Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες στη λίστα του Forbes

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες στη λίστα του Forbes

Χωρίς μεγάλες αλλαγές σε ότι αφορά την ελληνική παρουσία, δημοσιεύθηκε η λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Ανάμεσα στους 2.153 δισεκατομμυριούχους ανά τον κόσμο βρίσκονται και τέσσερις Έλληνες που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Ο πλουσιότερος Έλληνας βρίσκεται στη θέση 804 της λίστας του Forbes και είναι ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων.  Ο Φίλιππος Νιάρχος, είναι ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου.  Κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Η συλλογή αγοράστηκε το 1957 έναντι 3 εκατ. δολαρίων από τον ηθοποιό Edward G. Robinson και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά έργα τέχνης του πλανήτη. Λέγεται ότι κατέχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh, στην οποία περιλαμβάνεται και η περίφημη αυτοπροσωπογραφία του μεγάλου ζωγράφου με κομμένο το αυτί. Ένα ακόμη εικονικό έργο του συλλέκτη είναι το Yo Picasso. Στην συλλογή έχουν προστεθεί έργο από νεώτερους καλλιτέχνες όπως ο Andy Warhol και ο Maurizio Cattelan. 

Στη θέση 838 της λίστας βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία 2,7 δισ. δολ. Ο Σπύρος Λάτσης διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας του που δραστηριοποιείται στον τραπεζικό τομέα και τη ναυτιλία μετά το θάνατο του πατέρα του Γιάννη Λάτση το 2003, αναφέρει το Forbes. Η οικογένεια συνεχίζει να ασχολείται με τη ναυτιλία μέσω της Latsco Shipping, ενώ έχει επίσης επενδύσεις στον τραπεζικό κλάδο, στην αγορά ακινήτων και στο πετρέλαιο. Ειδικότερα, η οικογένεια κατέχει μερίδια στα Ελληνικά Πετρέλαια και στην Lamda Development. Κατέχουν επίσης ποσοστό στην EFG International, έναν τραπεζικό όμιλο με έδρα την Ζυρίχη.

Στη θέση 1116 της λίστας βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,1 δισ. δολάρια, Με έντονη και πολυετή δραστηριότητα στον κλάδο των μετάλλων και εμπορευμάτων, ο Αριστοτέλης Μυτακίδης, γνωστός ως Telis, παραιτήθηκε από την θέση του διευθυντή της μονάδας χαλκού της Glencore στα τέλη του 2018. Σύμφωνα με το Forbes η καναδικές Αρχές επέβαλλαν πρόστιμο και απαγόρευσαν στον Μυστακίδη να παραμείνει ως διευθυντής λόγω εταιρικών παραβιάσεων. Ο Μυστακίδης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα εμπορεύματα στην Cargill και στη συνέχεια στη Marc Rich & Co. το 1993. Αργότερα, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Glencore. Έγινε ο δισεκατομμυριούχος το 2011, όταν η Glencore μπήκε στο χρηματιστήριο και σήμερα κατέχει πάνω από το 3% της εταιρείας.

Στη θέση 1349 της λίστας βρίσκεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια, χάρη στις δραστηριότητές του στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Η οικογένεια του συνιδρυτή της Motor Oil Hellas έχει επίσης επενδύσεις στη ναυτιλία, τον χρηματοοικονομικό τομέα αλλά και σε ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως αναφέρει το Forbes.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Ουκρανία: Ο επικεφαλής του Ukroboronprom υπέβαλε παραίτηση μετά από έκρηξη σε αποθήκη

23:39

Γαλλία: Έξι συλλήψεις για τη φωτιά στο Φοντενεμπλό

23:26

ΠΟΥ: Η επιδημία Έμπολα στο Κονγκό ίσως ξεπερνά έως και 4 φορές τις επίσημες εκτιμήσεις

23:13

Κέρδη στη Wall Street με «πάσα» από ΔΤΚ και τσιπ: Επί τάπητος οι τράπεζες - «Μαύρη Τρίτη» για IBM

23:02

ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για ιρανικές πτήσεις στην Υεμένη - Τι ζητεί η Ελλάδα

22:51

Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών από ΗΠΑ - Νέες αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις

22:36

Βενεζουέλα: Στους 4.734 οι νεκροί από τους σεισμούς - Σχεδόν 17.000 οι τραυματίες

22:22

IPO σχεδιάζει και η DeepSeek

22:10

Κλήρωση Τζόκερ 14/07/2026: Οι αριθμοί που κερδίζουν το 1 εκατ. ευρώ

21:56

Bloomberg: Σε προχωρημένες συζητήσεις για εξαγoρά της Delivery Herο η Uber

21:42

Λαμία: Υπό έλεγχο και σε φάση εκτόνωσης τα κρούσματα σαλμονέλωσης

21:28

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 40 εκατ. ευρώ

21:14

Βρετανία και ΕΕ υπέγραψαν επίσημα συνθήκη για το Γιβραλτάρ

21:00

Κίνα: Οι ΗΠΑ οδήγησαν τη Μέση Ανατολή «σε έναν επικίνδυνο γκρεμό»

20:49

Ισπανία: Καταδικάστηκε ο αδελφός του Πέδρο Σάντσεθ - Αποκλεισμός από δημόσια αξιώματα για 9 έτη

20:36

Ο Τραμπ ζήτησε από Νετανιάχου να αποσύρει τον ισραηλινό στρατό από Λίβανο και Συρία

20:23

Συνολικά 45 πυρκαγιές σε 24 ώρες - SOS στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου

20:11

Rebound 1,5% για χρυσό με ώθηση από τον αμερικανικό πληθωρισμό

20:00

Η παγίδα πίσω από την έμπνευση του Τραμπ για «διόδια» στο Ορμούζ

19:52

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας που προκάλεσε πόλεμο και τον θάνατο 3.000 ανθρώπων

19:46

Αποζημίωση 5,6 εκατ. δολαρίων στη συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ από Τραμπ

19:31

Μ. Ανατολή: Εκρήξεις στα νησιά Κεσμ και Κις στο Ιράν, αναφορές για πλήγματα στο Κουβέιτ

19:23

ΣΥΡΙΖΑ: Παρελθόν από την ΚΟ και ο βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός - Η τρίτη αποχώρηση σε μία ημέρα

19:20

Συγκρατημένα κέρδη στις ευρωαγορές

19:17

Η Seanergy Maritime αντλεί 100 εκατ. ευρώ μέσω εταιρικού ομολόγου στη Euronext Athens

19:15

Εμπρησμός Marfin: Στην φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι - Εκδίδεται στην Ελλάδα η 46χρονη

19:07

Μπαμπ ελ Μαντέμπ: Το Ιράν μετατρέπει σε «όπλο» το στενό που ελέγχει την είσοδο στην Ερυθρά

18:59

Κούβα: Τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών στο νησί

18:53

Νέα σημαντική διεθνής διάκριση για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από την Air Transport Research Society

18:48

Σε υψηλό 1 μήνα το πετρέλαιο: Ανθεκτικά τα κέρδη παρά την αναδίπλωση Τραμπ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider