Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες στη λίστα του Forbes

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες στη λίστα του Forbes

Χωρίς μεγάλες αλλαγές σε ότι αφορά την ελληνική παρουσία, δημοσιεύθηκε η λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Ανάμεσα στους 2.153 δισεκατομμυριούχους ανά τον κόσμο βρίσκονται και τέσσερις Έλληνες που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Ο πλουσιότερος Έλληνας βρίσκεται στη θέση 804 της λίστας του Forbes και είναι ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων.  Ο Φίλιππος Νιάρχος, είναι ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου.  Κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Η συλλογή αγοράστηκε το 1957 έναντι 3 εκατ. δολαρίων από τον ηθοποιό Edward G. Robinson και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά έργα τέχνης του πλανήτη. Λέγεται ότι κατέχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh, στην οποία περιλαμβάνεται και η περίφημη αυτοπροσωπογραφία του μεγάλου ζωγράφου με κομμένο το αυτί. Ένα ακόμη εικονικό έργο του συλλέκτη είναι το Yo Picasso. Στην συλλογή έχουν προστεθεί έργο από νεώτερους καλλιτέχνες όπως ο Andy Warhol και ο Maurizio Cattelan. 

Στη θέση 838 της λίστας βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία 2,7 δισ. δολ. Ο Σπύρος Λάτσης διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας του που δραστηριοποιείται στον τραπεζικό τομέα και τη ναυτιλία μετά το θάνατο του πατέρα του Γιάννη Λάτση το 2003, αναφέρει το Forbes. Η οικογένεια συνεχίζει να ασχολείται με τη ναυτιλία μέσω της Latsco Shipping, ενώ έχει επίσης επενδύσεις στον τραπεζικό κλάδο, στην αγορά ακινήτων και στο πετρέλαιο. Ειδικότερα, η οικογένεια κατέχει μερίδια στα Ελληνικά Πετρέλαια και στην Lamda Development. Κατέχουν επίσης ποσοστό στην EFG International, έναν τραπεζικό όμιλο με έδρα την Ζυρίχη.

Στη θέση 1116 της λίστας βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,1 δισ. δολάρια, Με έντονη και πολυετή δραστηριότητα στον κλάδο των μετάλλων και εμπορευμάτων, ο Αριστοτέλης Μυτακίδης, γνωστός ως Telis, παραιτήθηκε από την θέση του διευθυντή της μονάδας χαλκού της Glencore στα τέλη του 2018. Σύμφωνα με το Forbes η καναδικές Αρχές επέβαλλαν πρόστιμο και απαγόρευσαν στον Μυστακίδη να παραμείνει ως διευθυντής λόγω εταιρικών παραβιάσεων. Ο Μυστακίδης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα εμπορεύματα στην Cargill και στη συνέχεια στη Marc Rich & Co. το 1993. Αργότερα, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Glencore. Έγινε ο δισεκατομμυριούχος το 2011, όταν η Glencore μπήκε στο χρηματιστήριο και σήμερα κατέχει πάνω από το 3% της εταιρείας.

Στη θέση 1349 της λίστας βρίσκεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια, χάρη στις δραστηριότητές του στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Η οικογένεια του συνιδρυτή της Motor Oil Hellas έχει επίσης επενδύσεις στη ναυτιλία, τον χρηματοοικονομικό τομέα αλλά και σε ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως αναφέρει το Forbes.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:50

Τα «γεράκια» της Fed ζητούν αύξηση επιτοκίων ελέω πληθωρισμού

15:42

Δικαίωση ΟΛΘ για λιμένα Βόλου

15:40

Αποφεύγουν την Wall Street και τις IPO οι εταιρείες - Οι λόγοι που μένουν εκτός

15:39

4 παραθαλάσσια χωριά - όνειρο στα νησιά του Ιονίου

15:32

Τελωνεία: Τι εντόπισαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2026

15:26

ΕΟΔΥ: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον λαγοκέφαλο - Οι κίνδυνοι από δηλητηρίαση και δαγκώματα

15:19

«Κόπηκε» στις τελικές δοκιμές η ένεση Ziltivekimab - Πτώση για τη μετοχή της Novo Nordisk

15:17

Πυρκαγιές σε Τουρκία: Υπό έλεγχο οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε Φετιγιέ και Αττάλεια

15:10

ΕΚΤ: Ανθεκτικές οι τράπεζες της Ευρωζώνης στα stress test για γεωπολιτικούς κινδύνους

14:59

Νερά Κρήτης ΘΕΡΙΣΟ: Προσφορά νερού για τις ανάγκες των πληγεισών περιοχών του Ρεθύμνου

14:47

Λάιεν: «Απαράδεκτες οι εικόνες στη Θέουτα» - Η ΕΕ σε επαφή με το Μαρόκο για επίλυση

14:42

Eurobank για Προϋπολογισμό: Υπεραπόδοση εσόδων το πρώτο εξάμηνο, δημοσιονομικό περιθώριο ασφαλείας για το έτος

14:35

Σε ισχύ έως τις 19:00 το απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο λόγω θυελλωδών ανέμων

14:12

Πυρκαγιές: Ποιες περιοχές θα είναι αύριο σε κόκκινο και πορτοκαλί συναγερμό

14:07

Εκτόξευση κερδών για Chevron και ExxonMobil: +400% και +200% το β΄ τρίμηνο

14:06

Συναγερμός στην Κεντρική Ευρώπη ενόψει νέου καύσωνα - Προειδοποιήσεις για κίνδυνο πυρκαγιών

13:57

Η Φινλανδία υποστηρίζει την πρόταση της Ιταλίας για την αναστολή της Ισπανίας από την Σένγκεν

13:53

ΔΕΔΔΗΕ: Μόλις το 1% των πυρκαγιών αποδίδεται στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

13:42

Πύρινα μέτωπα: Καίγονται σπίτια σε Αργολίδα και Βοιωτία - Απεγκλωβισμοί με βάρκες

13:38

ΤτΕ: Σχεδόν αμετάβλητα τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων τον Ιούνιο

13:32

Όμιλος ALTEX: Ισχυρή ανάπτυξη και υψηλές οικονομικές επιδόσεις το 2025

13:21

Ισπανία: Σχεδόν 60.000 μετανάστες εισήλθαν στον θύλακα της Θέουτα - Τουλάχιστον 34 νεκροί

13:21

ELICA: Διαγωνισμός για τη Μελέτη Έρευνας Βυθού για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου

13:15

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τα πρόστιμα σε παραβάσεις που αφορούν τους ΦΗΜ

13:13

Ψάλτης (Alpha Bank): Στο 87% του στόχου για τα νέα δάνεια - Προμέρισμα 124 εκατ. ευρώ

13:10

ΥΠΑΑΤ: Πληρωμές χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα σε 24.000 νέους αγρότες

13:10

Ορμούζ: Ιρανικά πλήγματα σε δύο τάνκερ που διέσχιζαν τα Στενά με αμερικανική συνοδεία

13:10

Λιανεμπόριο: Διπλή άνοδος σε τζίρο και όγκο τον Μάιο

13:06

Η Anthropic αποκάλυψε ότι μοντέλα της AI απέκτησαν «μη αδειοδοτημένη πρόσβαση» στα συστήματα τριών οργανισμών

13:02

Ψηφίστηκε το ν/σ για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ - Παπασταύρου: Προχωράμε σε μία ολοκληρωμένη εθνική πολιτική για το νερό


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider