Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες στη λίστα του Forbes

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες στη λίστα του Forbes

Χωρίς μεγάλες αλλαγές σε ότι αφορά την ελληνική παρουσία, δημοσιεύθηκε η λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Ανάμεσα στους 2.153 δισεκατομμυριούχους ανά τον κόσμο βρίσκονται και τέσσερις Έλληνες που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Ο πλουσιότερος Έλληνας βρίσκεται στη θέση 804 της λίστας του Forbes και είναι ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων.  Ο Φίλιππος Νιάρχος, είναι ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου.  Κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Η συλλογή αγοράστηκε το 1957 έναντι 3 εκατ. δολαρίων από τον ηθοποιό Edward G. Robinson και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά έργα τέχνης του πλανήτη. Λέγεται ότι κατέχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh, στην οποία περιλαμβάνεται και η περίφημη αυτοπροσωπογραφία του μεγάλου ζωγράφου με κομμένο το αυτί. Ένα ακόμη εικονικό έργο του συλλέκτη είναι το Yo Picasso. Στην συλλογή έχουν προστεθεί έργο από νεώτερους καλλιτέχνες όπως ο Andy Warhol και ο Maurizio Cattelan. 

Στη θέση 838 της λίστας βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία 2,7 δισ. δολ. Ο Σπύρος Λάτσης διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας του που δραστηριοποιείται στον τραπεζικό τομέα και τη ναυτιλία μετά το θάνατο του πατέρα του Γιάννη Λάτση το 2003, αναφέρει το Forbes. Η οικογένεια συνεχίζει να ασχολείται με τη ναυτιλία μέσω της Latsco Shipping, ενώ έχει επίσης επενδύσεις στον τραπεζικό κλάδο, στην αγορά ακινήτων και στο πετρέλαιο. Ειδικότερα, η οικογένεια κατέχει μερίδια στα Ελληνικά Πετρέλαια και στην Lamda Development. Κατέχουν επίσης ποσοστό στην EFG International, έναν τραπεζικό όμιλο με έδρα την Ζυρίχη.

Στη θέση 1116 της λίστας βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,1 δισ. δολάρια, Με έντονη και πολυετή δραστηριότητα στον κλάδο των μετάλλων και εμπορευμάτων, ο Αριστοτέλης Μυτακίδης, γνωστός ως Telis, παραιτήθηκε από την θέση του διευθυντή της μονάδας χαλκού της Glencore στα τέλη του 2018. Σύμφωνα με το Forbes η καναδικές Αρχές επέβαλλαν πρόστιμο και απαγόρευσαν στον Μυστακίδη να παραμείνει ως διευθυντής λόγω εταιρικών παραβιάσεων. Ο Μυστακίδης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα εμπορεύματα στην Cargill και στη συνέχεια στη Marc Rich & Co. το 1993. Αργότερα, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Glencore. Έγινε ο δισεκατομμυριούχος το 2011, όταν η Glencore μπήκε στο χρηματιστήριο και σήμερα κατέχει πάνω από το 3% της εταιρείας.

Στη θέση 1349 της λίστας βρίσκεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια, χάρη στις δραστηριότητές του στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Η οικογένεια του συνιδρυτή της Motor Oil Hellas έχει επίσης επενδύσεις στη ναυτιλία, τον χρηματοοικονομικό τομέα αλλά και σε ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως αναφέρει το Forbes.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Διακοπή εξωτερικής ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια για 23η φορά από την έναρξη του πολέμου

23:35

ΕΛΑΣ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία καταζητούμενου για τη δολοφονία Ζαμπούνη πριν από δύο χρόνια στον Νέο Κόσμο

23:15

Χαρακόπουλος: Η ΝΔ επιδιώκει την αυτοδυναμία

22:48

Ρέθυμνο: Στα χέρια της ΕΛΑΣ 24χρονη κατηγορούμενη για κλοπή

22:17

Ημαθία: Εξαπάτησαν ηλικιωμένες με τη μέθοδο του «λογιστή» και απέσπασαν κοσμήματα αξίας 57.800 ευρώ

21:47

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές για υπόθεση κλοπής μετασχηματιστών ύστερα από επεισοδιακή καταδίωξη

21:24

Φωκίδα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

21:18

Τασούλας: Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειες των πυροσβεστών που έφυγαν

21:17

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Πόρτο Γερμενό

20:42

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ Ρεθύμνου – Αρνήθηκε τις κατηγορίες

20:35

Θεσσαλονίκη: Κλείνει το βράδυ η Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδός λόγω των εργασιών για το Flyover

20:28

Πυροσβεστική: 59 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

20:21

Λεχαινά: Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή, Κουνουπέλι

20:10

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε αρκετά μέλη της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

19:50

ΗΠΑ: Μπλόκο του Κογκρέσου σε πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία αν δεν υπάρξει προοδος στα ανθρώπινα δικαιώματα

19:30

Wall Street: Το χρηματιστήριο που δεν επιτρέπεται να πέσει

19:24

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ συνεδριάζουν εκτάκτως την Τρίτη με θέμα τις εξελίξεις στην Θέουτα

19:09

Δίχως τέλος η μάχη με τις φλόγες σε Βοιωτία και Αττική - 112 για εκκένωση προς Μέγαρα

18:47

AtmoHub: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τον καπνό των πυρκαγιών

18:36

ΑΑΔΕ: Πρώτος επιτόπιος έλεγχος για αγροτικές επιδοτήσεις - Έλεγχος σε 195 κτηνοτρόφους στην Κρήτη

18:22

Γαλλία: Αυξημένες κατά 9% οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων

17:59

Κοντογεώργης: Τιτάνιο το έργο του πυροσβεστικού σώματος, υπάρχει συντονισμός με την αυτοδιοίκηση

17:54

Στον ανακριτή ο υπεύθυνος λειτουργίας του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ Ρεθύμνου

17:45

BYD: Αύξηση παγκόσμιων πωλήσεων EV για τρίτο διαδοχικό μήνα

17:36

ΓΓΠΠ: Σε Red Code την Κυριακή για Αττική, Βοιωτία, και Εύβοια

17:30

Πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην Καμηλόβρυση Φθιώτιδας - Μήνυμα του 112

17:00

Νέες πηγές εσόδων αναζητούν τα σούπερ μάρκετ – Οι επενδύσεις της επόμενης μέρας

16:52

SpaceX: Τι ρώτησαν οι επενδυτές τον Έλον Μασκ ενόψει των πρώτων οικονομικών αποτελεσμάτων

16:41

Ανοιχτός ο Λόφος Λυκαβηττού από σήμερα τα μεσάνυχτα

16:37

Πτολεμαϊδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εμπορίας 57 ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή και οικονομική τους εκμετάλλευση


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider