ πολλών επιχειρήσεων, έχει και δικαιώματα διανομής στα οχήματα της Toyota στη Σαουδική Αραβία και σε άλλες χώρες.

Η οικογένεια του Χασάν Τζαμίλ είναι σπόνσορας της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης Saudi Football League, γνωστή και ως Jameel League.

Η οικογένεια Τζαμίλ κατατάσσεται στη 12η θέση των πλουσιότερων οικογενειών του αραβικού κόσμου, με περιουσία ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Αφγανιστάν: Απελευθερώθηκαν μέλη του προσωπικό του ΟΗΕ που είχαν συλληφθεί

23:49

Reuters: Οι 9 βασικοί εμπορικοί εταίροι του Ιράν που κινδυνεύουν από την «οικονομική D-Day»

23:32

Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση της κουρδικής κυβέρνησης στο συριακό κράτος

23:18

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street - «Ξεθώριασε» η ανακούφιση στην αγορά ομολόγων

23:00

«Η Σεούλ παίρνει αυτό που της αξίζει» σχολιάζει η Βόρεια Κορέα

22:43

Η IPO της Anthropic μπορεί να ξεπεράσει το ρεκόρ της SpaceX

22:26

Κολομβία: 13 νεκροί από κατάρρευση εδάφους σε παράνομο ορυχείο

22:13

Πιερρακάκης: «Μειώνουμε το χρέος, εξασφαλίζουμε δημοσιονομικό χώρο για τους πολίτες»

21:51

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο νότιο Περού

21:39

Ήπιες διακυμάνσεις για τον χρυσό με το βλέμμα σε Fed και ομόλογα

21:16

Η Νορβηγία αναβαθμίζει τη νεοσύστατη ταξιαρχία της στην Αρκτική

20:59

Υψηλό άνω των 3 εβδομάδων για το πετρέλαιο με κερδοφόρο 5 στα 5

20:42

Πυροσβεστική: 25 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

20:32

Φον ντερ Λάιεν: Εκστρατεία «υβριδικού πολέμου» κατά της ΕΕ

20:22

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ αγόρασε κάστρο του 19ου αιώνα στην Ιρλανδία

20:10

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τα σχέδια της Τουρκίας στη Συρία

19:55

Σε χαμηλό σχεδόν 3 εβδομάδων οι ευρωαγορές με πτωτικό 7x7

19:42

Εμπορική συμφωνία Ελβετίας - Κίνας για αδασμολόγητες εξαγωγές

19:29

Χάκαμπι προς Ισραηλινούς εποίκους: «Ου κλέψεις» τις περιουσίες Αμερικανοπαλαιστινίων στη Δυτ. Όχθη

19:19

Παρατείνονται έως 3 Σεπτεμβρίου τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη

19:09

ΥΠΕΞ σε Άγκυρα: Ξεκάθαρη η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο

19:02

ΕΛΑΣ σε ΥΠΕΝ για AntiNero: «Ανεξάρτητη αξιολόγηση του προγράμματος αντί κυβερνητικής αυτοεπιβεβαίωσης»

18:52

ΗΠΑ: Η «οικονομική D-Day» κατά Ιράν απομακρύνει μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση - Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα

18:52

«Οικονομική τρομοκρατία»: Η Τεχεράνη καταδικάζει τις νέες αμερικανικές κυρώσεις

18:44

Αυστρία και Φινλανδία ζητούν από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές αιτούντων άσυλο

18:32

«Παράθυρο» από Μπέσεντ για επαναγορές ομολόγων άνω των 4 δισ. δολαρίων ανά έκδοση

18:22

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη με αδύναμο τζίρο

18:19

Επιθέσεις των Χούθι σε αεροδρόμιο και εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία

18:11

Ντάλι: Η αγορά ομολόγων εμπιστεύεται τη νομισματική πολιτική της Fed

17:57

Δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε Αττική κι Εύβοια


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider