Στα 140 δισ. δολάρια σκαρφάλωσε η περιουσία του Τζεφ Μπέζος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 140 δισ. δολάρια σκαρφάλωσε η περιουσία του Τζεφ Μπέζος
Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, βλέπει την περιουσία του να αυξάνεται σημαντικά μέρα με τη μέρα, χάρη στην αύξηση της κινητικότητας που καταγράφει ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου εν μέσω κορονοϊού.

Σχεδόν 25 δισ. δολάρια πλουσιότερος δηλώνει ο Τζεφ Μπέζος, σε σχέση με την αρχή του 2020, καθώς η περιουσία του έχει φτάσει πλέον τα 140 δισ. δολάρια!

Σύμφωνα με το Business Insider, ο ιδρυτής της Amazon, βλέπει την περιουσία του να αυξάνεται σημαντικά μέρα με τη μέρα, χάρη στην αύξηση της κινητικότητας που καταγράφει ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου διεθνώς, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η περιουσία του Μπέζος έχει αυξηθεί τόσο πολύ, που πλέον είναι η διπλάσια από εκείνη του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ (70 δισ. δολάρια)!

Ηλεκτρονικό εμπόριο στην εποχή του κορονοϊού

Σημαντικά «κερδισμένη» φαίνεται πως βγαίνει η Amazon από την κρίση του κορονοϊού - μέχρι στιγμής, την ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο δέχονται πλήγμα.

Μάλιστα, η εταιρεία φαίνεται να προσλαμβάνει χιλιάδες εργαζομένους για να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση, παρότι η ανεργία αγγίζει «κόκκινο» στις ΗΠΑ, το τελευταίο δίμηνο.

Όμως, η Amazon έχει δεχθεί και αυστηρή κριτική, για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στις αποθήκες της, ενώ πολλοί την κατηγορούν ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider