Οι 5 μύθοι που δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι Αμερικανοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 μύθοι που δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι Αμερικανοί
Από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι τους μισθούς των πολιτικών, δεν ξέρουν όλοι οι Αμερικανοί τι πραγματικά ισχύει.

Η καθιέρωση μιας φήμης, ενός μύθου, μιας στρεβλωμένης αλήθειας, ειδικά όσον αφορά στα όσα μας επηρεάζουν με αρνητικό τρόπο είναι σύνηθες φαινόμενο.

Σίγουρα, αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, όμως το Market Watch εντόπισε τους 5 μύθους που -σχεδόν – όλοι οι Αμερικανοί πιστεύουν, όμως κανένας τους δεν έχει δίκιο γιατί δεν ισχύουν!

Δείτε ποιοι είναι οι 5 μύθοι και τι ισχύει στην πραγματικότητα:

Εκτός από τους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας για μεγάλο χρονικό διάστημα, όλοι οι άλλοι μπορούν να αποταμιεύσουν, είτε αυτό είναι ένα μικρό, είτε είναι ένα μεγάλο ποσό.

Το πρώτο βήμα είναι να δεις ρεαλιστικά που ξοδεύεις τα χρήματα σου και να περιορίσεις τα έξοδα.

«Το μυστικό είναι να 'πληρώνεις' την αποταμίευση σου πρώτα και μετά όλα τα άλλα» σύμφωνα με το δημοσίευμα του Market Watch.

Για να λάβει τη βουλευτική σύνταξη ένας εκλεγμένος πολιτικός θα πρέπει να έχει τελέσει 5 χρόνια υπηρεσίας στο Κογκρέσο, το οποίο σημαίνει πως ένα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα πρέπει να έχει εκλεγεί δύο φορές.

Επίσης, η βουλευτική σύνταξη δεν είναι το ίδιο ποσό με το μισθό. Παράλληλα, ένας βουλευτής δεν σταματά να πληρώνει τις εισφορές που του αναλογούν κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, οπότε συνεισφέρει κανονικά στη σύνταξη που θα πάρει, όπως θα έκανε ακόμα και αν δεν είχε εκλεγεί.

Υπάρχει μια παρανόηση ότι το Κονγκρέσο ή ο Αμερικανός πρόεδρος επηρεάζουν, με κάποιον τρόπο, το ποσό που θα λάβει ένας συνταξιούχος. Όμως, στην πραγματικότητα, αυτό το ποσό καθορίζεται από την ετήσια απόδοση ενός συγκεκριμένου μέτρου για τον πληθωρισμό, το οποίο λέγεται CPI-W.

Δεν περνάει από «ψηφοφορία» στο αμερικανικό κοινοβούλιο.

Δεν είναι εφικτό να κοστολογήσεις την αξία ενός καλού δασκάλου και τα οφέλη που φέρνει στην κοινότητα και σε κάθε παιδί. Όμως, σε πρακτικό επίπεδο δεν είναι κακοπληρωμένοι.

Μπορεί ο μισθός τους να μην είναι ο υψηλότερος, όμως πρέπει να συνυπολογίσει κανείς όλο το «πακέτο», το οποίο περιλαμβάνει ολόκληρους μήνες διακοπών, επιδόματα, δωρεάν παροχές και παροχές μετά τη συνταξιοδότηση τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ιατροφαρμακευτική κάλυψη είναι ακριβή, όμως οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι δεν μπορούν όλοι να την υποστηρίξουν οικονομικά. Βέβαια, την ίδια ώρα σπαταλούν χρήματα σε... χίλιες μορφές διασκέδασης, που στο τέλος τους κοστίζει τα ίδια χρήματα.

Η ιατροφαρμακευτική κάλυψη είναι μεν ακριβή, αλλά είναι επίσης και απαραίτηση, οπότε θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα, γράφει χαρακτηριστικά το Market Watch.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Δένδιας: Συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του τη Δευτέρα

23:36

Σαουδική Αραβία: 14 νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου της Aramco

23:15

Συνελήφθη 32χρονη στο «Ελ. Βενιζέλος» με περισσότερα από 18,5 κιλά κάνναβης στις αποσκευές της

22:46

Ιωάννινα: Σύλληψη καταζητούμενου Βρετανού με ευρωπαϊκό ένταλμα

22:18

Ιράκ: Συλλήψεις πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διαφθοράς

21:47

Χανιά: Συλλήψεις δύο αλλοδαπών για ναρκωτικά και όπλα

21:18

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 51χρονης για ληστεία σε βάρος 93χρονου στην Τούμπα

21:00

Πυροσβεστική: 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

20:34

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου

20:31

Καλαφάτης: Σε εφαρμογή η στρατηγική μας για τη δημιουργία 13 Περιφερειακών Hubs Καινοτομίας με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες

20:09

Στην Κάσο και την Κάρπαθο ο Ν. Ανδρουλάκης τη Δευτέρα και την Τρίτη

20:00

Πώς προχωρά το ψηφιακό ευρώ

19:52

ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Εντολή καταβολής 617,4 εκατ. ευρώ σε 1.142.948 δικαιούχους για αγροτικές ενισχύσεις Ιουνίου 2026

19:47

Πούτιν: Υπόσχεται να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ρωσίας απέναντι στα πλήγματα της Ουκρανίας

19:43

Από ηλεκτρικό πατίνι προκλήθηκε η πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας

19:37

Νεκρός 75χρονος λουόμενος στη Χαλκιδική

19:25

ΗΠΑ: Προπαρασκευαστικές κινήσεις στο Κογκρέσο για μπλόκο στην επιστροφή της Τουρκίας στα F-35

19:17

Αποχώρησε η Θ. Τζάκρη από τους Δημοκράτες του Στ. Κασσελάκη

19:08

Πυρκαγιά σε διώροφο στην Καλλιθέα - Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

18:57

Πολωνία: Νέο ρεκόρ ζέστης με 40,5°C

18:35

Αυστραλία: Συμφωνία της Firmus Technologies με την Nvidia για την επέκταση πρόσβασης στην ΤΝ

18:20

Τσουκαλάς: 10 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος

18:13

Σουηδία: Κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο σε ένα πάρκο αναψυχής, αρκετοί τραυματίες

17:50

ΠΟΥ: Περισσότεροι από 1300 θάνατοι αποδίδονται στον καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη

17:34

Πυρκαγιά σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα

17:24

Συνελήφθη 76χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στο Αμόνι Κορινθίας

17:17

Οι ΗΠΑ επεκτείνουν την απαγόρευση εισαγωγών κινεζικού τεχνολογικού εξοπλισμού

17:00

Τα τρία σενάρια της UBS για τις αγορές

16:43

Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Σταμάτα Αττικής

16:22

Αυστρία: Να φέρουμε την Anthropic στην Ευρωπαϊκή Ένωση


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider