Ποιος δισεκατομμυριούχος «κερδίζει» 1 δισ. δολάρια κάθε μήνα λόγω κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιος δισεκατομμυριούχος «κερδίζει» 1 δισ. δολάρια κάθε μήνα λόγω κορονοϊού
Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Σιγκαπούρης γίνεται πλουσιότερος κατά 2 δισ. δολάρια το μήνα, παράγοντας αναπνευστήρες εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Περίπου 1 δισ. δολάρια το μήνα προσθέτει στην περιουσία του ο πλουσιότερος άνθρωπος της Σιγκαπούρης, πουλώντας νοσοκομειακούς αναπνευστήρες σε άλλες χώρες, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο Λι Τζίτινγκ, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας - συνιδρυτής της Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics, είναι ένας από τους μεγάλους κερδισμένους της εποχής, καθώς η εταιρεία του παράγει και εξάγει παγκοσμίως ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι απαραίτητος στα πλαίσια της μάχης κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 4,3 δισ. δολάρια, από την αρχή του 2020, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, καθώς η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει άνοδο περί το 50%, την ίδια περίοδο.

37,7 εκατ. δολάρια ανά 24 ώρες

Όπως αναφέρεται, η περιουσία του Λι Τζίτινγκ εκτιμάται πως - πλέον - αγγίζει τα 13,5 δισ. δολάρια, με το Bloomberg να υπολογίζει τα κέρδη του σε 37,7 εκατ. δολάρια ανά 24 ώρες, τους τελευταίους 4 μήνες, κατά μέσο όρο!

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι παραγγελίες για τα προϊόντα της εταιρείας έχουν δει δραματική άνοδο από τις αρχές του Μαρτίου, από 100+ χώρες, για να αντιμετωπίσουν την πανδημία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider