Κρυπτονομίσματα: Θα ξεπεράσει το bitcoin τα 100.000 δολάρια μέσα στο 2024; - Τι εκτιμούν οι αναλυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Θα ξεπεράσει το bitcoin τα 100.000 δολάρια μέσα στο 2024; - Τι εκτιμούν οι αναλυτές
Το bitcoin έχει σημειώσει ράλι περισσότερο από 120% φέτος, με πολλούς να είναι αισιόδοξοι για τη συνέχιση της ανόδου μέχρι το 2024.

Στόχος είναι πλέον το bitcoin να φτάσει τα 100.000 δολάρια, για στελέχη της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων τα οποία βλέπουν την έναρξη ενός νέου bull run που θα οδηγήσει σε υψηλά όλων των εποχών μέσα στο 2024.

Το bitcoin έχει σημειώσει ράλι περισσότερο από 120% φέτος, με πολλούς να είναι αισιόδοξοι για τη συνέχιση της ανόδου μέχρι το 2024.

«Αισθάνομαι ότι το 2023 ήταν μια χρονιά για να προετοιμαστούμε για το bull run που δεν έχει έρθει ακόμη. Αλλά το συναίσθημα είναι πολύ ελπιδοφόρο για το 2024 και το 2025», είπε στο CNBC ο Pascal Gauthier, Διευθύνων Σύμβουλος της Ledger.

Το τελευταίο ρεκόρ του ψηφιακού νομίσματος στα σχεδόν 69.000 δολάρια σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Έκτοτε, η crypto-αγορά έχει πληγεί από μια σειρά ζητημάτων από την κατάρρευση νομισμάτων και projects έως χρεοκοπίες και ποινικές καταδίκες. Το FTX, κάποτε ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια στον κόσμο, κατέρρευσε με τον ιδρυτή του Sam Bankman-Fried να αντιμετωπίζει πάνω από 100 χρόνια φυλάκιση αφού κρίθηκε ένοχος για επτά κατηγορίες εγκληματικής απάτης.

Εντωμεταξύ, ο επικεφαλής της Binance, Changpeng Zhao, ομολόγησε την ενοχή του για ποινικές κατηγορίες και παραιτήθηκε από τη θέση του CEO της εταιρείας ως μέρος ενός διακανονισμού 4,3 δισ. δολαρίων με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Πολλοί στον κλάδο βλέπουν ότι οι δύο υποθέσεις ολοκληρώνονται ως μια γραμμή τέλους που χαράσσεται στα ζητήματα που έχουν ταλαιπωρήσει την αγορά κρυπτονομισμάτων.

«Νομίζω ότι μόλις απομακρυνθεί η κερδοσκοπική φάση, με την οποία νομίζω ότι έχουμε σχεδόν τελειώσει, πιθανότατα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, τότε μπορούμε να έχουμε πραγματικούς κατασκευαστές που επικεντρώνονται στην τεχνολογία και τα προβλήματα που μπορούν να λύσουν στον κόσμο, αντί να έχουμε απλώς ένα γιγάντιο ψηφιακό καζίνο για να ανταλλάσσουν οι άνθρωποι», είπε ο David Marcus, Διευθύνων Σύμβουλος της Lightspark, στο CNBC.

Ο Marcus, πρώην ηγέτης του αποτυχημένου έργου Diem stablecoin του Facebook, εργάζεται τώρα σε τεχνολογία για τη βελτίωση του bitcoin ως δίκτυο πληρωμών.

Τώρα που αυτά τα ζητήματα έχουν φθίνει, οι επενδυτές επικεντρώνονται σε αυτό που ο κλάδος θεωρεί θετικές εξελίξεις. Το πρώτο είναι ο αυξανόμενος ενθουσιασμός ότι ένα bitcoin ETF, ενδέχεται να εγκριθεί σύντομα κάτι που θα μπορούσε να φέρει μεγαλύτερους παραδοσιακούς επενδυτές που προηγουμένως δεν ήθελαν να αγγίξουν τα κρυπτονομίσματα

«Νομίζω ότι αυτό που πραγματικά σημαίνει το ETF είναι ότι το bitcoin γίνεται mainstream και αυτό περίμεναν οι άνθρωποι», είπε ο Gauthier.

Διαβάστε επίσης:

Η δεύτερη εξέλιξη είναι το bitcoin halving, το οποίο πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια και έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2024. Halving είναι όταν οι miners βλέπουν τις ανταμοιβές για την εργασία τους να μειώνονται στο μισό. Αυτό διατηρεί ένα ανώτατο όριο στην προσφορά bitcoin -από τα οποία θα παραμείνουν μόνο 21 εκατομμύρια νομίσματα - και συχνά είναι ένας παράγοντας πίσω από νέα ράλι.

«Ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν μια ανοδική πορεία λίγο μετά το halving, αλλά δεδομένων των ειδήσεων για το ETF, θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε μια πορεία πριν από αυτό αφήνοντας τους περισσότερους επενδυτές στο περιθώριο. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια τεράστια ανοδική πορεία στην τιμή», δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος διεθνών αγορών στο CoinDCX.

Το bitcoin στα 100.000 δολάρια;

Δεν έχουν λείψει όμως και κάποιες «τολμηρές» προβλέψεις για το bitcoin το 2024.

Ξεκίνησε με την Standard Chartered την περασμένη εβδομάδα, η οποία επανέλαβε μια πρόβλεψη τιμής από τον Απρίλιο ότι το bitcoin θα έφτανε τα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024. Η τράπεζα είπε ότι αυτό θα καθοδηγηθεί από τις εγκρίσεις πολλών ETF.

Αυτό θα σήμαινε ένα ράλι περίπου 160% από την τιμή της Παρασκευής στα περίπου 38.413 δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Η Matrixport, η οποία αυτοχρηματοδοτείται ως εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κρυπτογράφησης, κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα ένα σημείωμα που προβλέπει ότι το bitcoin θα φτάσει τα 63.140 δολάρια έως τον Απρίλιο του 2024 και τα 125.000 δολάρια μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

«Με βάση το μοντέλο πληθωρισμού μας, το μακροοικονομικό περιβάλλον αναμένεται να παραμείνει ισχυρή δύναμη για τα κρυπτονομίσματα. Αναμένεται άλλη μια μείωση του πληθωρισμού, που θα ωθήσει την Fed να ξεκινήσει πιθανώς μειώσεις των επιτοκίων», ανέφερε η Matrixport στην έκθεσή της.

«Σε συνδυασμό με γεωπολιτικά διασταυρούμενα ρεύματα, αυτή η υγιής δόση νομισματικής υποστήριξης θα ωθήσει το bitcoin σε νέα υψηλά το 2024».

Πολλοί σχολιαστές βλέπουν τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής ως υποστηρικτική για το bitcoin που θεωρείται επικίνδυνο περιουσιακό στοιχείο. Εντωμεταξύ, ορισμένοι βλέπουν το bitcoin ως ένα είδος «ασφαλούς καταφυγίου» στο οποίο μπορούν να διατεθούν χρήματα σε περιόδους γεωπολιτικών συγκρούσεων.

Όταν ρωτήθηκε εάν το bitcoin θα έφτανε τα 100.000 δολάρια το 2024, ο Gauthier είπε «ίσως», αλλά αρνήθηκε να δώσει μια πρόβλεψη τιμής.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία», είπε.

Ο Ayyar τόνισε ότι η τιμή του bitcoin «εδραιώνεται» κάτω από το «βασικό επίπεδο» των 38.000 δολαρίων, το οποίο είναι bullish για το bitcoin. Μόλις σπάσει αυτό το επίπεδο, το bitcoin θα μπορούσε να αυξηθεί μεταξύ 45.000 και 48.000 δολαρίων στη συνέχεια, είπε.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι το ράλι, το οποίο σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στις προσδοκίες για έγκριση του ETF, θα μπορούσε να αποτύχει εάν απορριφθεί ξανά από τις ρυθμιστικές αρχές.

«Μια πλήρης απόρριψη του ETF θα μπορούσε να φέρει τον όλεθρο και σε αυτή την πορεία, επομένως είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να προσέχουμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης για ν/σ: Δεν επιβαρύνονται τρομερά οι επαγγελματίες - Γιατί δεν μειώνεται ο ΕΦΚ στα καύσιμα

Εφορία: Σε ποιους στέλνει «ραβασάκι» με πρόστιμα και φόρους για παλαιές φορο-υποθέσεις

ΤΑΙΠΕΔ: «Στρωμένο χαλί» για placement στη HeleniQ Energy και IPO σε ΔΑΑ – Το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι χρηματιστηριακές συναλλαγές

gazzetta
gazzetta reader insider insider