Κρυπτονομίσματα: Το Κογκρέσο ενέκρινε ιστορικό νομοσχέδιο - Αντιδρά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Το Κογκρέσο ενέκρινε ιστορικό νομοσχέδιο - Αντιδρά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου νομικού πλαισίου για τα ψηφιακά νομίσματα ενέκρινε την Τετάρτη η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου νομικού πλαισίου για τα ψηφιακά νομίσματα ενέκρινε την Τετάρτη η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, αγνοώντας την προειδοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ότι αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει νέους οικονομικούς κινδύνους.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο -υποστηριζόμενος από τους Ρεπουμπλικανούς- νόμος περί χρηματοοικονομικής καινοτομίας και τεχνολογίας για τον 21ο αιώνα πέρασε με ψήφους 279 υπέρ και 136 κατά. Ωστόσο δεν είναι σαφές ακόμα εάν η Γερουσία θα προχωρήσει στην έγκριση.

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι αυτό θα παρέχει ρυθμιστική σαφήνεια και θα συμβάλει στην προώθηση της ανάπτυξης των κρυπτονοσμάτων. Η έγκριση της Βουλής έρχεται καθώς η SEC δείχνει έτοιμη να εγκρίνει αιτήσεις για τα ΕΤF που σχετίζονται με το Ethereum, κάτι που αναμένεται να δώσει εκπληκτική ώθηση στον κλάδο, το οποίο σημειώνει ήδη άλμα πάνω από 30% την τελευταία εβδομάδα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, τάχθηκε σθεναρά κατά του νομοσχεδίου, αναφέροντας ότι «θα δημιουργήσει νέα ρυθμιστικά κενά και θα υπονομεύσει προηγούμενα δεκαετιών σχετικά με την επίβλεψη των χρηματοοικονομικών συμβολαίων, θέτοντας τους επενδυτές και τις κεφαλαιαγορές σε μεγάλο κίνδυνο».

Τονίζοντας τις περιπτώσεις απάτης και πτωχεύσεων που έχουν συμβεί στο χώρο των crypto, ο Gensler υποστήριξε ότι τα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να υπόκεινται στους ίδιους νόμους με άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Δύο φοιτητές του MIT «έσπασαν» τον κώδικα του Ethereum και «σήκωσαν» 25 εκατ. δολάρια σε 12 δευτερόλεπτα

gazzetta
gazzetta reader insider insider