Την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιανουαρίου αναμένεται να «πετάξει» για πρώτη φορά στους αιθέρες το αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων 777Χ της Boeing.

Μετά από πολλούς μήνες καθυστερήσεων, η Boeing προγραμμάτισε για την Πέμπτη την παρθενική πτήση του αεροσκάφους μεγάλων αποστάσεων 777X. Πρόκειται για το αεροσκάφος που θα αντικαταστήσει το εμβληματικό 777.

Κατά τις πληροφορίες, η πρώτη δοκιμαστική πτήση θα πραγματοποιηθεί στην εμπορική βάση της Boeing, έξω από το Σιάτλ, ενώ η ημερομηνία μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Γιατί επισπεύδεται η παρθενική πτήση

Η παρθενική πτήση του 777X είχε προγραμματιστεί αρχικά για το καλοκαίρι του 2019, αλλά μετατέθηκε για αργότερα λόγω των προβλημάτων με τον νέο κινητήρα GE9X, που κατασκευάζει η General Electric, καθώς και προβλημάτων με τα πτερύγια και την επικύρωση των λογισμικών.

Η Boeing ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο δικινητήριο αεροσκάφος που έχει κατασκευάσει ποτέ, το οποίο σχεδιάστηκε για να χωρά κατά μέσο όρο 406 άτομα, θα πετάξει για πρώτη φορά στις αρχές του 2020, ενώ το πρώτο αεροσκάφος θα παραδοθεί το 2021.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να παραδοθεί στα μέσα του 2020.