Οι 5 μύθοι που δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι Αμερικανοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 μύθοι που δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι Αμερικανοί
Από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι τους μισθούς των πολιτικών, δεν ξέρουν όλοι οι Αμερικανοί τι πραγματικά ισχύει.

Η καθιέρωση μιας φήμης, ενός μύθου, μιας στρεβλωμένης αλήθειας, ειδικά όσον αφορά στα όσα μας επηρεάζουν με αρνητικό τρόπο είναι σύνηθες φαινόμενο.

Σίγουρα, αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, όμως το Market Watch εντόπισε τους 5 μύθους που -σχεδόν – όλοι οι Αμερικανοί πιστεύουν, όμως κανένας τους δεν έχει δίκιο γιατί δεν ισχύουν!

Δείτε ποιοι είναι οι 5 μύθοι και τι ισχύει στην πραγματικότητα:

Εκτός από τους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας για μεγάλο χρονικό διάστημα, όλοι οι άλλοι μπορούν να αποταμιεύσουν, είτε αυτό είναι ένα μικρό, είτε είναι ένα μεγάλο ποσό.

Το πρώτο βήμα είναι να δεις ρεαλιστικά που ξοδεύεις τα χρήματα σου και να περιορίσεις τα έξοδα.

«Το μυστικό είναι να 'πληρώνεις' την αποταμίευση σου πρώτα και μετά όλα τα άλλα» σύμφωνα με το δημοσίευμα του Market Watch.

Για να λάβει τη βουλευτική σύνταξη ένας εκλεγμένος πολιτικός θα πρέπει να έχει τελέσει 5 χρόνια υπηρεσίας στο Κογκρέσο, το οποίο σημαίνει πως ένα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα πρέπει να έχει εκλεγεί δύο φορές.

Επίσης, η βουλευτική σύνταξη δεν είναι το ίδιο ποσό με το μισθό. Παράλληλα, ένας βουλευτής δεν σταματά να πληρώνει τις εισφορές που του αναλογούν κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, οπότε συνεισφέρει κανονικά στη σύνταξη που θα πάρει, όπως θα έκανε ακόμα και αν δεν είχε εκλεγεί.

Υπάρχει μια παρανόηση ότι το Κονγκρέσο ή ο Αμερικανός πρόεδρος επηρεάζουν, με κάποιον τρόπο, το ποσό που θα λάβει ένας συνταξιούχος. Όμως, στην πραγματικότητα, αυτό το ποσό καθορίζεται από την ετήσια απόδοση ενός συγκεκριμένου μέτρου για τον πληθωρισμό, το οποίο λέγεται CPI-W.

Δεν περνάει από «ψηφοφορία» στο αμερικανικό κοινοβούλιο.

Δεν είναι εφικτό να κοστολογήσεις την αξία ενός καλού δασκάλου και τα οφέλη που φέρνει στην κοινότητα και σε κάθε παιδί. Όμως, σε πρακτικό επίπεδο δεν είναι κακοπληρωμένοι.

Μπορεί ο μισθός τους να μην είναι ο υψηλότερος, όμως πρέπει να συνυπολογίσει κανείς όλο το «πακέτο», το οποίο περιλαμβάνει ολόκληρους μήνες διακοπών, επιδόματα, δωρεάν παροχές και παροχές μετά τη συνταξιοδότηση τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ιατροφαρμακευτική κάλυψη είναι ακριβή, όμως οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι δεν μπορούν όλοι να την υποστηρίξουν οικονομικά. Βέβαια, την ίδια ώρα σπαταλούν χρήματα σε... χίλιες μορφές διασκέδασης, που στο τέλος τους κοστίζει τα ίδια χρήματα.

Η ιατροφαρμακευτική κάλυψη είναι μεν ακριβή, αλλά είναι επίσης και απαραίτηση, οπότε θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα, γράφει χαρακτηριστικά το Market Watch.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:51

Νέες ισορροπίες στη συνδρομητική φέρνει η συμμαχία Μαρινάκη - Κυριακού - Βαρδινογιάννη

08:45

5 οικονομικοί προορισμοί για το Πάσχα

08:36

Κάθετος Διάδρομος: Τι αλλάζει στο παρασκήνιο για να «βγει» στην αγορά

08:24

Τα τελευταία ασφαλιστικά «χιλιόμετρα» πριν τη σύνταξη επιδοτεί πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για άνεργους από 57 έως 74 ετών

08:16

Κρίση Ενέργειας: Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες για νέα μέτρα στήριξης η Αθήνα

08:09

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να μην βοηθήσουν άλλα κράτη του NATO σε περίπτωση ανάγκης

08:00

Τράπεζες: Διαχειρίσιμο το ρίσκο στη ναυτιλία παρά τη διεθνή αβεβαιότητα

07:46

Μέση Ανατολή: Στον δεύτερο μήνα εισέρχεται ο πόλεμος - Καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης

00:12

Νεκρός κρατούμενος στο ΑΤ Ομόνοιας

00:00

Συνελήφθη ο Τάιγκερ Γουντς για εμπλοκή σε τροχαίο

23:48

ΗΠΑ: Θύματα του Έπστιν κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης και της Google

23:36

Βρετανία: «Όχι οθόνες» πριν από την ηλικία των δύο ετών

23:24

Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Κομισιόν επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου

23:12

Ιράν: Έκκληση ΟΗΕ για συγκέντρωση 80 εκατ. δολαρίων προς τους πρόσφυγες

23:00

Γουίτκοφ: Η Ουάσινγκτον περιμένει την απάντηση του Ιράν

22:48

Πυροσβεστική: Προκηρύχθηκαν 24 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού ειδικών καθηκόντων

22:36

Ρωσία: Απαγορεύει τις εξαγωγές βενζίνης από 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές

22:24

Αραγτσί: «Έγκλημα πολέμου η επίθεση των ΗΠΑ σε σχολείο την πρώτη ημέρα του πολέμου»

22:12

Wall Street: 5η σερί εβδομάδα απωλειών για S&P 500 - Σε έδαφος διόρθωσης και ο Dow Jones

22:00

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη: Δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο

21:48

ΗΠΑ: Δεν έχουν εντοπιστεί τα δύο αγνοούμενα ιστιοφόρα με ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα

21:36

Πετρέλαιο: Στο υψηλότερο επίπεδο οι τιμές από το 2022

21:24

Ανδρουλάκης στο 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Έφτασε η ώρα για μια νέα πολιτική αλλαγή»

21:12

Επιτόκια ΗΠΑ: Οι αγορές βλέπουν πιθανή μία αύξηση

21:00

Ράλι άνω του 2,5% για χρυσό με ώθηση από «buy the dip»

20:46

Ρούμπιο: Το Ιράν δεν έχει απαντήσει στο αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

20:32

Ξεπέρασε το 4% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - Διευρύνεται το περιθώριο με τα Γερμανικά ομόλογα

20:22

Έναρξη συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ για την εντατικοποίηση επιστροφών παράνομων μεταναστών

20:12

Τσιάρας: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας

20:01

Κοινό ανακοινωθέν G7: Άμεσο τέλος στις επιθέσεις κατά αμάχων σε Μέση Ανατολή και Ιράν

gazzetta
gazzetta reader insider insider