Ειδήσεις | Διεθνή
10-06-2019 | 13:02

Οι 5 μύθοι που δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι Αμερικανοί

Μοιράσου το
Οι 5 μύθοι που δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι Αμερικανοί

Από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι τους μισθούς των πολιτικών, δεν ξέρουν όλοι οι Αμερικανοί τι πραγματικά ισχύει.

Η καθιέρωση μιας φήμης, ενός μύθου, μιας στρεβλωμένης αλήθειας, ειδικά όσον αφορά στα όσα μας επηρεάζουν με αρνητικό τρόπο είναι σύνηθες φαινόμενο.

Σίγουρα, αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, όμως το Market Watch εντόπισε τους 5 μύθους που -σχεδόν – όλοι οι Αμερικανοί πιστεύουν, όμως κανένας τους δεν έχει δίκιο γιατί δεν ισχύουν!

Δείτε ποιοι είναι οι 5 μύθοι και τι ισχύει στην πραγματικότητα:

 

 

Εκτός από τους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας για μεγάλο χρονικό διάστημα, όλοι οι άλλοι μπορούν να αποταμιεύσουν, είτε αυτό είναι ένα μικρό, είτε είναι ένα μεγάλο ποσό.

Το πρώτο βήμα είναι να δεις ρεαλιστικά που ξοδεύεις τα χρήματα σου και να περιορίσεις τα έξοδα.

«Το μυστικό είναι να 'πληρώνεις' την αποταμίευση σου πρώτα και μετά όλα τα άλλα» σύμφωνα με το δημοσίευμα του Market Watch.

Για να λάβει τη βουλευτική σύνταξη ένας εκλεγμένος πολιτικός θα πρέπει να έχει τελέσει 5 χρόνια υπηρεσίας στο Κογκρέσο, το οποίο σημαίνει πως ένα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα πρέπει να έχει εκλεγεί δύο φορές.

Επίσης, η βουλευτική σύνταξη δεν είναι το ίδιο ποσό με το μισθό. Παράλληλα, ένας βουλευτής δεν σταματά να πληρώνει τις εισφορές που του αναλογούν κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, οπότε συνεισφέρει κανονικά στη σύνταξη που θα πάρει, όπως θα έκανε ακόμα και αν δεν είχε εκλεγεί.

Υπάρχει μια παρανόηση ότι το Κονγκρέσο ή ο Αμερικανός πρόεδρος επηρεάζουν, με κάποιον τρόπο, το ποσό που θα λάβει ένας συνταξιούχος. Όμως, στην πραγματικότητα, αυτό το ποσό καθορίζεται από την ετήσια απόδοση ενός συγκεκριμένου μέτρου για τον πληθωρισμό, το οποίο λέγεται CPI-W.

Δεν περνάει από «ψηφοφορία» στο αμερικανικό κοινοβούλιο.

Δεν είναι εφικτό να κοστολογήσεις την αξία ενός καλού δασκάλου και τα οφέλη που φέρνει στην κοινότητα και σε κάθε παιδί. Όμως, σε πρακτικό επίπεδο δεν είναι κακοπληρωμένοι.

Μπορεί ο μισθός τους να μην είναι ο υψηλότερος, όμως πρέπει να συνυπολογίσει κανείς όλο το «πακέτο», το οποίο περιλαμβάνει ολόκληρους μήνες διακοπών, επιδόματα, δωρεάν παροχές και παροχές μετά τη συνταξιοδότηση τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ιατροφαρμακευτική κάλυψη είναι ακριβή, όμως οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι δεν μπορούν όλοι να την υποστηρίξουν οικονομικά. Βέβαια, την ίδια ώρα σπαταλούν χρήματα σε... χίλιες μορφές διασκέδασης, που στο τέλος τους κοστίζει τα ίδια χρήματα.

Η ιατροφαρμακευτική κάλυψη είναι μεν ακριβή, αλλά είναι επίσης και απαραίτηση, οπότε θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα, γράφει χαρακτηριστικά το Market Watch.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.