400 δισ. δολάρια σε μια ημέρα έχασαν οι 5 μεγαλύτεροι τεχνολογικοί κολοσσοί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
400 δισ. δολάρια σε μια ημέρα έχασαν οι 5 μεγαλύτεροι τεχνολογικοί κολοσσοί

Περί τα 416 δισεκατομμύρια δολάρια έχασαν οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας του πλανήτη την Πέμπτη, με τους επενδυτές να «ρευστοποιούν» τον φόβο τους για τον κορονοϊό και τις ανησυχίες τους για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, μετά και τα πολλαπλά πλήγματα που έχει ήδη δεχτεί. Ο λόγος για τις Amazon, Apple, Alphabet (μητρική της Google), Facebook και Microsoft.

Ειδικότερα, οι μετοχές της Apple υποχώρησαν 9,88% στην συνεδρίαση της Πέμπτης, του Facebook κατά 9,30%, της Alphabet κατά 8,2%, της Amazon κατά 7,98% και της Microsoft κατά 9,48% καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για την εξάπλωση του κορονοϊού και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στην παγκόσμια οικονομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι πέντε εταιρείες ήταν ο λόγος για το εκτεταμένο «ράλι» που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα στην αγορά και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ο S&P 500 να φτάσει σε νέο ρεκόρ τον περασμένο μήνα.

Η πτωτική πορεία των μετοχών ήταν μεγαλύτερη κι από αυτή της Δευτέρας όπου και οι πέντε εταιρείες μαζί έχασαν περί τα 320 δις. δολάρια. Ωστόσο στο μεσοδιάστημα οι μετοχές ανέκαμψαν περιορίζοντας τις απώλειες της Δευτέρας..

Όπως αποδεικνύεται , οι επενδυτές φοβούνται κατά πόσο καταναλωτές και επιχειρήσεις θα μειώσουν τις δαπάνες τους αν επικρατήσει νέα ύφεση στην οικονομία. Παράλληλα υπάρχουν πρόσθετες ανησυχίες σχετικά με τους περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην παραγωγή των προϊόντων. Να υπενθυμίσουμε ότι κάποιες εταιρείες τεχνολογίας ήδη μετρούν τις πληγές τους από εξάπλωση του κορονοϊού, για παράδειγμα η Apple ήδη από τον Φεβρουάριο προειδοποίησε ότι δεν αναμένει να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που είχε κάνει στις αρχές του χρόνου για τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου.

Να θυμίσουμε ότι ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 10% μέσα σε μια ημέρα, κάτι που είχε να συμβεί από το κραχ του 1987, αντιστοίχως την χειρότερη ημέρα του από το 1987 έζησε και ο S&P 500 ο οποίος υποχώρησε κατά 9,5% ενώ κατά 9,4% υποχώρησε και ο Nasdaq.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider