Yusko (Morgan Creek Capital Management): «Βλέπει» φέτος bitcoin στα 150.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Yusko (Morgan Creek Capital Management): «Βλέπει» φέτος bitcoin στα 150.000 δολάρια
Ο ίδιος θεωρεί ότι το επερχόμενο halving του κρυπτονομίσματος στα τέλη Απριλίου θα δώσει μεγάλη ώθηση στην τιμή του.

Ο Mark Yusko διευθυντής του Morgan Creek Capital Management, προβλέπει ότι το bitcoin θα υπερδιπλασιάσει φέτος την αξία του, φτάνοντας στα 150.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Yusko πιστεύει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον 1% έως 3% bitcoin στα χαρτοφυλάκιά τους. «Το Bitcoin είναι ο βασιλιάς. Είναι το κυρίαρχο crypto. Είναι μια καλύτερη μορφή χρυσού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με βάση το κλείσιμο των συναλλαγών της Πέμπτης, το bitcoin αυξήθηκε περίπου 159% από τον περασμένο χρόνο. Είχε ξεπεράσει το επίπεδο των 73.000 δολαρίων νωρίτερα τον Μάρτιο, αλλά διαπραγματευόταν γύρω στα 70.700 δολάρια το βράδυ της Πέμπτης.

Μάλιστα ο Yusko, έκανε την πρόβλεψη ότι το κρυπτονόμισμα εντός της επόμενης δεκαετίας θα μπορούσε ακόμα και να δεκαπλασίασει την τιμή του. Ο ίδιος εδράζει την αισιοδοξία του για την ανοδική κίνηση που αναμένει, στο επερχόμενο halving στα τέλη Απριλίου (κατά το οποίο ο αριθμός των παραγόμενων ανταμοιβών Bitcoin ανά μπλοκ θα μειωθεί κατά το ήμισυ), όπου θα δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση για bitcoin καθώς θα μειωθεί η προσφορά.

«Η μεγάλη κίνηση γίνεται μετά το halving», είπε ο Yusko. «Θα αρχίσει να εντείνεται προς το τέλος του χρόνου. Και, ιστορικά, περίπου εννέα μήνες μετά το halving, κάποια στιγμή προς την Ημέρα των Ευχαριστιών, ή κοντά στα Χριστούγεννα, θα αρχίσουμε να βλέπουμε την κορύφωση της τιμής, πριν από την έλευση της επόμενης bear market».

Το hedge fund του Yusko έχει επίσης θέσεις στην πλατφόρμα διαδικτυακών συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Coinbase. «Πιστεύουμε ότι μεγάλα πράγματα ακολουθούν για το Coinbase», ανέφερε ο Yusko.

Η μετοχή της Coinbase αυξήθηκε σχεδόν κατά 321% τους τελευταίους 12 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tony's Chocolonely: Ένα success story σοκολάτας που ξεκίνησε ως ακτιβισμός

Huawei: Ξεκινά τις μαζικές παραδόσεις των Luxeed S7 premium EV της Chery

gazzetta
gazzetta reader insider insider