Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες στη λίστα του Forbes

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες στη λίστα του Forbes

Χωρίς μεγάλες αλλαγές σε ότι αφορά την ελληνική παρουσία, δημοσιεύθηκε η λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Ανάμεσα στους 2.153 δισεκατομμυριούχους ανά τον κόσμο βρίσκονται και τέσσερις Έλληνες που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Ο πλουσιότερος Έλληνας βρίσκεται στη θέση 804 της λίστας του Forbes και είναι ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων.  Ο Φίλιππος Νιάρχος, είναι ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου.  Κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Η συλλογή αγοράστηκε το 1957 έναντι 3 εκατ. δολαρίων από τον ηθοποιό Edward G. Robinson και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά έργα τέχνης του πλανήτη. Λέγεται ότι κατέχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh, στην οποία περιλαμβάνεται και η περίφημη αυτοπροσωπογραφία του μεγάλου ζωγράφου με κομμένο το αυτί. Ένα ακόμη εικονικό έργο του συλλέκτη είναι το Yo Picasso. Στην συλλογή έχουν προστεθεί έργο από νεώτερους καλλιτέχνες όπως ο Andy Warhol και ο Maurizio Cattelan. 

Στη θέση 838 της λίστας βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία 2,7 δισ. δολ. Ο Σπύρος Λάτσης διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας του που δραστηριοποιείται στον τραπεζικό τομέα και τη ναυτιλία μετά το θάνατο του πατέρα του Γιάννη Λάτση το 2003, αναφέρει το Forbes. Η οικογένεια συνεχίζει να ασχολείται με τη ναυτιλία μέσω της Latsco Shipping, ενώ έχει επίσης επενδύσεις στον τραπεζικό κλάδο, στην αγορά ακινήτων και στο πετρέλαιο. Ειδικότερα, η οικογένεια κατέχει μερίδια στα Ελληνικά Πετρέλαια και στην Lamda Development. Κατέχουν επίσης ποσοστό στην EFG International, έναν τραπεζικό όμιλο με έδρα την Ζυρίχη.

Στη θέση 1116 της λίστας βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,1 δισ. δολάρια, Με έντονη και πολυετή δραστηριότητα στον κλάδο των μετάλλων και εμπορευμάτων, ο Αριστοτέλης Μυτακίδης, γνωστός ως Telis, παραιτήθηκε από την θέση του διευθυντή της μονάδας χαλκού της Glencore στα τέλη του 2018. Σύμφωνα με το Forbes η καναδικές Αρχές επέβαλλαν πρόστιμο και απαγόρευσαν στον Μυστακίδη να παραμείνει ως διευθυντής λόγω εταιρικών παραβιάσεων. Ο Μυστακίδης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα εμπορεύματα στην Cargill και στη συνέχεια στη Marc Rich & Co. το 1993. Αργότερα, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Glencore. Έγινε ο δισεκατομμυριούχος το 2011, όταν η Glencore μπήκε στο χρηματιστήριο και σήμερα κατέχει πάνω από το 3% της εταιρείας.

Στη θέση 1349 της λίστας βρίσκεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια, χάρη στις δραστηριότητές του στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Η οικογένεια του συνιδρυτή της Motor Oil Hellas έχει επίσης επενδύσεις στη ναυτιλία, τον χρηματοοικονομικό τομέα αλλά και σε ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως αναφέρει το Forbes.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:30

Barclays: «Βουτιά» 5% της μετοχής παρά το «άλμα» 17% στα κέρδη εξαμήνου

13:28

Η Ιταλία θα κάνει χρήση του Safe, θα ζητήσει 14,9 δισ. ευρώ

13:18

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ

13:16

Bloomberg: Φλερτάρει με την απόκτηση του 50% της InfoRLife η BC Partners - Deal 1,5 δισ. δολαρίων

13:07

Σκέρτσος: «Πράξη ευθύνης η προσθήκη δημοσιονομικού κόφτη στο Σύνταγμα»

12:48

Ισπανία: Πρόοδος στη μάχη με τις φλόγες κοντά στη Μαδρίτη - Βελτιωμένη η εικόνα στα μέτωπα

12:46

ΕΜΠ και Columbia ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επόμενη γενιά επιστημόνων-επιχειρηματιών

12:46

Επίδομα 150 ευρώ για νεογέννητα παιδιά: Ποιοι θα το λάβουν - Έως πότε οι αιτήσεις

12:40

Οικοδομική δραστηριότητα: Διψήφια αύξηση σε επιφάνεια (10,3%) και όγκο (10,6%) τον Απρίλιο

12:31

ΠΟΥ: Η ιογενής ηπατίτιδα παραμένει από τις πλέον θανατηφόρες μολυσματικές ασθένειες κοστίζοντας 1,3 εκατ. ζωές ετησίως

12:31

Κλειδί για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού οι long-haul αγορές

12:26

«Βαθαίνει» το διεθνές sell off στις μετοχές των τσιπ

12:23

Συνάντηση Ζαχαράκη με το ΔΣ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

12:21

EY-Parthenon: Πώς η Ελλάδα μπορεί να τετραπλασιάσει τα έσοδα της ναυπηγοεπισκευής

12:15

Συνεργασία του υπουργείου Υγείας με το Airbnb.org σε πέντε νησιά του Αιγαίου

12:08

Έκθεση της Experis: Οι δεξιότητες η μεγαλύτερη πρόκληση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

12:05

Total Energies - ΕΝΙ: «Πράσινο φως» για το κοίτασμα «Κρόνος» στην Κύπρο

11:57

Νετανιάχου και Ζελένσκι υποδέχεται στην Ουάσιγκτον ο Τραμπ

11:42

Κικίλιας: «Πετύχαμε να μην ανέβουν οι τιμές των ακτοπλοϊκών τα τελευταία 2 χρόνια»

11:34

Ευρωπαϊκή απλούστευση ΚΑΠ: Τι αλλάζει στην πράξη;

11:22

Η Watt Group αναλαμβάνει την αναβάθμιση και 6ετή λειτουργία του ΧΥΤ Πάρου

11:15

Ιαπωνία: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ, αναφορές για τραυματίες και ζημιές σε κατοικίες

11:14

Alpha Bank - ΕΤαΕ: Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία 40 εκατ. ευρώ για μικρές και κοινωνικές επιχειρήσεις

11:05

Προς «πράσινο 3x3» οι ευρωαγορές με «αέρα» από πετρέλαιο και πολυτέλεια

11:02

Η Eurobank αναδείχθηκε «Greece’s Best Digital Bank» στα Euromoney Awards for Excellence 2026

11:01

Τράπεζες: Δυνατό σετ αποτελεσμάτων βλέπει η Euroxx, με ώθηση από δάνεια και επιτόκια

10:55

Νέο «μπλόκο» της Περιφέρειας Αττικής σε 6,2 τόνους ακατάλληλων τροφίμων ζωικής προέλευσης

10:51

Εξάρχου: «Νέα σελίδα» για τον Όμιλο AKTOR, οι περιπέτειες τελείωσαν - Ήχησε το καμπανάκι στο Χρηματιστήριο Αθηνών

10:46

Δούκας: «Η αναστολή νέων αδειών βραχυχρόνιας μίσθωσης, στις περιοχές όπου εφαρμόζεται, αποδίδει»

10:42

Ρεκόρ εισιτηρίων στην πρεμιέρα της «Οδύσσειας» στην Ελλάδα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider