Οι 5 μύθοι που δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι Αμερικανοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 μύθοι που δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι Αμερικανοί
Από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι τους μισθούς των πολιτικών, δεν ξέρουν όλοι οι Αμερικανοί τι πραγματικά ισχύει.

Η καθιέρωση μιας φήμης, ενός μύθου, μιας στρεβλωμένης αλήθειας, ειδικά όσον αφορά στα όσα μας επηρεάζουν με αρνητικό τρόπο είναι σύνηθες φαινόμενο.

Σίγουρα, αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, όμως το Market Watch εντόπισε τους 5 μύθους που -σχεδόν – όλοι οι Αμερικανοί πιστεύουν, όμως κανένας τους δεν έχει δίκιο γιατί δεν ισχύουν!

Δείτε ποιοι είναι οι 5 μύθοι και τι ισχύει στην πραγματικότητα:

Εκτός από τους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας για μεγάλο χρονικό διάστημα, όλοι οι άλλοι μπορούν να αποταμιεύσουν, είτε αυτό είναι ένα μικρό, είτε είναι ένα μεγάλο ποσό.

Το πρώτο βήμα είναι να δεις ρεαλιστικά που ξοδεύεις τα χρήματα σου και να περιορίσεις τα έξοδα.

«Το μυστικό είναι να 'πληρώνεις' την αποταμίευση σου πρώτα και μετά όλα τα άλλα» σύμφωνα με το δημοσίευμα του Market Watch.

Για να λάβει τη βουλευτική σύνταξη ένας εκλεγμένος πολιτικός θα πρέπει να έχει τελέσει 5 χρόνια υπηρεσίας στο Κογκρέσο, το οποίο σημαίνει πως ένα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα πρέπει να έχει εκλεγεί δύο φορές.

Επίσης, η βουλευτική σύνταξη δεν είναι το ίδιο ποσό με το μισθό. Παράλληλα, ένας βουλευτής δεν σταματά να πληρώνει τις εισφορές που του αναλογούν κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, οπότε συνεισφέρει κανονικά στη σύνταξη που θα πάρει, όπως θα έκανε ακόμα και αν δεν είχε εκλεγεί.

Υπάρχει μια παρανόηση ότι το Κονγκρέσο ή ο Αμερικανός πρόεδρος επηρεάζουν, με κάποιον τρόπο, το ποσό που θα λάβει ένας συνταξιούχος. Όμως, στην πραγματικότητα, αυτό το ποσό καθορίζεται από την ετήσια απόδοση ενός συγκεκριμένου μέτρου για τον πληθωρισμό, το οποίο λέγεται CPI-W.

Δεν περνάει από «ψηφοφορία» στο αμερικανικό κοινοβούλιο.

Δεν είναι εφικτό να κοστολογήσεις την αξία ενός καλού δασκάλου και τα οφέλη που φέρνει στην κοινότητα και σε κάθε παιδί. Όμως, σε πρακτικό επίπεδο δεν είναι κακοπληρωμένοι.

Μπορεί ο μισθός τους να μην είναι ο υψηλότερος, όμως πρέπει να συνυπολογίσει κανείς όλο το «πακέτο», το οποίο περιλαμβάνει ολόκληρους μήνες διακοπών, επιδόματα, δωρεάν παροχές και παροχές μετά τη συνταξιοδότηση τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ιατροφαρμακευτική κάλυψη είναι ακριβή, όμως οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι δεν μπορούν όλοι να την υποστηρίξουν οικονομικά. Βέβαια, την ίδια ώρα σπαταλούν χρήματα σε... χίλιες μορφές διασκέδασης, που στο τέλος τους κοστίζει τα ίδια χρήματα.

Η ιατροφαρμακευτική κάλυψη είναι μεν ακριβή, αλλά είναι επίσης και απαραίτηση, οπότε θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα, γράφει χαρακτηριστικά το Market Watch.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:47

Χρυσοχοΐδης: Σε λίγες ημέρες τίθενται σε λειτουργία 300 κάμερες για τις παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη

11:44

Αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων με τα παγωμένα κεφάλαια του Ιράν ζητά ο Τραμπ

11:28

ΕΚΠΑ: Κατακτά την 61η θέση στην Ευρώπη και την 1η στα Ελληνικά και Κυπριακά Πανεπιστήμια

11:20

Η Uni Systems αποκτά τέσσερις νέες σημαντικές διακρίσεις της Microsoft

11:20

Κατοχύρωση κερδών στη Λεωφόρο Αθηνών

11:18

H Πειραιώς Best in Business Transformation στα Project Management Awards 2026

11:14

Σε τι οφείλεται η στεγαστική κρίση στην Ελλάδα - 5 δέσμες μέτρων από ΓΠΚΒ

11:12

Επένδυση του Halcyon Equity Partners στην Mailo’s ΑΕ

11:10

Όμιλος TITAN: Χρυσό Μετάλλιο στην αξιολόγηση βιώσιμης ανάπτυξης EcoVadis 2026

11:10

ΑΑΔΕ: Εντόπισε κατασκευαστική με τζίρο… 3 ευρώ - Μαύρο χρήμα άνω των 3 εκατ. μαζί με μεσιτικό γραφείο

11:06

Καύσωνας στη Γαλλία: 20 νεκροί από πνιγμό, διακοπή λειτουργίας πυρηνικού σταθμού

11:05

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι του Ν. Χαρδαλιά

10:53

Μανουσάκης: Αλλάζει πίστα ο ΑΔΜΗΕ μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

10:51

Δίκη για τα Τέμπη: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για τηλεοπτική κάλυψη και εμφάνιση των κατηγορουμένων

10:47

Σε δημόσια διαβούλευση το εθνικό πλαίσιο εφαρμογής του AI Act

10:47

Alpha Bank: Συμβουλευτική Τραπεζική σε περισσότερες από 220 ΜμΕ σε Πάτρα, Ζάκυνθο, Κω και Ρέθυμνο

10:41

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα άρσης ασυλίας του Δ. Αβραμόπουλου

10:35

Ευρωαγορές: Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές τεχνολογίας

10:34

Cenergy: Σε θεσμικούς επενδυτές το 3% του μετοχικού κεφαλαίου

10:30

Metlen: Πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών 600 εκατ. ευρώ

10:16

O Τραμπ συγχαίρει τον «νέο πρόεδρο» της Κολομβίας: «Μπράβο, Τίγρη!»

10:04

Αναθεώρηση Συντάγματος: Οι προτάσεις της ΝΔ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δημοψηφίσματα και διάλυση της Βουλής

10:03

Ο Ρούμπιο σε ρόλο «πυροσβέστη» για τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

09:55

Νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια του ν. Κατσέλη - Αναδρομική εφαρμογή και κόστος σε Ηρακλή

09:53

Politico: Ο Άντι Μπέρναμ θα κληρονομήσει ένα βασίλειο διχασμένο από το Brexit

09:44

Λειψοί: Οι Times «ανακαλύπτουν» το ελληνικό νησί των μύθων και των τιρκουάζ νερών

09:26

Παπαθανάσης: 63,8 εκατ. ευρώ για τις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στην Πελοπόννησο

09:20

Νέες αιχμές Τραμπ για Ιταλία και Στάρμερ

09:06

Δίκη για τα Τέμπη: Στο επίκεντρο τα αιτήματα για τηλεοπτική κάλυψη και εμφάνιση κατηγορουμένων

09:01

ΟΗΕ: Σε κίνδυνο ο αγώνας εναντίον του AIDS λόγω των παγκόσμιων περικοπών χρηματοδότησης


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider