Μεσολόγγι: Μια Λιμνοθάλασσα Ανάπτυξης, Τουρισμού και Θεραπείας

Νίκος Καραπάνος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεσολόγγι: Μια Λιμνοθάλασσα Ανάπτυξης, Τουρισμού και Θεραπείας
O τουριστικός «χάρτης» της περιοχής του Μεσολογγίου αναμένεται ν’ αλλάξει.

«Αγκαλιασμένος» από τον Εύηνο και τον Αχελώο, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου διατηρεί ένα ιδιαίτερο φυσικό ανάγλυφο που χαρακτηρίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του από την φημισμένη Λιμνοθάλασσα και τον υγροβιότοπο της, δημιούργημα των δυο ποταμών.

Η πόλη του Μεσολογγίου είναι ένας από τους οικοτουριστικούς προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας. Πέρα όμως από το ιστορικό ενδιαφέρον, τις όμορφες εικόνες του λιμνοθαλασσιώτικου τοπίου και τις πολλές γαστριμαργικές επιλογές με βάση τα ψάρια που είναι το φημισμένο τοπικό προϊόν, εδώ και 3 χρόνια περίπου έχει αξιοποιήσει και ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα, τον ιαματικό τουρισμό.

Ο πηλός της Αγίας Τριάδας, με υπουργική απόφαση έχει χαρακτηρισθεί ως «Ιαματικός» προσελκύοντας έντονο ενδιαφέρον κυρίως από άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευματικών παθήσεων. Ο Δήμος Μεσολογγίου στην συγκεκριμένη παραλία έχει τοποθετήσει τον κατάλληλο αλλά και επιτρεπόμενο εξοπλισμό διευκόλυνσης πρόσβασης στα θερμά νερά της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας, απ όπου κι ανασύρεται η πολύτιμη ιαματική λάσπη. Η είσοδος στο χώρο είναι δωρεάν για τους επισκέπτες, όπως επίσης διατίθενται και όλες οι υπόλοιπες υποδομές που έχει σχεδιάσει ο Δήμος.

Ωστόσο, ο τουριστικός «χάρτης» της περιοχής του Μεσολογγίου αναμένεται ν’ αλλάξει το επόμενο διάστημα και μάλιστα ραγδαία. Αιτία είναι το ενδιαφέρον δύο ναυτιλιακών εταιρειών και η απόφαση να υποβάλλουν αιτήσεις ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Λιμανιού Μεσολογγίου, με τα νησιά του Ιονίου Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο. Ήδη η πρώτη από τις αιτήσεις ήδη έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας (Κεφαλονιά – Ιθάκη) ενώ εντός των ημερών αναμένεται η απόφαση και για τη δεύτερη. Την 1η Μαΐου δε, αναμένεται και το πρώτο δρομολόγιο. Με άλλα λόγια, το Μεσολόγγι, καθίσταται, η πύλη της Αιτωλοακαρνανίας προς το Ιόνιο.

Η κομβική θέση της πόλης στην θαλάσσια επικοινωνία (αποτελεί την είσοδο του Πατραϊκού κόλπου), η Ιόνια οδός αλλά και τα έργα που πραγματοποιεί ο Δήμος για την εκβάθυνση του λιμανιού, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των εταιρειών. Τα λειτουργικά προβλήματα ξεπεράσθηκαν και η καλή συνεργασία απέδωσε εν τέλει «καρπούς», δίνοντας σε ολόκληρη την περιοχή μια μοναδική ευκαιρία τουριστικής- και όχι μόνο -ανάπτυξης. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια νησιά ήταν αίτημα της τοπικής κοινωνίας για δεκαετίες. Τώρα γίνεται πράξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider