Σχεδόν 25 δισ. δολάρια πλουσιότερος δηλώνει ο Τζεφ Μπέζος, σε σχέση με την αρχή του 2020, καθώς η περιουσία του έχει φτάσει πλέον τα 140 δισ. δολάρια!

Σύμφωνα με το Business Insider, ο ιδρυτής της Amazon, βλέπει την περιουσία του να αυξάνεται σημαντικά μέρα με τη μέρα, χάρη στην αύξηση της κινητικότητας που καταγράφει ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου διεθνώς, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η περιουσία του Μπέζος έχει αυξηθεί τόσο πολύ, που πλέον είναι η διπλάσια από εκείνη του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ (70 δισ. δολάρια)!

Ηλεκτρονικό εμπόριο στην εποχή του κορονοϊού

Σημαντικά «κερδισμένη» φαίνεται πως βγαίνει η Amazon από την κρίση του κορονοϊού - μέχρι στιγμής, την ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο δέχονται πλήγμα.

Μάλιστα, η εταιρεία φαίνεται να προσλαμβάνει χιλιάδες εργαζομένους για να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση, παρότι η ανεργία αγγίζει «κόκκινο» στις ΗΠΑ, το τελευταίο δίμηνο. 

Όμως, η Amazon έχει δεχθεί και αυστηρή κριτική, για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στις αποθήκες της, ενώ πολλοί την κατηγορούν ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων της.