Ειδήσεις | Διεθνή
12-05-2019 | 19:32

Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αμερικανική βιομηχανία κάνναβης

Μοιράσου το
Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αμερικανική βιομηχανία κάνναβης

Τη δική της περίοπτη θέση στην αμερικανική αγορά διεκδικεί – και μάλιστα με αξιώσεις – η βιομηχανία της κάνναβης.

Όπως αποκαλύπτει το Business Insider, το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν πως η αμερικανική βιομηχανία κάνναβης έχει πολύ μεγάλη συνεισφορά στην αμερικανική οικονομία. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα, οι θέσεις εργασίας που συνδέονται άμεσα ή και έμμεσα με την κάνναβη έχουν αυξηθεί κατά 76% (!)

Η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς έχει ήδη νομιμοποιηθεί σε 10 αμερικανικές πολιτείες, ενώ η φαρμακευτική κάνναβη έχει νομιμοποιηθεί σε 33 αμερικανικές πολιτείες.

Δείτε εδώ πέντε άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για την αμερικανική βιομηχανία κάνναβης:

Το μέγεθος της βιομηχανίας κάνναβης στις ΗΠΑ πολύ σύντομα θα ξεπεράσει σε αξία το ΑΕΠ εννέα αμερικανικών πολιτειών.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, για το 2017 η συνεισφορά της βιομηχανίας κάνναβης στην αμερικανική οικονομία κινήθηκε μεταξύ των 20 και 23 δισ. δολαρίων, ενώ μέχρι το 2022 δεν αποκλείεται να φτάσει ως και τα 77 δισ. δολάρια.

Η βιομηχανία της κάνναβης απασχολεί κατά πέντε φορές περισσότερους Αμερικανούς από ότι η βιομηχανία του άνθρακα.

Η αμερικανική βιομηχανία κάνναβης απασχολεί σήμερα τουλάχιστον 250.000 εργαζόμενους.

Ο μέσος μισθός στη βιομηχανία κάνναβης είναι κατά 10% υψηλότερος από τον μέσο μισθό των Αμερικανών.

Το 2018, ο μέσος μισθός στη βιομηχανία κάνναβης διαμορφώθηκε πέριξ των 58.511 δολαρίων, έναντι των 52.863 δολαρίων που έλαβε ο μέσος Αμερικανός εργαζόμενος την ίδια χρονιά.

 Οι συλλήψεις Αμερικανών από τις αστυνομικές αρχές λόγω κάνναβης κόστισαν στο κράτος 3,6 δισ. δολάρια την τελευταία δεκαετία.

Από το 2001 μέχρι και το 2010, σημειώθηκαν περισσότερες από 8 εκατομμύρια συλλήψεις που συνδέονται με την κάνναβη. Για να τεθεί σε ισχύ η επιλεκτική νομιμοποίησή της, το αμερικανικό κράτος ξόδεψε περί τα 3,6 δισ. δολάρια.

Η αξία της αμερικανικής βιομηχανίας κάνναβης έχει φτάσει τα 52 δισ. δολάρια, ωστόσο το 87% των πωλήσεών της πραγματοποιείται στη μαύρη αγορά.

Η αξία της αμερικανικής βιομηχανίας κάνναβης διαμορφωνόταν στα 52 δισ. δολάρια το 2016, σύμφωνα με σχετική έρευνα της ArcviewMarket Research. Από αυτά τα 52 δισ. δολάρια, ποσό ύψους 46 δισ. δολαρίων περίπου προήλθε από τις κινήσεις στη μαύρη αγορά. Αυτό σημαίνει πως το 87% των πωλήσεων κάνναβης το 2016 ήταν παράνομο!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.