Διεθνή
01-05-2019 | 10:12

Πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια αποικία στον Άρη (pics & vids) 

Μοιράσου το
Πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια αποικία στον Άρη (pics & vids) 

Καθώς η δημιουργία αποικιών στη Σελήνη ή στον Άρη έρχεται όλο και πιο κοντά, η NASA αναζητεί τα καλύτερα σχέδια κτηρίων που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μέσω 3D εκτυπωτών για τον σκοπό αυτό. 

Η υπηρεσία έχει ξεκινήσει ένα διαγωνισμό από το 2015 αναζητώντας κτήρια τα οποία θα μπορούσαν να κατασκευαστούν αυτόνομη με υλικά που ήδη υπάρχουν στους πλανήτες. Οι τρεις ομάδες που πέρασαν στον τελικό θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους διεκδικώντας το χρηματικό έπαθλο των 800.000 δολαρίων. 

Δείτε παρακάτω τις τρεις προτάσεις: 
 

Η τρίτη και τελευταία ομάδα Mars Incubator, δημιούργησε ένα χτίσμα που ενώνει τέσσερις διαφορετικές ζώνες με γέφυρες. 

Η μια απ’ αυτές τις ζώνες αξιοποιείται για την προετοιμασία όσων θα βγαίνουν έξω στον Άρη. Οι υπόλοιπες ζώνες – τμήματα αξιοποιούνται για να κοιμούνται τα μέλη της αποστολής καθώς και για την στέγαση εργαστηρίων. 

Δείτε στο βίντεο πως θα μπορούσε να μοιάζει αυτό το κτίσμα: 

Το κτήριο που σχεδιάζει η εταιρεία Zopherus μπορεί να εκτυπωθεί από ένα rover. Το ρομπότ μπορεί να φτιάξει μπετόν από τα υλικά που βρίσκονται στον Άρη. 

Στόχος είναι να κατασκευαστεί ένα χτίσμα που δεν θα σπάσει από τις βίαιες μεταβολές της θερμοκρασίας που παρατηρούνται στον Άρη και περιλαμβάνει και προστασία από τη ραδιενέργεια. 

Το κυρίως μέρος του σπιτιού μπορεί να συνδεθεί και με άλλα τμήματα, όπως εργαστήριο και χώρους αναψυχής. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την πρόταση: 

Η εταιρεία SEArch+/Apis Cor κέρδισε την πρώτη θέση στους ημιτελικούς του διαγωνισμού της NASA που ζητούσε από τις εταιρείες να παρουσιάσουν τα σχέδια τους. 

Η ομάδα έχει δηλώσει πως το σχέδιο της χρησιμοποιεί «υλικά από τον Άρη για τη δημιουργία πρωτοποριακών και ανθεκτικών κατοικιών που θα μπορούν να υποστηρίζουν αποστολές ανθρώπων στο πλανήτη». 

Είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει τους ανθρώπους από τη ραδιενέργεια. Αξιοποιεί το φυσικό φως και περιλαμβάνει δωμάτια και εργαστήρια και μια κουζίνα. Ακόμη το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός υδραγωγείου με φυτά τα οποία λειτουργούν ως φίλτρα για τη παροχή πόσιμου νερού. 

Το παρακάτω βίντεο δείχνει το πως θα μπορούσε να κατασκευαστεί αυτό το κτήριο: 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.