Το Ελ Σαλβαδόρ κλείνει bitcoin αξίας 400 εκατ. δολαρίων σε θησαυροφυλάκιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ελ Σαλβαδόρ κλείνει bitcoin αξίας 400 εκατ. δολαρίων σε θησαυροφυλάκιο
Το Ελ Σαλβαδόρ μετακινεί Bitcoin αξίας 400 εκατ. δολαρίων στον κρυπτονομισματικό κουμπαρά του.

Το Ελ Σαλβαδόρ, η χώρα όπου το Bitcoin έχει γίνει αποδεκτό μέσο συναλλαγών, άρχισε να μεταφέρει μερικά από τα ψηφικά του νομίσματα.

Αποφάσισε, λοιπόν, να μετακινήσει bitcoin αξίας 400 εκατ. δολαρίων σε μια offline συσκευή, γνωστή ως «κρύο πορτοφόλι», το οποίο έχει αποθηκεύσει μέσα σε ένα φυσικό θησαυροφυλάκιο.

Ο πρόεδρος της χώρας Nayib Bukele, ο οποίος επανεκλέγη πρόσφατα, έγραψε στο X ότι το έθνος «έχει αποφασίσει να μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος του αποθέματος σε Bitcoin σε ένα κρύο πορτοφόλι και να αποθηκεύσει το κρύο πορτοφόλι σε ένα φυσικό θησαυροφυλάκιο εντός των συνόρων της χώρας».

«Μπορούμε να το αποκαλέσουμε τον πρώτο μας κουμπαρά bitcoin», πρόσθεσε. Επισύναψε και φωτογραφία του πορτοφολιού δείχοντας ότι περιέχει 5,689.68 Bitcoin, που αντιστοιχούν σε 411 εκατ. δολάρια με τη σημερινή τιμή του κρυπτονομίσματος.

Το Ελ Σαλβαδόρ έχει περισσότερα bitcoin από ποτέ

Η κίνηση δείχνει ότι το Ελ Σαλβαδόρ κατέχει περισσότερα bitcoin από ό,τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί. Η ανάρτηση του Bukele δείχνει ότι ο Πρόεδρος αυξάνει τη στήριξή του στο bitcoin, το οποίο είχε παρουσιάσει αρχικά ως μέσο για πώληση διαβατηρίων, συναλλαγές αγαθών και υπηρεσιών, εξορύξεις και κρατικές υπηρεσίες.

Στην χώρα της Κεντρικής Αμερικής ήδη το bitcoin χρησιμοποιείται για πληθώρα καθημερινών συναλλαγών, για παράδειγμα κάποιος μπορεί να πληρώσει για την παραγγελία του στο McDonald's με κρυπτονομίσματα. Το 2021 έγινε η πρώτη χώρα που αναγνώρισε επίσημα το bitcoin ως μέσο συναλλαγών. Η κίνηση επικρίθηκε σκληρά από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ και οι πολίτες είχαν βγει στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Bukele έχει δηλώσει ότι θα τροφοδοτήσει τις επιχειρήσεις εξόρυξης Bitcoin στη χώρα με γεωθερμική ενέργεια από ηφαίστειο. Καθώς ξεκινά δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος, η υπόσχεση αυτή δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Υποχωρεί από τα επίπεδα ρεκόρ καθώς η συζήτηση περί «φούσκας» εντείνεται

Apple: Στοίχισαν 490 εκατ. δολ. οι δηλώσεις του Tim Cook για τις πωλήσεις του iPhone στην Κίνα

Χρηματιστήριο: Το rebalancing εκτόξευσε το τζίρο στα 360 εκατ. ευρώ - Αναμονή για τη Moody's

gazzetta
gazzetta reader insider insider