Microsoft: Επενδύει 1 δισ. δολάρια σε εταιρεία στην Πολωνία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Επενδύει 1 δισ. δολάρια σε εταιρεία στην Πολωνία
Ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft, έκλεισε συμφωνία με την πολωνική εταιρεία cloud, Chmura Krajowa.

Σε ένα ευρωπαϊκό κέντρο δεδομένων που θα παρέχει υπηρεσίες cloud σε επιχειρήσεις, δημόσια ιδρύματα και εκπαιδευτικούς οργανισμούς επενδύει η Microsoft, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός γίγαντας έκλεισε συμφωνία με την πολωνική εταιρεία cloud, Chmura Krajowa, η οποία περιλαμβάνει την επένδυση 1 δισ. δολαρίων σε κέντρο δεδομένων που θα παρέχει υπηρεσίες cloud σε επιχειρήσεις και οργανισμούς της Πολωνίας.

Υποστήριξη στα ψηφιακά πρότυπα εργασίας

Σε δηλώσεις του, μετά τη σχετική ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, δήλωσε ότι η επένδυση αυτή θα είναι σημαντική για τις επιχειρήσεις, τα δημόσια ιδρύματα και το εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ θα τους επιτρέψει να περάσουν σε ψηφιακά πρότυπα εργασίας.

Όπως αναφέρεται, το συμβόλαιο έχει αρχική διάρκεια 7 ετών και περιλαμβάνει προγράμματα κατάρτισης στην τεχνολογία cloud.

Το βλέμμα της στην ελληνική Softomotive στρέφει η Microsoft

Παράλληλα, ενδιαφέρον για την εξαγορά της ελληνικής startup Softomotive φέρεται να έχει εκδηλώσει ο τεχνολογικός κολοσσός της Microsoft, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ενδιαφέρον που αν μετατραπεί σε deal θα αποτελέσει μια ακόμα «ψήφο εμπιστοσύνης» στην startup σκηνή της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, οι δύο πλευρές βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις και η τελική απόφαση, οι όροι της οποίας παραμένουν άγνωστοι, θα μπορούσε να ληφθεί και να ανακοινωθεί ακόμα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, τόσο η Microsoft όσο και η Softomotive αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider