Binance: Αποσύρεται απ' τη διεκδίκηση άδειας στο Άμπου Ντάμπι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Binance: Αποσύρεται απ' τη διεκδίκηση άδειας στο Άμπου Ντάμπι
Το ανταλλακτήριο crypto δηλώνει ότι επαναξιολογεί την παγκόσμια δομή του, καθώς αυξάνονται οι ρυθμιστικές πιέσεις.

Η Binance απέσυρε την αίτηση της για άδεια λειτουργίας στο Άμπου Ντάμπι, σε μια κίνηση που αποτελεί το πιο πρόσφατο σημάδι ότι το διεθνές ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων επαναξιολογεί την παγκόσμια δομή του, καθώς αυξάνονται οι ρυθμιστικές πιέσεις.

Η θυγατρική της Binance, με την επωνυμία BV Investment Management, απέσυρε την αίτηση προς τη χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή του Άμπου Ντάμπι, δήλωσε εκπρόσωπος της Binance την Πέμπτη. Το αίτημα, που κατατέθηκε πριν από ένα χρόνο και τελικώς αποσύρθηκε, θα επέτρεπε στην εταιρεία να διαχειρίζεται ένα συλλογικό επενδυτικό κεφάλαιο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ρυθμιστικής αρχής.

«Κατά την αξιολόγηση των παγκόσμιων αναγκών μας για αδειοδότηση, αποφασίσαμε ότι αυτό το αίτημα (προς το Άμπου Ντάμπι) δεν ήταν απαραίτητο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Binance.

Σύμφωνα με το Reuters, Η Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSRA) του Άμπου Ντάμπι αρνήθηκε να σχολιάσει την απόσυρση του αιτήματος.

Ο ιδρυτής της Binance, Changpeng Zhao, παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου τον περασμένο μήνα, αφού ομολόγησε την ενοχή του για παραβίαση της νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος χρήματος των ΗΠΑ, με τη Binance να συμφωνεί να πληρώσει περισσότερα από 4,3 δισ. δολάρια για να επιλύσει μια πολυετή έρευνα στις ΗΠΑ.

Μικραίνει τη παρουσία της

Φέτος, η Binance αποσύρθηκε από τη διαδικασία αίτησης για άδεια σε Γερμανία και την Κύπρο και δήλωσε ότι εγκαταλείπει την Ολλανδία. Επίσης το ανταλλακτήριο crypto διατάχθηκε από τις χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές να σταματήσει να λειτουργεί στο Βέλγιο, αλλά τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι είχε δημιουργήσει μια θυγατρική στην Πολωνία για την εξυπηρέτηση των πελατών στο Βέλγιο.

Η Binance έχει επίσης σταματήσει να δέχεται νέους χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει δηλώσει ότι θα πουλήσει τη ρωσική επιχείρησή της. Στην Αυστραλία, οι ρυθμιστικές αρχές ακύρωσαν την άδεια χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της επιχείρησης παραγώγων της Binance.

Την περασμένη εβδομάδα, η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών στις Φιλιππίνες δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει τη διαδικασία αποκλεισμού της Binance στη χώρα.

Εκπρόσωπος της Binance δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ρυθμιστικές αρχές για «να παρέχει υπηρεσίες και προσφορές παγκόσμιας κλάσης στη Μέση Ανατολή και πέρα από αυτήν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider